Cea mai simplă metodă de a adormi într-un minut - #dozadesucces

Cea mai simplă metodă de a adormi într-un minut

animal-653446_1280

Totul a început cu  o săptămână înainte de nunta prietenului meu cel mai bun. Nervozitatea mea atingea nivelul epic. Nu puteam deloc să adorm. Cel mai mult mă neliniștea discursul pe care urmam să-l spun. Timiditatea mea și frica pentru ce urma nu m-au lăsat să dorm trei zile la rând.

Când întâlneam răsăritul, fiind în incapacitatea de a închide un ochi, a treia zi la rând, mama miresei m0a sfătuit să încerc ceva. După spusele ei, asta o salva în ultimul deceniu.

Am crezut-o. Pentru că acest sfat mi l-a dat o femeie care a lincența să practice metode tradiționale de însănătoșire. Ea cercetează meditația, stresul, tehnicile respiratorii de mai mulți ani. Iar sfatul ei mi-a schimbat  viața.

Ca să o memorezi mai ușor, numește această tehnică «4-7-8″.  Deci, trebuie să respiri adânc timp 4 secunde pe nas. După care 7 secunde să îți ții respirația. În sfârșit, trebuie să expiri pe gură timp de 8 secunde. 

E foarte simplu. Această modalitate de respirație încetinește bătăile inimii și te ajută să te cașmezi. Iar efectul este vizibil după câteva repetări.

Cum funcționează

Prima dată am adormit atât de repede încât nu am realizat asta. Următoarele zile până la nuntă am dormit ca un bebeluș. Mai târziu am citit sute de cărți pentru a a afla cum funcționează.

Când suntem stresați sau neliniștiți, adrenalina curge prin venele noastre, inima își mărește bătăile, iar respirația accelerează. Trucul despre care v-am spus, acționează ca un calmant.

Deoarece într-un mod artificial îți încetinezi respirația, corpul tău este oblligat astfel să încetineze și bătăile inimii. E ceva fiziologic.

Totodată această practică calmează creierul. Din simplul motiv că trebuie să numeri în gând și să te concentrezi la respirație. Prin urmare, să influențezi într-un anumit mod simptomele, poți elimina problema. Efectul acestei practici poate fi confirmat de orice neurolog.

Prin urmare, întreg corpul tău se relaxează. Atât de puternic și atât de repede încât ai impresia că cineva ți-a făcut anestezie.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.