Cea mai ușoară și eficientă tehnică de calmare și concentrare - #dozadesucces

Cea mai ușoară și eficientă tehnică de calmare și concentrare

Respirația noastră este un instrument foarte puternic! Oamenii de știință confirmă acest lucru.

Te simți foarte neliniștit și stresat atunci când trebuie să faci ceva complicat sau înspăimântător? Ți-e greu să te concentrezi? De multe ori nu poți să adormi ore întregi?

Din fericire pentru noi toți, există o tehnică care funcționează 100% în toate aceste cazuri. Aceasta este o tehnică de control al respirației.

Exercițiile de respirație pot reduce tensiunea arterială și te pot scăpa de insomnie. Acestea te vor ajuta să te calmezi, să te concentrezi și să te pregătești pentru o sarcină dificilă.

Apropo, exercițiile de respirație sunt efectuate de către „sigilii marini” înainte de începerea operațiilor. Nu este deloc surprinzător faptul că, într-o situație dificilă, spunem adesea: „respiră adânc”.

Exercițiile care vizează controlul respirației afectează starea noastră psihologică și activitatea creierului.

Oamenii de știință au încercat mult timp să afle exact ce se întâmplă în capul nostru. De exemplu, într-un studiu realizat la Universitatea Stanford, oamenii de știință au încercat să blocheze activitatea neuronilor responsabili de procesele respiratorii. Studiul a fost efectuat pe șoareci modificați genetic. S-a constatat că subiecții încă continuau să demonstreze toate formele de respirație caracteristice acestora (respirație, căscat, pufnitură și altele). Cu toate acestea, frecvența reacțiilor respiratorii a scăzut. De obicei, șoarecii începeau să respire mai încet decât de obicei.

În același timp, șoarecii s-au comportat mult mai calm. Într-un mediu nou pentru ei, pur și simplu au stat liniștiți și și-au curățat blana. De obicei, în condiții noi, reacția naturală a unui șoarece este să alerge din colț în colț și să studieze locul în care se află.

Într-un alt studiu, oamenii de știință au studiat activitatea creierului uman prin implantarea de electrozi în el. Persoanele cu epilepsie au fost invitate să participe la acest experiment. Este important de menționat că aceștia au fost voluntari cărora medicamentele nu le-au ajutat să controleze boala și au planificat o intervenție chirurgicală.

Timp de câteva zile, oamenii de știință au folosit electrozii pentru a urmări activitatea creierului participanților și au fost capabili să determine cu exactitate ce parte a creierului a fost activată în timpul unei crize epileptice. Pentru ce era nevoie asta? Pentru a înțelege ce parte a creierului trebuie să fie blocată.

De asemenea, cercetătorii au profitat de situație pentru a observa efectele respirației asupra creierului. La început, voluntarii au fost rugați să se concentreze pe ceva și să respire doar calm. Și, după un timp, au fost rugați fie să încetinească, fie să accelereze frecvența inspirațiilor și expirațiilor.

Electrozii au înregistrat următoarele: când voluntarii au început să respire intenționat mai încet sau mai repede, diferite părți ale creierului lor au fost activate.

Se pare că doar controlându-ne respirația, putem afecta părți ale creierului care nu ne sunt disponibile în mod normal.

Desigur, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina exact modul în care respirația întârziată sau accelerată afectează funcționarea creierului atunci când suntem calmi, alarmați, simțim alerta sau suntem obosiți.

Până în prezent, se poate spune cu siguranță un lucru: exercițiile de respirație sunt un instrument foarte puternic care îți permite să te liniștești, să te relaxezi sau să supraviețuiești mai ușor unui moment dificil din viață.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.