Cel care zâmbește este întotdeauna mai puternic decât cel care este supărat

„A fi supărat este ca și cum ai prinde un cărbune fierbinte pentru al arunca într-o altă persoană. Singurul care se arde ești tu însuți”, a spus Buddha.

„În vremuri de mari răsturnări sau dificultăți, este întotdeauna mai bine să continui să faci lucrurile, direcționându-ți furia și energia spre ceva pozitiv», –

Lee Yakocca.

Se spune că o persoană trăiește cu ceea la ce concentrează atenția sa. Prin urmare, atunci când situația scapă de sub control și se pare că nu știi „de unde să începi”, doar răbdarea și optimismul te vor ajuta la rezolvarea problemei fără consecințe dezastruoase.

Dacă alegi negativitatea, aceasta poate duce la un dezechilibru emoțional inutil și poate provoca mai mult stres, anxietate și furie.

Un zâmbet calm te poate ajuta să obții mai multe

În cele mai multe cazuri, izbucnesc conflicte între cei dragi. În astfel de situații, există două opțiuni pentru dezvoltarea evenimentelor: pierdem controlul sau încercăm să raționalizăm ceea ce se întâmplă cât mai mult posibil.

Alegerea în favoarea unei opțiuni depinde de capacitatea de a controla propria impulsivitate și de a fi extrem de atent. Aici va fi mult mai corect să folosești o minte limpede, ceea ce va permite „calmarea spiritelor”.

„Este mai ușor să realizezi ceea ce îți dorești cu un zâmbet decât cu o sabie” – William Shakespeare.

Ideea nu este că cineva câștigă și cineva pierde într-o dispută. Lecția învățată pentru cei care au acționat mai echilibrat va fi mai utilă. Dialogul pașnic, un zâmbet la timpul potrivit și un comportament relaxat ca răspuns la agresiune vor fi cu siguranță utile în alte situații din viitor. De aceea se spune „Dacă vrei să obții ceva, zâmbește”.

Furia este drumul spre nicăieri

Furia duce la situații disperate. Aceasta te împiedică să asculți și să fii auzit, nu permite altora să te înțeleagă și să fii înțeles de către ei. Când ne supărăm, nu vedem decât ego-ul nostru.

Nici o parte a conflictului nu se gândește la ceea că ar putea fi greșit, ceea că își impune ideile și nu le explică sau la ceea că acceptă explicații care ar putea să nu aibă nimic de-a face cu realitatea.

„A fi supărat este ca și cum ai prinde un cărbune fierbinte pentru al arunca într-o altă persoană. Singurul care se arde ești tu însuți”, a spus Buddha.

Furia întunecă mintea unui om furios, forțându-l să creadă în imposibilitatea greșelii sale. Și el nici măcar nu-și dă seama că victoria în luptă nu-i va aduce nimic, pentru că el nu a aflat la ce se gândește adversarul său, sau pentru că în cele din urmă el va crede în minciună.

O soluție calmă la o situație dificilă

Pe de altă parte, cel care zâmbește în fața dificultăților se dovedește a fi mai persistent decât cel care este supărat. O astfel de persoană înțelege că reflecțiile și analiza sunt cei mai răi dușmani ai aroganței și grosolăniei, adesea generați de furie.

Mai mult decât atât, devine o experiență valoroasă în găsirea de soluții la probleme, descoperind toleranța. Este foarte important să putem asculta și respecta opinia altcuiva, care este diferită de a noastră, precum și să ne amintim că toți greșim (atât în ​​vorbire, cât și în acțiuni).

Sună dificil, dar abilitatea de a te controla în momentele dificile te ajută să faci față izbucnirilor tale de furie. Nu este vorba de a închide ochii la probleme, ci de a învăța cum să gestionăm aceste impulsuri cât mai eficient posibil.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.