Cele 10 avantaje ale oamenilor care zâmbesc mereu

Zâmbetul este cea mai puternică armă. Oamenii zâmbesc atunci când se află în grupuri, însă acesta nu este doar un semn că ei se simt bine. Zâmbim cu un anumit scop și astfel emitem anumite semnale lumii din jurul nostru. Îți vom prezenta mai jos care sunt cele 10 mesaje pe care le poți trimite prin zâmbet.

1. Oamenii pot avea încredere în tine

Într-o lume în care toți se luptă pentru sine, în cine poți să mai ai încredere? Unul dintre semnele care arată că poți avea încredere este zâmbetul. Zâmbetul sincer le spune oamenilor că pot avea încredere în tine și să ești deschis să colaborezi. Oamenii care ne zâmbesc sunt considerați mai buni și mai comunicabili. Mai mult decât atât, și economiștii sunt de părere că zâmbetul este valoros pentru că, conform studiilor, clienții pot avea mai mare încredere într-o persoană care le zâmbește decât una care este permanent serioasă.

2. Zâmbește pentru a te autoapăra

Atunci când oamenii fac lucruri nu prea bune, ei deseori încep să zâmbească. E o formă de autoapărare? Potrivit studiilor – este și chiar funcționează. Oamenii sunt mai buni cu tine atunci când le zâmbești. Și nu contează – este un zâmbet însoțit de scuze, un zâmbet fals sau un zâmbet sincer. Întotdeauna funcționează atunci când cineva este la un pas să te certe.

3. Te ajută să faci față situațiilor incomode

Ai uitat să-i cumperi soției un cadou? Sau ai uitat numele unui client foarte important? Un zâmbet timid ne ajută să facem față situației. Respectiv, zâmbind timid și având privirea în pământ, cei din jurul nostru vor dori mai degrabă să ne compătimească decât să de certe sau să fie supărați pe noi.

4. Dorința de a corespunde așteptărilor

Uneori zâmbim reciproc pentru că așa fac oamenii educați și astfel putem să evităm sentimentul de vinovăție. Într-un experiment, oamenii au fost rugați să fie serioși atunci când vor auzi noutăți bune despre cineva dintre cei cunoscuți. Practic toți participanții s-au simțit prost după aia și le era frică că apropiații lor se vor supăra pe ei. Din acest motiv, zâmbim întotdeauna pentru a nu avea regrete mai apoi. Iar femeile simt o presiune mai mare în acest caz, decât bărbații.

5. Zâmbește pentru a scăpa de durere

Zâmbetul este cea mai efectivă metodă de a trece peste dezamăgiri. Chiar și imitând un zâmbet, chiar dacă nu ai dispoziție bună, poți să obții un efect pozitiv.

În cadrul unui experiment, participanților li s-a arătat filmulețe triste. Cei care zâmbeau, se simțeau mai bine la final. Însă cei care nu au zâmbit, în final îi priveau suspicios pe cei care tristețea altora i-a făcut să zâmbească.

6. Zâmbește pentru claritate

Atunci când suntem nervoși, atenția noastră este scăzută. Încetăm să mai observăm ceea ce se petrece în jurul nostru.

Zâmbește!

Zâmbetul te va ajuta să te simți mai bine și să îți îmbunătățești capacitatea de gândire.

7. Îți ascunzi gândurile

Psihologii continuă să afirme că zâmbetul este amăgitor. Într-un zâmbet sincer sunt puși în funcțiune și buzele, și ochii, nu doar gura. Ultimele cercetări au demonstrat că 80% dintre oameni sunt capabili să imită zâmbetul sincer și strălucire în ochi.

Prin urmare, poți să îți folosești zâmbetul pentru a ascunde ceea ce gândești. Însă nu e totul atât de simplu – trebuie să știi când este momentul potrivit. Cheia către un zâmbet sincer – nu te grăbi. Atunci când zâmbim sincer, avem nevoie de jumătate de secundă. Un zâmbet fals apare momental. Oamenii nu cred unui asemenea zâmbet.

8. Zâmbești și câștigă mai mult

Știm deja că economiștii au evaluat prețul zâmbetului, însă poate acesta să ne aducă bani reali? Un exemplu clar sunt chelnerii. Studiile au demonstrat că chelnerii care zâmbesc mai mult primesc mai mult bacșiș. În general, oamenii care activează în domeniul serviciilor primesc mai mulți bani pentru zâmbetul lor. Însă, totuși trebuie să fie atenți. Utilizarea zâmbetului poate duce la epuizarea emoțională. În asemenea cazuri zâmbetul te poate costa sănătatea.

9. Zâmbește și lumea (50%) îți va zâmbi înapoi

Una dintre plăcerile sociale care apar și dispar brusc o primim atunci când zâmbim, iar persoana respectivă ne zâmbește înapoi. Probabil nu ai observat, însă este așa.

10. Zâmbește și trăiește mai mult

Dacă niciuna dintre cercetări nu te-au convins să zâmbești mai mult, îți voi prezenta încă una: oamenii care zâmbesc mai mult – trăiesc mai mult. O cercetare a companiei Abel&Kruger, analizând imaginile unei echipe de baschet, a constatat că cei care zâmbeau în poze, au trăit cu 7 ani mai mult.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.