Cele mai comune greșeli pe care le faci atunci când te angajezi

Să te angajezi la muncă – nu e o acțiune ușor de îndeplinit, iar și mai greu este să te integrezi într-o echipă și mai greu să-ți păstrezi locul acolo. Există chiar și o opinie, potrivit căreia, adaptarea într-un colectiv are influență asupra celulelor nervoase, asemeni divorțului.

Astăzi îți vom prezenta cele mai comune greșeli pe care le comit oamenii când vin la un nou job. Citește-le și memorează-le pentru a le evita atunci când vrei să te adaptezi într-un nou mediu.

1. Trăiești la muncă

Când o persoană este acceptată la jobul visurilor sale, în prima perioadă are tendința de a rămâne peste program la muncă, pentru că munca îi place sau vrea să-și impresioneze șeful. Însă acționând așa, riști să te epuizezi prea tare, iar în scurt timp, munca să îți provoace dezgust. Mai mult decât atât, colegii pot crede că nu faci față numărului de sarcini. Și, puține sunt șansele ca cineva să aprecieze faptul că rămâi peste noapte.

2. Îți este frică să întrebi

Niciodată să nu îți fie frică să ceri ajutor, atunci când nu știi cum să procedezi. Fiecare se simte vulnerabil în asemenea situații, însă va fi mult mai bine dacă vei primi sfatul unui coleg cu experiență, decât să faci o greșeală care ar putea să te coste scump. Pe lângă asta – ăsta nu e un semn de slăbiciune, chiar din contra. Mai bine să întrebi și să eviți o greșeală, decât să suporți consecințele.

3. Aștepți permisiune

Nu trebuie să obții permisiunea șefului sau a echipei pentru fiecare detaliu, trebuie să înveți să rezolvi cele mai simple sarcini și probleme. În așa mod vei reuși să treci cu succes perioada de testare și să devii un specialist apreciat.

4. Povești despre cât de grea ți-e viața

Noii tăi colegi nu au nevoie să audă povestea de viață a noului venit, care nu are timp, bani, sănătate, etc. Uneori, asemenea povestiri pot stârni nu compasiune, ci din contra, vei fi privită ca o persoană jalnică în care nu poți avea încredere.

5. Nu accepți critica sau o iei prea personal

6. Compari cu jobul anterior

Dacă locul nou ți se pare total diferit, uneori chiar greu, poți avea tendința să îl compari cu jobul anterior, care acum ți se pare mai bun. Dacă colegii nu te întreabă despre condițiile și responsabilitățile de acolo, atunci mai bine nici nu deschide acest subiect.

7. Te poziționezi deasupra tuturor

8. Îți impui propriile reguli

Mai bine să nu îți impui ideile care îți pot părea ideale și importate pentru că funcționau la jobul anterior. Înainte de a încerca să îmbunătățești procesul de muncă, trebuie să afli toate detaliile din interior.

9. Nu citești chat-ul de muncă și email-urile

Dacă la noul job se comunică prin intermediul chat-urilor, atunci trebuie să fii și tu în ele. Acest lucru te va ajuta să-ți îmbunătățești comunicarea cu noii colegi. Așa îți vei asigura creșterea profesională, vei cunoaște mai bine colegii și vei putea să-ți împărtășești ideile și gândurile ce țin de muncă.

10. Îți creezi condiții prea confortabile

Dacă jobul ți se pare ușor, nu trebuie să te relaxezi. Trebuie să te dezvolți, să acumulezi noi cunoștințe, să citești și să actualizezi informația și teoria pe care o știi deja. Mergi la training-uri, cursuri, seminare. Dacă simți că nu știi destule, nu trebuie să mergi și să demisionezi, pentru că toate astea se acumulează în timp și doar din experiență.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.