Cele mai eficiente metode de a pierde timpul în zadar

De câte ori ai nimerit într-un cerc vicios, care este alcătuit din iritare, furie, nervozitate, depresie și gândire distructivă? De câte ori ai reușit să-ți iei gândul de la ceea ce este cu adevărat important? Și de câte ori ai avut gânduri că bați pasul pe loc, depunând eforturi mari ca să  te miști din loc? Toți trec prin asta – fiecare persoană este maestru în acest domeniu. Însă oricum îți vom prezenta câteva idei cum ai putea să-ți cheltui timpul în zadar.

Cheltuie timpul pentru a păstra stabilitatea

Având în vedere majoritatea factorilor care influențează procesele din viața noastră, este practic imposibil să sperăm că totul va fi stabil. Oamenii se schimbă, iar noi nu observăm acest lucru și ne comportăm cu ei ca de obicei. Se schimbă economia, iar noi credem că pentru a fi bogat trebuie să facem ceea ce ne reușește. Alegerea corectă este să nu încercăm să păstrăm stabilitatea, ci să ne adaptăm schimbărilor.

Cheltuie timpul să te mulțumești cu ceea ce ai

Să te mulțumești cu ceea ce ai  – e minunat și e o metodă eficientă de a ucide stresul. Însă asta nu înseamnă că nu trebuie să te miști înainte. Utilizează-ți potențialul și observă noile posibilități.

Cheltuie timpul pe distracții banale

Unii consideră că să îți petreci timpul frumos înseamnă distracții multe și banale. Iar la sfârșitul zilei simt că și-au petrecut ziua pe lucruri inutile.

Să petreci frumos o zi înseamnă să petreci în puterea valorilor tale. Mă îndoiesc că discuțiile online și trecerea de la un hobby la altul e ceea ce îți place să faci.

Cheltuie timpul pentru lucruri inutile

Prin lucruri trebuie să înțelegem: bunuri materiale, emoții și jobul. Timpul este puțin, iar elixirul vieții veșnice încă nu a fost creat. Utilizează-ți timpul corect.

Cheltuie timpul gândindu-te la un viitor fericit

Fii fericit acum, fericirea poate fi simțită doar aici și pentru asta nu ai nevoie să depui prea mult efort: doar fii recunoscător pentru ceea ce ai și înțelege ce înseamnă să trăiești în armonie.

Cheltuie timpul pentru a fi ocupat

Să fii ocupat și să faci lucruri cu adevărat importante – sunt lucruri cu totul diferite. Probabil știi oameni care permanent sunt ocupați și niciodată nu reușesc să facă ceva. Și îi știi și pe ceilalți care își fac munca frumos și totodată au timp pentru a face multe alte lucruri. Nu confunda mișcarea haotică cu progresul.

Cheltuie timpul pentru a evita dezvoltarea și schimbările

Ori te dezvolți ca personalitate, ori degradezi. A treia variantă nu există.

Creșterea – e un proces dureros. Schimbările – proces dureros. Așa ni se pare. Trebuie doar să începi și atunci vei înțelege că nu este totul atât de greu. Trebuie să îți schimbi părerea față de dezvoltare și vei înțelege că poți trăi mici fericiri începând să fii mai bun astăzi decât ieri. Schimbă-ți gândirea și începe să te dezvolți.

Cheltuie timpul încercând să eviți eșecurile

Îți este frică să eșuezi și să nu vrei să riști? Perfect! Atunci uită în totalitate de asta și nu-ți pierde timpul cu asemenea gânduri.

Dacă vrei să riști, analizează bine toate posibilitățile și sari în apa rece.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.