Cele mai grave probleme din viața unei femei - #dozadesucces

Cele mai grave probleme din viața unei femei

pexels-photo-27335

Statisticile din ultima perioadă arată că în societatea noastră se petrece o catastrofă: numărul de divorțuri este egal cu cel al căsătoriilor. Potrivit psihologilor, principala cauză este că foarte multe persoane se căsătoresc din diferite motive, însă nu pentru a întemeia o familie. Cunoscutul psihoterapeut rus, autor al mai multor cărți, Mihail Litvak va răspunde la întrebările de ce unii reușesc să-și creeze o familie și de ce alții fac parte din statisticile divorțurilor.

Familii fericite există. Însă sunt foarte puține. Am studiat mai multe familii. Dintr-un număr de 11.000, doar 3 erau cu adevărat fericite. Însă ce este mai important – doar familiile fericite sunt normale. Celelalte sunt niște patologii, născute în urma reuniunii a două persoane nefericite.

De ce există atât de multe divorțuri? Greșesc oamenii atunci când își aleg partenerul?

Asta se întâmplă din cauza că oamenii sunt prost educați. Ei nu au fost învățați să gândească, nu au fost învățați să-și aleagă soțul sau soția. Am făcut un studiu: care dintre declarațiile de dragoste vă place cel mai mult. Intervietații trebuiau să aleagă între răspunsurile: „Nu pot trăi fără tine”, „Nu te voi răni niciodată” și „Hai să trăim împreună o viață”. 75% dintre femei au ales „Nu pot trăi fără tine”. Oare chiar nimeni nu știe că această declarație este caracteristică pentru bărbatul-copil sau pentru un alcoolic? Iată care este adevărata declarație de dragoste: „Hai să trăim împreună o viață”, care nu a plăcut nimănui.

Ce este dragostea?

Asta este un interes sporit pentru viața și dezvoltarea obiectului iubit. Toți spun: nu ai pe cine să iubești. Dar tu poți să iubești?

Ce se întâmplă cu dragostea odată cu trecerea timpului, unde pleacă?

Odată cu trecerea timpului iubirea devine tot mai puternică și mai puternică… Însă dacă ea nu a existat de la început, totul devine din ce în ce mai rău.

Cum percep bărbații și femeile noțiunea de „căsătorie”?

Bărbații și femeile văd căsătoria la fel. Însă unde ai văzut femeile și unde ai văzut bărbații? Noi avem purtători-de-pantaloni și purtătoare-de-fuste. Deci, pentru început trebuie să devii bărbat sau femeie și după asta să construiești o familie. Dreptul pentru crearea unei familii îl are doar o persoană sănătoasă fizic și moral, dar și material. Nu-ți lega viața cu neprofesioniștii săraci.

Dacă relația a început cu sex, ce viitor are?

Sexul trebuie să aibă loc pe parcurs. La început trebuie să fie comunicare. Iubirea nu este atunci când se privesc unui pe celălalt, ea este atunci când ambii privesc în aceeași direcție. Cercetătorii canadieni au stabilit patru factori care fac o familie puternică: 1. interesul pentru a descoperi ceva nou, 2. gusturi culinare comune, 3. sexul și 4. dorința de a vă alinta unul pe celălalt. Dar în cazul când o familie este construită după sex – nu prea are viitor.

Bărbații se consideră masculi alfa și afirmă că înșelatul este obligatoriu

Se înșeală atunci când omul își alege greșit partenerul. Dacă ai greșit și te-ai căsătorit cu cine nu trebuia, evident că începe să îți placă de altcineva.

Care femei nu sunt înșelate?

Cele sănătoase fizic, dezvoltate sufletește și independente financiar. Femeile au trei dereglări sexuale: pedofilie, zoofilie și masochism. În primul rând: ele nu își iau un bărbat cu care să trăiască o viață fericită, ci îl iau pentru a-l educa. În al doilea rând, trăiesc cu alcoolici. Dar ce este un alcoolic? Un animal. Și în al treilea rând: suferă de masochism – le place atunci când cineva își bate joc de ele.

Dacă femeia este sănătoasă, independentă financiar, însă nu mai este tânără? Mai are perspective?

Are și mai multe perspective! Este în punctul culminant! Ea deja este matură. Nu mai are nevoie de garnitură pentru că ea are nevoie de steak! O femeie de 45–50 de ani va da o altă viață tinerilor.

Cum să îți dai seama, la începutul relației, dacă acesta este omul tău sau nu?

Prin vorbire, prin felul de a gesticula, prin modul cum se îmbracă. Socrate spunea: „vorbește-mi, vreau să te văd”. Deja după câteva cuvinte poți să îți dai seama dacă persoana din fața ta corespunde viziunilor tale despre viață.

Trebuie să corespundă și intereseze în plan sexual al celor doi parteneri?

Evident! Dacă bărbatul are nevoie de 50 de minute de sex de 3 ori pe zi, iar femeia are nevoie de 3 minute odată pe lună – nimic bun nu va ieși din această relație.

Dacă sunt anumite lucruri comune, trebuie ca femeia să se adapteze bărbatului sau să încerce să-l schimbe după cum îi place ei?

Nu. Trebuie să accepte „produsul final”, nu un semi-fabricat. Trebuie să se căsătorească oamenii maturi. Dar să reeduci poți o singură persoană – pe tine însuți. Ai greșit – te desparți. Și îți cauți altul.

Unde să cauți?

Doar la muncă. Când vezi cum se comportă persoana respectivă la muncă vezi cum s-a dezvoltat. Cluburile și petrecerile nocturne sunt o adunătură de mincinoși.

De ce femeile vor să se căsătorească cu bărbați cu statut și avere?

Și fac corect. Înseamnă că se maturizează. Și trebuie ca și ele să aibă un statut. Din păcate, foarte multe femei au psihologia unei prostituate latente: să găsească un bărbat bogat care să le hrănească. Iar pentru asta, ele plănuiesc să aibă grijă de gospodărie și să fie gata în orice moment pentru sex. Lucrurile trebuie numite așa cum sunt: asta este prostituție. Însă acum sunt foarte mulți bărbați care pot fi numiți profitori latenți, care caută femei bogate, însă ei nu doresc să se dezvolte.

Există o teorie, conform căreia femeia trebuie să inspire bărbatul, să-i creeze condiții confortabile, dar să rămână în umbră…

Este o confuzie. Bărbatul nu trebuie să fie inspirat de o femeie. El este inspirat de munca pe care o face și de rezultatul acesteia. Nu trebuie să trăiești de dragul femeii sau de dragul bărbatului.

Dar de dragul copiilor?

Cu atât mai mult… Copii sunt ceva efemer. Copii, fie ei buni sau răi, pe la 18-20 de ani vor pleca de la tine. Bărbatul și femeia sunt mai aproape, însă copii sunt ceva temporar. Produsul iubirii voastre.

În rezultatul unui divorț, femeia rămâne cu „produsul iubirii”, iar bărbații afirmă cu tărie că nu vor să se căsătorească cu o femeie care are copil…

Pentru un bărbat (a nu se confunda cu purtător-de-pantaloni) copilul dintr-o căsnicie anterioară nu este o problemă. De ce? Pentru că el este gata să facă totul pentru acel copil, doar ca femeia iubită să îi fie alături. În cazul când femeia este de părere că copilul este cel mai important în viață, ea nu va fi niciodată fericită în căsnicie.

Se spune că institutul familiei se destramă și că viitorul aduce doar concubinaj…

Concubinajul nu este atât de rău. Se întâmplă că oamenii au o viață fericită în concubinaj, iar când se căsătoresc viața se transformă într-un coșmar.

Care este cauza acestor schimbări?

Omul vrea să fie liber. Căsătoria formală îl limitează. Certificatul de căsătorie nu schimbă nimic pentru o persoană inteligentă. Pentru idioți, el schimba radical viața.

 

Autor: Galina Ahmetova

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.