Cercetătorii spun cum să folosești stresul în avantajul tău

Stresul ajută oamenii să înțeleagă mai bine informațiile importante în situațiile periculoase și importante din viață.

Cercetătorii de la University College London au efectuat un studiu, rezultatele căruia au arătat clar că într-o situație de stres, o persoană poate să perceapă mai ușor informația negativă decât atunci când este calm.

În experiment au participat 35 de persoane. Acestea au fost împărțite în două grupuri. Unuia îi s-a propus să rezolve 6 probleme de matematică în 30 de secunde, după care să prezinte o temă puțin cunoscută. Cel de-ar doilea grup a îndeplinit exerciții simple.

După care, participanții au fost rugați să-și amintească situații complicate din viața lor și să le dea o notă.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că stresul acționează asupra gândirii critice – oamenii liniștiți mai ușor înțeleg informația bună, în timp ce cei care sunt supuși stresului, percep informațiile negative care de obicei le ignoră când sunt în stare bună.

În a doua etapă a experimentului, unde au participat 28 de pompieri din Colorado, cercetătorii și-au confirmat concluziile.

Autorii studiului arată că situațiile stresante „corectează” distorsiunile cognitive optimiste, din cauza cărora oamenii își supraevaluează succesele în comparație cu cele altor oameni, neluând în calcul și riscurile.

Prin urmare, stresul ajută oamenii să înțeleagă mai bine informația importantă într-o situație de responsabilitate sau periculoasă.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.