Cărțile ne învață să scriem

Multe persoane își doresc să devină scriitori, scenariști sau bloggeri. Pentru a-și dezvolta abilitățile de scriere, ei încearcă să scrie cât mai mult, însă uită cât de important este să citească mai des.

Stephen King în sfaturile pentru scriitorii începători a spus că poți deveni literat dacă pur și simplu vei citi și vei scrie. Cineva nu a fost de acord cu asta. S-ar părea că de ce ar trebui un viitor scenarist să citească clasica plictisitoare, dacă el trebuie să privească filme și să învețe din ele.

Totuși, cum ar putea cineva care să-și dorească să scrie să nu își dorească să citească? Cum altfel să învețe regulile mici de gramatică, să învețe măiestria dialogului și a descrierii?

Cititul – sursă de inspirație

Însă cât de important este să citești cărți într-o eră a tehnologiilor online și a platformelor media? Evident că toți iubitorii de carte vor spune că este foarte important. Însă, oricât de trist este, putem să îi înțelegem și pe cei care spun că nu au timp și putere pentru a citi ceva mai lung decât un articol.

Pe o de o parte, trebuie să acordăm atenție a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Însă nu trebuie să uităm că informațiile pe care le primim trebuie să le analizăm cu atenție. Desigur, cărțile nu sunt ultima instanță și conțin și ele greșeli. Însă, ele tot fac parte din acele surse de informație, doar că de alt tip. Impresiile primite când citești o carte diferă foarte mult de impresiile pe care le ai atunci când citești un articol în ziar sau online.

Pentru mulți, cărțile devin un refugiu și o sursă de inspirație.

Probabil, încă nu ai găsit acea carte potrivită pentru tine. Orice ar fi, încearcă să găsești această carte care te va inspira.

Sursa