Cine ești: Ghepard sau Tigru

Lumea de astăzi – este un teritoriu minat, pe care trebuie să ai mare grijă ca să supraviețuiești. Câștigă cel mai puternic și cel mai pregătit. Lumea din jurul nostru își impune condițiile și regulile de joc. Există o mulțime de modele de comportament pe care să le adopți pentru a câștiga. Fiecare a decis să lupte pentru sine. În acest articol îți voi explica două tipuri de soluționare a conflictelor (fie ele în business, negocieri sau în viața de zi cu zi). Primul stil pe care îl adopți este cel al ghepardului, iar al doilea este cel al tigrului. Cine ești: Ghepard sau Tigru și care dintre aceste modele este mai constructivă pentru tine, tu decizi.

Dacă îți place o astfel de tehnică de soluționare a problemelor, înseamnă că ești Prădător. Prădător cu literă mare. Atent, isteț și necruțător. Pentru apărarea propriilor interese ești gata să distrugi ca să câștigi.

Care este diferența între modelul ghepard și tigru? 

Ghepard

Adepții acestui stil au grijă de fizicul și sănătatea lor, merg cu regularitate la sala de forță. Nu în zadar, ghepardul se diferențiază de ceilalți membrii ai familiei sale: un corp perfect și o musculatură ideal sculptată. Fără straturi de grăsime, el pare chiar elegant.

Acești oameni își rezolvă problemele incredibil de repede. Ghepardul este animalul care are cea mai mare viteză printre animale și poate atinge cu ușurință până la 130 km/h. Cu toate acestea, asta nu este o agresivitate aiurea și furie prostească. Adepții acestui model se pregătesc întâi de toate, crează planuri și strategii, apoi cu o viteză uimitoare primesc ceea de ce au nevoie.

Acestor oameni nu le sunt caracteristice conflictele. Ei mai bine pleacă fără să se implice prea mult. Așa cum pentru gheparzi „asul din mânecă” sunt viteza și picioarele. Orice traumă îi lipsește de posibilitatea de a vâna.

Din acest motiv, omul – ghepard niciodată nu se va răzbuna pe cei care i-au făcut rău. El se pregătește pentru a da lovitura în viitorul apropiat.

Tigrul

Cea mai mare și mai periculoasă dintre feline. Oamenii care reprezintă acest model, au o voce puternică și un corp mare. Lor le place atenția și să fie în centrul atenției. Costumul, cravata – îi caracterizează. Dese ori iau decizii neobișnuite și fac ceea la ce alții nu se așteaptă. Pentru că tigrul – este singura felină care face totul așa cum îi place.

Tigru, atunci când este flămând, este în stare să mănânce tot ce îi stă în cale. Nu trebuie să îți mai explic de ce sunt norocoși acei concurenți care nu au fost, la un moment dat, în calea tigrului.

De regulă, ei fac afaceri, fiind pe cont propriu. Însă alte ori, tigrul iese la vânătoare împreună cu prietena.

Bazându-se pe puterea informațională și financiară, acestor oameni nu le este frică de luptele deschise. Ei mereu merg înainte, până obțin victoria. Tigrul își ucide victima tăindu-i gâtul și strivindu-i coloana vertebrală. Pas după pas, omul – tigrul își distruge oponentul făcându-l una cu pământul. Tigrii sunt luptători excelenți. Ei au ca armă fapte și doar fapte.

Adepții acestui model nu se tem de conflicte, ei le caută și fac tot posibilul să fie deasupra tuturor.

Nu iartă. Însă acest lucru nu înseamnă că se aruncă singuri cu capul sub sabie. Nu. Ei întotdeauna acționează după plan și logică. Dacă un ghepard este atacat de o haită de hiene, el va fugi. Însă, dacă o haită de hiene va ataca un tigru, iar el nu va putea să câștige lupta deschisă, el va pleca în munți, se va întoarce noaptea și va ucide câteva hiene. Și așa în fiecare noapte până nu va omorî toată haita. Și asta este o poveste adevărată din lumea animalelor.

Ce tactică alegi pentru propria ta viață tu decizi: un vitezoman fatal  sau o fantomă a junglei, decizia îți aparține.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.