Conversația cu cei cu care nu este posibil este o practică puternică de eliberare - #dozadesucces

Conversația cu cei cu care nu este posibil este o practică puternică de eliberare

Cred că aproape toată lumea este familiarizată cu situația în care o relație cu o persoană s-a încheiat, dar cu toate acestea există multe sentimente, gânduri și cuvinte adresate acesteia.

Relațiile se pot termina în diferite moduri. Uneori acestea par să se stingă de la sine și nu există nici un subînțeles, deoarece energia din acestea s-a stins. Dar există și alte momente în care o relație se destramă, fie că ești sau nu pregătit pentru aceasta.

Un exemplu ar fi o decizie bruscă, așa cum ți se pare, a unui partener (prieten) de a pune capăt relației, o decizie neașteptată a șefului de a te concedia sau moartea unei persoane dragi. Iar în unele cazuri, se poate spune că interacțiunea s-a încheiat, însă relația este încă vie.

Tocmai această bruschețe este cea care poate lăsa un număr mare de „blocaje”. Pe de o parte, fără a aștepta o despărțire, este posibil ca persoana să nu fi exprimat tot ceea ce s-a acumulat de-a lungul unei perioade lungi de timp; pe de altă parte, rămâne cu o reacție nerezolvată la despărțirea în sine ca atare.  De asemenea, se întâmplă ca o persoană să fie pregătită pentru despărțire, dar pe măsură ce pierderea este experimentată, apar tot mai multe sentimente noi.

O situație în care dialogul, din diverse motive, nu este posibil, poate reține o persoană timp de ani de zile.  În interiorul său, mulți repetă zeci de versiuni ale unei conversații care nu a avut loc niciodată cu adevărat. Ce trebuie să faci atunci când o conversație importantă pentru tine nu poate avea loc din diverse motive. O modalitate de a face față situației poate fi să scrii o scrisoare

Scopul scrierii unei scrisori nu este deloc acela de a o trimite, ci de a te ajuta să te eliberezi de dialogurile ciclice (sau mai degrabă de monologurile) din capul tău, de experiențele intense care se reflectă asupra întregii tale vieți. Scrisorile pot fi, de asemenea, utile în situațiile în care este posibil un dialog, dar nu ești pregătit, capabil sau dispus să vorbești direct despre sentimentele tale, indiferent de motiv. Poate că sentimentele sunt prea complicate, poate că reacția partenerului tău poate fi înfricoșătoare.

Unul dintre avantajele „scrisorilor neexpediate” este că nu este nevoie să „urmărești rezultatul”. Poți să scrii orice dorești, în orice formă dorești. Poți să ceri iertare, să te plângi, să-ți descarci furia sau să-ți declari dragostea. În general, să-ți exprimi toate sentimentele pe care le ai.

Discutând cu cei dragi sau cu un psiholog, poți rezolva treptat tot haosul interior lăsat în urmă de șoc. Dar există situații în care o persoană nu are cu cine să-și împărtășească sentimentele, când toate cuvintele, sentimentele și gândurile sunt amestecate în capul său, fără consistență, iar o astfel de stare nu face decât să agraveze situația. Acesta este celălalt beneficiu al scrierii de scrisori – raționalizarea. Scriind treptat fiecare cuvânt, expui toate lucrurile care se întâmplă în lumea ta interioară. Dar pentru aceasta este mai bine să scrii scrisoarea de mână pe hârtie.

Așadar, dacă această metodă te inspiră, alege un moment și un loc potrivit, unde nimeni nu te va deranja. Acest lucru este important, pentru că atunci când scrii o scrisoare, sentimentele pot crește, lacrimile se pot rostogoli pe obraz, de exemplu. Și ar trebui să ai spațiu pentru a o experimenta. Poți scrie despre durere, furie, resentimente sau regrete. Nu există nicio restricție. Uneori scrisorile sunt lungi, alteori scurte, într-un singur rând, pot fi monotone sau incoerente.

Nu este atât de important, atâta timp cât acestea te ajută. Îți reamintesc că scrisoarea nu este pentru expediere! Scrisoarea este scrisă. Ce să faci cu ea depinde de tine. Nu îți recomand să păstrezi scrisorile; la urma urmei, scopul principal al tehnicii este să te ajuți să scapi de experiențele care ar fi putut deveni toxice în timp. Fiecare poate veni cu propriul mod care i se potrivește. Opțiunea de ardere, „ardere rituală”, dacă dorești, este posibilă. 

În primul rând, este un fel de ritual de purificare și nu este un secret că multe culturi folosesc flăcările în acest scop.

În al doilea rând, atunci când persoana iubită este pe moarte și vrei ca ea să-ți audă gândurile, sentimentele, poate părea mistic, dar este posibil să „livrezi” o scrisoare în acest fel în locuri unde scrisorile „nu ajung” și, în acest caz, arderea poate fi percepută ca o modalitate de „livrare”.

Sper că această tehnică îi va ajuta pe mulți în situațiile în care sentimentele și trăirile sale nu au posibilitatea de a fi auzite de cei care sunt importanți pentru ei sau care nu mai sunt alături de ei, sau pentru a-și elibera viața de fraze, gânduri și sentimente nespuse.

 

Autor – Dnisheva Tamila

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.