Copiii dvs. nu sunt cei mai populari în școală? Oamenii de știință afirmă că părinții pot respira cu ușurare - #dozadesucces

Copiii dvs. nu sunt cei mai populari în școală? Oamenii de știință afirmă că părinții pot respira cu ușurare

Psihologii explică de ce goana după popularitate poate în cele din urmă distruge viața.

Liceul poate fi foarte crud cu copiii care nu „se potrivesc“ în mediul lor. Dar dacă credeți că numai intimidarea și izolarea socială au întotdeauna un impact catastrofal asupra copiilor, vă recomandăm să urmăriți soarta ulterioară a căpitanului echipei de fotbal a școlii sau „cea mai rea” fata din școală, după absolvire.

Oamenii de știință cred că nedreptatea care domnește între copiii din pereții școlilor ar trebui să-i deranjeze pe acei părinți ai căror copii sunt considerați „regele”  sau „regina”școlii.

Pericolele care urmează după popularitate

Ce îl face de fapt pe un copil „cool” la școală? Cei mai populari adolescenți nu pot fi întotdeauna numiți echilibrați și buni, ducând un stil de viață semnificativ. Aceștia merg la petreceri, încep prea devreme o relație cu sexul opus și strică viața altora. Acești oameni obțin succese în viață?

Experiența personală și faptele științifice sugerează că nu. Recent, a fost efectuat un studiu, participanții cărora au devenit 183 de elevi de vârstă adolescentă. Durata studiului a fost de aproape 10 ani, de la liceu până când participanții au atins vârsta de 22 de ani.

Rezultatele au arătat că băieții „cool” s-au dovedit a fi mai puțin adaptați social decât colegii lor nepopulari. Și un procent foarte mare de membri ai fostei „Elite școlare” au căzut în dependență de droguri și au început să încalce legea.

Autorul studiului Joseph P. Allen spune:„Se pare că, de-a lungul timpului, comportamentul „cool” al adolescenților cunoscuți anterior în școală în viitor duce la necesitatea lor de a-și menține popularitatea anterioară și de a arăta mai „cool”. Astfel de copii se pot transforma în criminali cu dependență de alcool și droguri. „  Chiar și cei mai devotați fani ai fostei vedete școlare încep în curând să înțeleagă că un astfel de comportament nu este deloc un exemplu de urmat.

Lecții pentru adulți

Studiul descris poate servi drept consolare pentru adolescenții (și părinții lor implicați), care trec în prezent prin toate încercările complicate de la „liceu”. De asemenea, aceasta este o lecție minunată pentru cei care au absolvit școala cu mulți ani în urmă.

Lucrările psihologului și scriitorului Mitch Prinstein de la Universitatea Yale sugerează că mulți adulți nu se pot recupera de la traumele psihologice ale tinereții lor mult timp, continuând să urmărească „popularitatea” (adică autoritatea și statutul social).

De exemplu, acordați atenție tuturor celor care pe pagina lor de pe rețeaua socială, încearcă cu disperare să dea impresia celui mai tare tip din oraș. În timp ce creștem, ne confruntăm cu alegerea: învățarea de a obține simpatia altora în mod natural sau de a face orice efort pentru a obține o poziție mai bună în societate. Datorită numărului tot mai mare de platforme diverse (TV, rețele sociale etc.), această decizie este dată din ce în ce mai dificilă.

Dacă vorbim mai exact, concentrarea noastră asupra câștigării rapide a autorității altora a atins astăzi vârful. Prinstein vede o problemă serioasă în acest sens, deoarece obținerea unui statut mai înalt duce la o creștere ulterioară a agresiunii, a dependenței, a urii și a disperării.

Concluzie

Știința dovedește că, dacă o persoană continuă să urmărească popularitatea după absolvire, în cele din urmă aceasta o va face mizerabilă și respingătoare.

Există o alternativă? Decenii de cercetare științifică vă permit să faceți o concluzie destul de clară — trebuie să vă concentrați asupra relațiilor semnificative și să aduceți beneficii oamenilor. Da, nu este nimic cool în asta, dar cu siguranță te va face fericit.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.