Corpul nostru știe când moartea e aproape: este vorba de miros.

Oamenii de știință au înțeles modul în care o persoană simte apropierea morții.

Corpul uman este un sistem complex greu de înțeles. Oamenii de știință încă lucrează pentru a afla cum și de ce funcționează lucrurile așa cum funcționează. Încă nu înțelegem exact de unde provin sentimentele și emoțiile. Un alt lucru care rămâne încă un mister este momentul înainte de a muri.

Doctorii au spus că mulți pacienți știu că mor înaintea doctorului. Funcțiile lor vitale pot chiar să se îmbunătățească, dar pacienții simt deja că sfârșitul este aproape.

Oamenii care au un al șaselea simț adesea spun adio celor dragi înainte de a pleca. Un lucru ciudat este că oamenii simt când este timpul să plece. Acești oameni încep să-și ierte dușmanii și să-și corecteze relațiile astfel încât să poată pleca fără treburi neterminate.

Acest lucru nu este foarte comun, dar mulți spun că simt că moartea este aproape. Este un pic înfricoșător, dar în același timp este un lucru bun, pentru că atunci avem ocazia să ne luăm rămas bun de la cei dragi.

Unii oameni pot argumenta că nu există niciun fel de cunoaștere a timpului de moarte, iar cazurile în care oamenii încep să-și ia rămas bun înainte de moarte sunt doar o coincidență. Studiul a fost efectuat la Școala de Psihologie a Universității din Kent, în cadrul căreia a fost studiată posibilitatea ca oamenii să-și descopere moartea prin miros.

Arnaud Wisman, care a condus acest studiu, a analizat corpul în timpul procesului de moarte. Se pare că atunci când o persoană moare, corpul se descompune, iar în timpul acestui proces sunt eliberate o mulțime de mirosuri. O aromă este putrescina, care este rezultatul unui proces de descompunere. Oamenii nu cunosc în mod conștient mirosul sau observă acest lucru, dar subconștient mintea recunoaște mirosul și știe că sfârșitul este aproape.

Arnaud Wisman a efectuat diverse experimente folosind mirosul de putrescină, amoniac și apă. Participanții au fost expuși la mirosuri diferite și apoi reacția lor a fost investigată. Participanții au asociat putrescina cu emoții negative, deși nici unul nu era familiarizat cu mirosul. Dar nici un participant nu a asociat mirosul de putrescină cu moartea sau frica. Acest lucru se datorează faptului că mintea noastră conștientă nu vede conexiunea, dar mintea subconștientului o face.

Au existat studii care arată o legătură între emoții și miros. De exemplu, unele mirosuri ne pot face să ne simțim speriați sau stresați.

Prin urmare, atunci când cineva despre care îți pasă cu adevărat, este în spital sau este doar bolnav și vrea să te vadă, asigură-te că ai timp să faci acest lucru. Poate că știu că sfârșitul este aproape și vor doar să îți spună ultimele cuvinte. Dacă pierzi această ocazie, o vei regreta pentru tot restul vieții tale.

Sursa

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.