Cum a transformat Starbucks o amenințare într-o oportunitate de succes - #dozadesucces

Cum a transformat Starbucks o amenințare într-o oportunitate de succes

Starbucks este liderul mondial în domeniul cafelei, dar nu toți clienții sunt mulțumiți de produsele și serviciile sale. Unii caută o variantă mai simplă, mai ieftină și mai autentică. Așa a apărut Seattle’s Best, o companie care s-a poziționat ca fiind anti-Starbucks. Cu un alt fel de cafea, un alt design, o altă muzică și o altă atmosferă. Astfel, a reușit să atragă o parte din clienții nemulțumiți de Starbucks.

Cum crezi că a reacționat Starbucks în fața acestei provocări? A ignorat-o? A încercat să o concureze? Nici una, nici alta. A făcut ceva genial: a cumpărat-o. Dar nu a închis-o. Dimpotrivă, a investit în ea și a accentuat diferențele față de Starbucks. Rezultatul? Oamenii care iubeau Starbucks mergeau la Starbucks și îi aduceau bani. Iar cei care o urau mergeau la Seattle’s Best și îi aduceau bani tot ei. Astfel, Starbucks nu numai că a eliminat o amenințare, dar a creat și o oportunitate de a-și extinde piața și de a-și diversifica oferta.

Concluzie. Starbucks ne arată că succesul nu vine din a te lupta cu concurența, ci din a o transforma într-un aliat. Când te confrunți cu o provocare, nu te gândi cum să o eviți sau să o înfrângi, ci cum să o folosești în avantajul tău. Asta este o lecție valoroasă pentru orice antreprenor sau lider.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.