Cum ai putea deveni sursa de inspirație pentru cei din jurul tău - #dozadesucces

Cum ai putea deveni sursa de inspirație pentru cei din jurul tău

couple-598315_1280

Trăiește așa cum vrei, dar nu cum se va primi. Caută modalități să-ți schimbi viața, dar nu scuze. Zboară spre motivații, dar nu spre manipulatori. Muncește pentru succes, dar nu pentru concurență. Ascultăți vocea interioară, dar nu vorbele celor din jur.

Doar așa vei putea inspira pe cei din jur! Așa vei putea să devii mult mai bun decât ești!

Mai jos vei găsi câteva idei care te vor ajuta să devii sursa de inspirație pentru cei din jurul tău:

 1. Fii tu însuți și fii sincer cu tine – În această lume nebună în care fiecare încearcă să te facă să semeni celor din jur, caută în tine curajul de a fi original, impresionant și imposibil de imitat. Acceptă faptul că ai idei, putere și frumusețe pe care nu o are nimeni. Fii omul cel care poți să fii – cea mai bună persoană după propriile cerințe. Dacă cu greu poți să te convingi de ceva, nu ar fi mai bine să renunți?  Nu îți spun că va fi ușor – pentru că atunci când este vorba despre cum să trăiești sincer și din plin viața, vei înțelege că cel mai important în viața unui om este să-și trăiască propria viață cu adevărat.
 2. Nu renunța la ceea ce iubești – Fă întotdeauna ceea ce îți place. Pentru că asta îți oferă satisfacție și plăcere. Anume așa vei putea să-ți umpli viața de fericire și sens – crede-mă, e greu să ai inspirație lângă cineva care nu își trăiește viața cu pasiune și iubire.
 3. Exprimă-ți entuziasmul –  Pentru ai inspira pe cei din jur, trebuie să fii un om pasional. Ai putea să-i influențezi pe cei din jurul tău pur si simplu atunci când îți vei exprima entuziasmul asupra unei teme sau alteia. Oamenii se vor întreba de ce îți place acest lucru atât de mult, iar unii vor fi curioși și vor încerca să afle ce te motivează atât de mult.
 4. Fii meșter în ceea ce faci.  – Oamenii preferă să vadă acțiuni decât să asculte vorbe. Fii acel cineva care va fi un exemplu. Mulți oameni sunt inspirați de muzicieni, scriitori, pictori, oratori, antreprenori, ingineri, mame, tați, sportivi, și alții. Știi ce au în comun toți acești oameni? Sunt profesioniști în ceea ce fac. Fă-ți o reputație bună – reputația unui profesionist.
 5. Concentrează-te asupra dezvoltării caracterului tău.  – Încearcă să îți faci griji mai mult pentru caracterul și personalitatea ta, decât pentru reputație. Pentru că personalitatea ta – ești tu, iar reputația – este ceea ce cred alții despre tine. Iar oamenii cu adevărat buni reușesc întotdeauna, indiferent de ce se spune despre ei.
 6. Fă-ți griji pentru oameni. – Oamenilor le va fi indiferent de capacitățile tale intelectuale până nu vor afla că îți pasă de ei.
 7. Încearcă să evidențiezi în oameni calitățile cele mai bune – Cum a spus odată Ralph Waldo Emerson, «Cea mai mare dorință a noastră – este ca să apară cineva în viața noastră care ne va putea inspira să devenim cei care putem să fim și știm asta». Dacă oamenii vor ști că aveți așteptări mari de la ei, vor încerca să le realizeze.
 8. Spune ceea ce alți doar gândesc.  – Noi suntem legați prin cele mai diferite moduri, iar unul dintre cele mai important sunt gândurile noastre. Însă din cauza timidității, ne este frică să le spunem cu voce tare. Dar dacă vei căpăta ucraj și vei spune ceea ce alții doar gândesc, cei deveni acea momeală care va ține oamenii pe loc.
 9. Fă-i pe oameni să simtă emoții pozitive.  – Oamenii rar memorează ceea faptele pe care le faci, însă niciodată nu vor uita ceea ce au simțit atunci când au fost cu tine. Încearcă să observi ceea ce îți place la fiecare persoană și să îi spui despre aceasta. Acceptă și prețuiește oamenii care au reușit să se ridice din ruine și să obțină ceva.
 10. Ajută oamenilor să se vindece. – În loc să îi judeci pentru trecutul lor, ar fi mai bine să îi susții să poate să meargă în viitor. Ține minte – roata se întoarce până la urmă. Iar atunci când încerci să îmbunătățești viața altei persoane, îți îmbunătățești propria viață. Fă ceva prețios – ceva care i-ar ajuta pe ceilalți să fie fericiți, sau cel puțin să sufere mai puțin. Toți apreciază ajutorul neașteptat, iar în special pe cei care ni-l acordă.
 11. Împărtășește-ți lecțiile pe care le-ai învățat din fugă și eșecuri. – Ajutați-i pe cei care vă înconjoară cu orice. Iar dacă ai o informație bună, împărtășește-o cu ceilalți. Răscolește în experiența ta și împărtășește cu cei din jurul tău cu înțelepciunea și opinia ta unică. Fii bun, povestește-le celor din jurul tău atât despre succesele tale cât și despre insuccese. Oamenilor le place asta. Ei vor înțelege că nu sunt singurii care s-au confruntat cu asemenea probleme.
 12. Păstrază-ți calmul în situațiile delicate.  – Oamenii observă cum ne comportăm atunci când ne aflăm în situații dificile. Comportamentul nostru vorbește despre capacitatea noastră de a ne controla. Oamenii trebuie să vadă cât de mult crește nivelul stresului din jurul tău pentru ca să-ți pierzi controlul asupra ta și asupra situației. Președintele Obama, într-unul din discursurile sale de la Casa Albă a spus:  « În următoarele 100 de zile, cred că mă voi gândi cum să-mi pierd puțin constrolul». Evident, acel lucru l-a făcut mai liniștit și înțelept în fața cetățenilor. Dacă nu îți pierzi controlul în situațiile dificile, oamenii văd în tine o persoană cu caracter de fier  și sunt atrași de tine.
 13. Concentrează-te asupra lucrurilor pozitive. – Prețuiește tot ce ai în viața ta. Tot ce se petrece în viața noastră nu poate fi bun sau rău. Noi singuri dăm culoare emoțională la tot ce se petrece în jurul nostru.  Deci fii mai pozitiv, apreciază succesul și învață din greșeli.
 14. Îndeplinește-ți promisiunile și vorbește întotdeauna adevărul. – Impresionează-i pe oameni cu sinceritatea ta. Dacă spui cuiva că vrei să faci ceva, fă asta! Dacă spui cuiva că vei fi acolo, fii acolo! Dacă spui că ai sentimente față de cineva – ele trebuie să fie sincere! Dar dacă nu este așa – cel puțin nu minți. Adevărul amar va fi întotdeauna mai bun decât minciuna dulce.
 15. Ascultă cu atenție oamenii din jurul tău.  –  Fă-i pe oameni să se simtă importanți, inspiră-i arătându-le că ei contează cu adevărat pentru tine. Privește-i, ascultă-i și uită de telefonul mobil. În această lume plină de tâmpenii, oamenii prețuiesc pe cei care știu să-i asculte.
 16. Fii devotat, celui care te iubește. – Nu este nimic mai inspirant decât iubirea dintre noi oameni. Mai mult decât atât, devotamentul tău într-o relație de lungă durată crează adevăratul mediu necesar pentru restul.

Ține minte – ai în tine tot ce îți trebuie pentru ai inspira pe cei din jurul tău. Trebuie doar să găsești asta. 

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.