Cum să treci peste perioada de criză din carieră

startup-photos

Dacă un singur gând la muncă te irită, timpul petrecut la birou ți se pare o veșnicie, iar seara nu îți ajung puteri nici să privești un film – cel mai probabil că treci printr-o criză în cariera ta. Ai putea să treci peste asta? Da. Cum să depistezi această problemă până când situația nu s-a agravat în totalitate și ce să faci mai departe îți voi spune în articolul de mai jos.

1. Imaginează-ți că ai 10 milioane de euro în cont

Scrie pe o listă toate dorințele tale – ce vei face pentru a le realiza? Dacă printre ele se numără și dorința de a dezvolta un business, investește, însă dacă ești angajat, ai putea să continui sau să faci ceva nou. Ai putea să pleci într-un concediu spontan – nu vei avea nici o criză în carieră. Dacă vrei să strigi „Nu vreau să mai fac ceva!” – ești într-o perioadă de criză.

2. Pleacă în concediu

Cea mai ușoară metodă de a scăpa de toată oboseala obținută într-o perioadă de criză este să mergi în concediu. Cel puțin o săptămână. Singur sau cu un prieten care nici în ruptul capului nu își dorește să audă despre munca ta.

Deconectează-ți telefonul, nu verifica poșta și nu vizualiza profilurile pe Instagram ale colegilor de muncă.

Dacă nu ai bani pentru o călătorie peste hotare, ai putea să mergi la o pensiune cu prietenii, la bunica la țară. Contează să evadezi din rutină, să fii în largul tău și să savurezi fiecare moment.  Formula de succes a unei vacanțe este să îți deconectezi creierul de la rutină, să faci ceva nou în fiecare zi.

Peste o săptămână de odihnă creierul singur îți va spune de ce ai nevoie. Dacă gândul la muncă nu te mai irită atât de mult și poate chiar ți s-a făcut un pic dor de șef, atunci asta a fost de vină doar oboseală. Însă dacă gândul va muncă îți provoacă greață, atunci înseamnă că a venit timpul să acționezi.

3.Crează o „hartă a carierei”

Scrie toate capacitățile profesionale și gândește-te în care domenii le-ai putea utiliza. Dacă ai cunoștințe despre cum se face ceaiul chinezesc, să știi că nu ești atât de neajutorat.

Scrie pe o foaie toate profesiile care se intersectează cu capacitățile tale și alege câteva dintre acestea în care ai putea să te reprofilezi.

 

4. Folosește metoda „celor trei linii”

E o metodă bună care te-ar ajuta să avansezi în cariera ta, de exemplu spre funcția de director al uneia dintre cele mai mari companii din țară.

Împarte foaia în trei coloane. În prima coloană scrie toate abilitățile tale profesionale, cele de care ai avea nevoie și cele care îți vor completa personalitatea. În cea de a doua coloană scrie în ordine crescătoare calitățile de care ai avea nevoie pentru a obține funcția pe care ți-ai dorit-o toată viața. Pentru a cunoaște aceste calități, este necesar ca să analizezi cel puțin 10 CV-uri ale persoanelor care au deja o asemenea funcție. În cea de a treia coloană combină-le pe cele din prima coloană cu cele din a doua coloană și adaugă-le pe cele pe care trebuie să le obții în cel mai scurt timp.

Dacă îți vei urma planul cu strictețe, peste o perioadă vei veni în compania mult visată cu pregătirea necesară. Sau, s-ar putea că în drumul către ea să vrei să faci altă cariera care te va face fericit pentru o perioadă îndelungată.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.