Cum autodisciplina îți va îmbunătăți viața

Auto-disciplina este ceea ce noi aspirăm și ceea ce ne lipsește. Pentru a învăța o abilitate, trebuie să dedici mai mult timp acestei activități. În fiecare zi va trebui să faci aceeași lucrare din nou și din nou pentru a te îmbunătăți și mai bine, altfel nu vei reuși. Desigur, un alt ajutor important poate fi sfatul altora, dar, aderând la ele, trebuie să rămâi student și să nu devii un urmaș orb. Există câteva sfaturi care te vor ajuta să devii mai disciplinat și să integrezi această calitate în viața ta.

1. Modifică-ți abordarea față de disciplină

Pentru majoritatea oamenilor, disciplina este un fel de sinonim cu servitutele penale, pentru că nu e ușor să te forțezi să faci ceva care nu vrei cu adevărat. Dacă astăzi te simți așa pentru această calitate integrantă a unui bărbat adevărat, atunci este timpul să schimbi situația în bine. Înțelege că a fi disciplinat este mult mai ușor decât pare, dar să trăiești fără auto-disciplină este mult mai dificil.

Oamenii care sunt disciplinați în mod limitat sunt condamnați la eșec, pentru că nu poți fi pe jumătate responsabil sau puțin diligent. Această chestiune de extreme te va face întotdeauna să decizi ce parte să alegi. Poți să te controlezi astăzi și să conduci un stil de viață sănătos, după cum dorești. În caz contrar, în câțiva ani, nu vei avea de ales, deoarece sănătatea se poate înrăutăți. Apoi, vei ajunge la decizia de a mânca corect, numai o încălcare a dietei va amenința consecințe mult mai mari decât centimetri în plus pe abdomen.

2. Disciplină și Finanțe

Tu numeri ultimii bani până la salariu, iar după ce l-ai primit, te relaxezi și faci multe cumpărături fără să te gândești la consecințe. Și ești în măsură să pui deoparte o anumită sumă? S-ar putea să nu ai nevoie de acești bani astăzi sau mâine, dar într-o zi cazanul se poate rupe, va fi necesar să cumperi medicamente, sau banal să efectuezi o înlocuire planificată a uleiului în mașină. Și, în cele din urmă, descoperi că trebuie să scoți bani din salariul tău, care și așa nu este suficient pentru a trăi.

Este timpul să devii mai disciplinat și în sfera financiară. În primul rând, începe să monitorizezi cheltuielile, gândește-te la fiecare achiziție și analizează dacă ai nevoie de un anumit produs. În al doilea rând, înregistrează toate cheltuielile. Da, e un lucru plictisitor, dar ce e de făcut. Dar poți lua în considerare fiecare bănuț și mai atent redistribui fluxul financiar la obiectivele dorite. Nu va trece nici un an, cum vei învăța să pui deoparte suma necesară și să formezi acumulări.

3. Plăcerea instantanee este inamicul disciplinei

Îți lipsește disciplina, și neglijezi sporturile, mâncarea normală, nu ții cont de toate domeniile vieții. În cele din urmă, rămâi singur, fără o relație normală, vei da vina pe zei, societate și toate necazurile și problemele care s-au năvălit asupra ta, fără să-ți dai seama că tu ești principalul tău dușman.

Când nu îți poți controla impulsurile, fie că este o dorință de a obține o satisfacție imediată, consumând o pizza grasă, să lipsești de la un antrenament din cauza lenei, să dormi cu o altă fată,  și să nu îți pese de cea care te iubește; când tu, fără să te controlezi, te dai instinctelor de bază, devii la același nivel cu animalele, ale căror acțiuni sunt determinate de instincte. Auto-disciplina te poate duce la un nou nivel în fiecare domeniu al vieții, merită doar să faci un efort.

4. Folosește gândirea critică

Să zicem că ai reușit să-ți refaci corpul la normal, dar nu-ți poți reduce cheltuielile. Ce să facem într-o astfel de situație? Amâna consecințele lipsei de disciplină pentru anii următori.

Nu ai reușit niciodată să economisești destui bani pentru a face măcar o plată pentru a cumpăra o locuință. Lunar trebuie să achiți o sumă considerabilă pentru a închiria un apartament, deși ai putea cheltui acești bani pentru tine. În plus, nu ai învățat să te ocupi de finanțe și datoriile cresc de la o lună la alta. În cele din urmă, ești deja un pensionar, care nu are nici un ban pentru suflet, iar viața a trecut.

Perspective teribile, nu-i așa? Ia-ți controlul asupra vieții tale, mai ales asupra acelor sfere care necesită o atenție deosebită.

5. Acum, imaginează-ți imaginea inversă

Ce se întâmplă dacă ai devenit disciplinat dar nu astăzi (sperăm că după ce ai citit articolul, te vei ocupa de aceasta) dar, să zicem, aproximativ 5 ani în urmă? Nu ai uitat de sport  -imaginează-ți ce fel de corp ai astăzi, ai învățat sârguincios – gândește-te la cunoștințele dobândite. Lista poate continua la infinit.

Dar gândește-te la asta: astăzi nu este prea târziu pentru a prelua controlul. După câțiva ani, uitându-te la tine în oglindă, vei spune următoarele:  cred că este rău că, în 2011 nu am investi în bitcoins, dar cât de bine că, în 2017 am citit un articol despre auto-disciplina pe Dozadesucces. Astăzi, sunt un bărbat de succes într-o casă elegantă, cu cuburi pe abdomen, o doamnă frumoasă alături de mine și o sticlă de whisky excelent în bar.

6. Nu există disciplină – nu există nici rezultat.

O dorință nu este suficientă, deci trebuie să depui eforturi pentru a te controla. Trebuie să dezvolți anumite obiceiuri care te vor ajuta în viață. Un obicei este produs de repetițiile zilnice ale acelorași acțiuni, poate nu foarte favorite. Dar un războinic disciplinat poate face orice sarcină.

7. Pregătește-te să plătești prețul pentru încălcări

Ai mâncat patru felii uriașe de pizza? Seara, te va aștepta răsplata în sala de gimnastică și dacă nu te deranjezi să fugi câțiva kilometri, atunci reflecția în oglindă va deveni o plată. Ca de obicei, ai hotărât să urmărești un alt episod și nu te-ai culcat la timpul potrivit? Pregătește-te să fii ca o muscă somnoroasă toată ziua și cu greu poți fi destul de productiv.

Prin înșelăciunea ta, vei face rău doar unei persoane și acea persoană ești tu. Nu încerca să obții o plăcere instantanee, fără valoare astăzi, pentru că mâine aceasta poate afecta toate ramurile din viața ta. Controlul și disciplina au fost întotdeauna trăsături puternice ale campionilor și ale oamenilor de succes.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.