Cum îndeplinești până la capăt sarcinile pe care le detești

Jurnalista de la Fast Company, Abby Wolfe, a mărturisit care sunt trucurile pe care le utilizează pentru a duce până la capăt sarcinile pe care le detestă. Pur și simplu repetă aceste două fraze:

1. «Totul are un sfârșit…»

În liceu am jucat într-o echipă de fotbal. Pentru încălzire, trebuia să fugim 100 de metri în 17 secunde și să ne întoarcem într-un ritm mai lent, în 30 de secunde. De zece ori la rând.

Mereu cu oroare așteptam acest moment. A fost foarte greu să alerg. Totul mă durea. A fost necesar să dau tot ce era mai bun. Știam că pentru a intra în echipa de studenți, trebuie să mă antrenez mult. Așa că mi-am schimbat atitudinea față de acest antrenament. Da, fiecare secundă era plină de durere, și în total erau 15 minute. Dacă te gândești, nu atât de mult.

Înainte de antrenamentul de încălzire, mi-am spus: „Următoarele 15 minute vor fi teribile. Dar timpul nu se oprește aici. Nu ai voie să te uiți înapoi, vor trece cele 16 minute și totul se va termina.” Am încercat să nu mă gândesc la cât de greu a fost pentru mine și îmi imaginam acest al 16-lea minut al libertății.

Amintește-ți că până la urmă, totul trece, totul rămâne în urmă.  Dar pentru ca o afacere neplăcută să se încheie, trebuie să o pornești.

2. «Mă voi simți foarte bine când se va termina»

După o astfel de încălzire, eram ca și în al șaptelea cer. Mă simțeam rapidă, puternică și, cel mai important, liberă.

Aplic această abordare și în alte situații. De exemplu, dacă am de gând să fac sport înainte de muncă. Este foarte tentant să dormi încă o jumătate de oră. Dar știu că mă voi simți mult mai bine dacă mă voi forța să mă ridic și să practic.

Această metodă este potrivită nu numai pentru sport, ci și pentru muncă. La sfârșitul zilei este mai plăcut să te simți productiv, dar nu să te uiți la sarcinile de pe listă, pe care nu le-ai îndeplinit.

Autor: Abby Wolfe

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.