Cum îşi petrec oamenii de succes timpul liber - #dozadesucces

Cum îşi petrec oamenii de succes timpul liber

penny-board-salt-flats-desert-tom-163735

Toți știm ce este benefic și util, ce trebuie să facem pentru a obține succesul în viață. Învățăm ce este time-managementul și învățăm să ne stabilim corect prioritățile pentru o săptămână de muncă. Dar cum rămâne cu weekendul? Aristotel spunea: „Noi suntem rezultatul propriilor obiceiuri, iar perfecțiunea nu este o acțiune, este un obicei.”

Iată care sunt obiceiurile mai multor oameni de succes:

1. Robert A. „Bob” Iger: Trezirea de dimineață

Președintele și directorul executiv al The Walt Disney Company nu este unicul om de succes care se trezește la 4:30 în fiecare dimineață. Oamenii de succes nu stau în pat până la ora 14:00 în weekend. Și nici măcar până la 11. Cercetările au arătat că creierul este mai productiv de la 2,5 până la 4 ore de la trezire.

Din acest motiv, încearcă să te trezești dimineața în weekend și astfel vei fi privilegiat în fața lumii.

2.Benjamin Franklin: Planifică

Este evident că marele inventator în fiecare dimineață se întreba: „Ce aș putea să fac azi?”. Nu trebuie să fii președinte pentru a conștientiza cât de important este să îți faci un plan de activități și ce influență are acesta asupra vieții noastre. Oamenii de succes știu cât important este să te trezești în fiecare dimineață și să atingi scopurile propuse, iar weekend-urile nu sunt o excepție.

3. Timothy Ferriss: „NU” – multitasking-ului

Multitasking-ul — este hitul anilor 2000. Însă vremea lui a trecut. Probabil îți sună tentat să îți ridici productivitatea și weekend. De exemplu, să mergi la alergat în parc, iar în paralel să discuți cu mama la telefon și în același timp să-ți stabilești playlist-ul în iPod-ul tău. Însă oamenii de succes știu că acest lucru nu face decât să ne scadă productivitatea. Încearcă să îți concentrezi atenția asupra unei singure activități. Ferriss recomandă să îți pui un număr minim de sarcini pe care să le îndeplinești într-o zi pentru a obține un rezultat bun.

4. Anna Wintour: Fii activ

Redactorul-șef al revistei Vogue joacă tenis profesionist câte o oră în fiecare zi. Și ea nu este singura care își rezervă o oră pentru a face sport. Richard Branson face surfing, iar unul dintre cei mai bogați oameni ai Indiei participă la maraton-uri. Oamenii de succes știu cât de important este să fii activ fizic, iar în rezultat, și mintal.

5. Steve Jobs: Stabilește-ți prioritățile

Weekendul este perioada perfectă pentru a-ți aminti de lucrurile mici, dar care au o importanță enormă pentru a-ți readuce armonia în viață. Petrece timpul cu cei dragi, joacă-te cu copii sau mergi la plimbare cu părinții. S-ar putea să nu te facă direct mai eficient, însă asta nu te face mai puțin important. Chiar și președintele SUA nu uită de cina împreună cu familia lui.

6. Warren Buffett: Hobby

Cel mai de succes investitor al secolului 20 cântă la chitară în weekend. De regulă, oamenii de succes sunt neobișnuiți și hobby-urilor lor ies din tipare. Fără îndoială, o partidă de golf în weekend îți poate stabili legăturile necesare pentru afaceri. Însă dacă ai hobby-uri neobișnuite, precum Meryl Streep, căreia îi place să împletească sau cum lui George Bush îi place să picteze în ulei, de ce nu? Hobby-urile ne dezvoltă creativitatea și diminuează influența stresului.

7. Oprah Winfrey: Terapie de relaxare

Toate vedetele și oamenii de succes își rezervă cel puțin 20 de minute pe zi pentru a medita. În lumea corporațiilor efectul meditațiilor este foarte cunoscut – relaxarea conștientului, eliminarea stresului, dezvoltarea capacității de muncă și a creativității.

Se întâmplă deseori care weekendul să fie mai obositor decât zilele obișnuite. Și asta deoarece ai doar 48 de ore în care trebuie să reușești să faci tot ceea ce nu ai reușit în timpul săptămânii – cumpărături, curățenie în casă, întâlniri cu prietenii, etc. Cei mai de succes oameni își rezervă și timp pentru a efectua o terapie de relaxare și chiar și în weekend.

8. Randi Zuckerberg: Savurează momentul

În fiecare zi publicăm pe Facebook ce facem și cum ne petrecem timpul liber. Și așteptăm comentarii de apreciere, like-uri și răsfoim feed-ul pentru a afla ce fac ceilalți. Bine ai venit în era fricii de a pierde ceva important.

Directorul executiv, sora lui Mark Zuckerberg te invită să rostești această frază: „nu vreau să fiu nicăieri în altă parte decât acolo unde mă aflu deja!” Oamenii de succes, de regulă, sunt născuți pentru a fi concurenți pentru a atinge culmi și practică acțiuni de caritate, astfel ieșind din tipare. Altfel spus, asta este cheia pentru a petrece frumos un weekend, fără să ne pese de ce postează amicii noștri pe Facebook. Oare fericirea nu este un indicator al succesului?

9. Bill Gates: E timpul pentru a face concluzii

Fondatorul companiei Microsoft a spus: „Este bine să-ți sărbătorești succesul, însă la fel de important este să înțelegi lecția oferită de eșecurile trăite”. Să faci concluzii este o regulă de bază a unui om de succes. Iar weekendul este perioada perfectă pentru a face un pas înapoi și să analizezi toate acțiunile tale pentru a nu le repeta în viitor.

10. Richard Branson: Oferă

Oamenii de succes dese ori spun fraza renumitei Anna Frank: „Oferind nu devii mai sărac!”. Tom Corley a studiat timp de cinci ani activitatea și comportamentul oamenilor bogați și a constatat că fiecare bogătaș practică voluntariatul nu mai puțin de cinci ore pe lună. Nimic nu ne scapă mai rapid de stres decât ajutorul pe care îl oferim altora. Iar weekendul este o perioadă perfectă pentru acest lucru.

11. Jay-Z: Ține degetul pe puls 24/7

El și-a construit propriul imperiu al muzicii, fiind cunoscut ca raper și businessman. Secretul se ascunde în versurile pieselor sale: „Vrei să obții succes mai mult decât orice pe lumea asta, însă pentru a-l obține, nu ai voie să te îndoiești. Nu trebuie să te oprești din drum. Nu trebuie să dormi. Un ochi trebuie să fie întotdeauna deschis!”. El nu a devenit posesorul a 520 de milioane de dolari, lucrând doar 5 zile din 7. Dacă vrei să îți petreci weekendul pe un iaht de lucru în Caraibe, doar munca intensivă și motivația te va ajuta să obții acest lucru.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.