Cum îți dai seama că ești un adevărat lider

A fi un lider este o mare responsabilitate. Oamenii fac o decizie privindu-te, iar tu la rândul tău trebuie să-i îndrumi, să oferi sprijin și să accepți rezultatul. Un adevărat lider este o combinație reușită dintre modestie, încredere în sine și inteligență. Din păcate, mulți oameni cred că posedă calități de conducere, deși în realitate sunt prea departe de realitate. Potrivit psihologului Tomas Chamorro-Premuzic, 80% dintre oameni cred că pot fi lideri mult mai buni decât majoritatea celorlalți, deși chiar și matematic este imposibil.

CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII LIDER

Unii oameni cred că liderul este cel care conduce pur și simplu oamenii. Desigur, acest lucru nu este adevărat, sau mai degrabă adevărat, dar numai parțial. Leadership-ul este un act de echilibrare, care, prin subtilitatea posesiei, este comparabil cu cel al jonglerului.

Conducerea adevărată presupune asigurarea unui echilibru corect între interesele angajaților și interesele companiei. Dacă prioritatea este acordată numai nevoilor angajaților, compania va suferi pierderi. În mod similar, dacă se iau în considerare numai interesele întreprinderii, angajații vor rămâne nemulțumiți.

Liderii adevărați au conștiința de sine și gândirea strategică pentru a simți echilibrul necesar și pentru a-și realiza rolul în implementarea acestor compromisuri-cheie.

TU EȘTI UN LIDER ADEVĂRAT?

Deși există o serie de definiții și stiluri diferite de conducere, acest concept este redus la câteva reguli de bază. Liderul  trebuie să aibă o inteligență emoțională ridicată pentru a se orienta competent în situații dificile și inconfortabile, fiind capabil să-i inspire pe subalternii săi de a efectua anumite acțiuni. Există o mare diferență între a fi un lider bun și capacitatea de a lucra independent. Dacă dorești să vă crești  conștiința de sine și să afli dacă ești un lider adevărat, pe care se pot baza alții, atunci începe prin a răspunde la aceste 3 întrebări:

VREI SĂ DEVII UN LIDER?

Acest lucru poate părea paradoxal, dar, de regulă, oamenii care sunt capabili să devină lideri buni nu doresc să fie. Gândește-te de ce vrei să conduci oamenii. Dacă numai din cauza vanității, atunci te concentrezi asupra aspectelor greșite ale conducerii. Liderii adevărați sunt ghiduri prin natură – nu trebuie să demonstreze acest lucru, forțând oamenii să-i se urmeze. Oamenii din jur pur și simplu cred în talentul tău și se îndreaptă cu încredere spre tine pentru sfaturi.

VREI SĂ OBȚII REZULTATE BUNE ȘI SĂ OBȚII POSTUL DE CONDUCERE?

De ce vrei să fii lider? Această întrebare nu este mai puțin importantă decât prima. Vrei doar să fii cel care să spună ultimul cuvânt sau dacă ai o idee promițătoare care necesită o echipă pentru a fi implementată? Un adevărat lider nu are nevoie să verifice sau să-și confirme credibilitatea. Nu-i este frică de rebeliune din partea urmașilor săi, pentru că știe că împreună cu el vor merge la același scop.

Dacă crezi că un lider bun este unul care oferă doar sarcini și monitorizează implementarea lor, atunci greșești profund. Un lider bun vorbește cât mai puțin posibil. Ascultă și privește foarte mult, după care ia o decizie. Prin urmare, fiecare cuvânt din aceasta are greutate și, de regulă, nu este pus la îndoială.

Puterea liderului constă în recunoașterea profesionalismului și a autorității sale. Această persoană este ascultată, pentru că au încredere în ea și o respectă. Aceasta nu este o chestiune de forță sau de mărire a ego-ului. Liderul are un plan de acțiune și tot ceea ce îl interesează este un rezultat pozitiv.

EȘTI GATA SĂ FACI MUNCĂ MURDARĂ?

Alexandru Macedonean a spus: „Nu porunci poporului tău ceea ce nu faci tu însuți”. Nu vei deveni lider, dacă toată activitatea ta va consta doar în a da ordine, evitând munca murdară. Liderii se disting prin modestie, iar pentru ei nu există nici o lucrare „care nu corespunde statutului”, dacă face parte din planul general.

Este important ca liderul să știe ce se întâmplă în toate etapele lucrării și, dacă este necesar, este întotdeauna gata să-și ajute subordonații. Dacă, în calitate de conducător, nu ești gata, de exemplu, să discuți cu un client sau să te implici în procesul de producție, atunci nu te poți numi lider.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.