Cum îţi poate afecta viaţa gândirea pozitivă

Să crezi în bine este, desigur, bine, însă oare este întotdeauna util? Zilnic sunt scris mii de articole în care se spune că, conform Legilor Universului, cel care gândeşte negativ atrage doar negativ în viaţa lui. Este adevărat? Probabil – Legea Atracţiei nu a fost anulată. Însă asta nu înseamnă că întotdeauna trebuie să fii zâmbitor şi vesel.  Acum, o mulțime de oameni merg la cursuri de gândire pozitivă, practicând-o, spre deosebire de o mână de pesimiști care știu doar ce să se plângă. Care opţiune este cea mai bună ? Nici una, nici alta. În toate trebuie să existe un echilibru fericit. Desigur, stresul continuu nu este cel mai bun prieten al tău, dar nici pozitivismul exagerat nu va aduce vreun beneficiu. Îţi vom explica de ce.

NU EXISTĂ LIMITE

Când o persoană nu renunţă la nimic, iar posibilitățile sale sunt fără sfârșit, ea provoacă atât invidie, cât și respect. Însă știi foarte bine că mai devreme sau mai târziu va trebui să ajungi la o limită.  Și este mai bine să faci acest lucru în capul tău, pentru că mai apoi să nu fie mai rău. Nu negăm, gândirea pozitivă stimulează oamenii să avanseze în mod constant, își dezvoltă multitaskingul, încearcă să facă totul în lume – ei muncesc, învață ceva nou, călătoresc, se dezvoltă. Respect pentru ei. Dar, în concluzie, optimismul acestor oameni este subminat de faptul că nu au avut timp să citească toate cărțile pe care le-au dorit; să viziteze toate țările lumii pe care şi-au dorit și așa mai departe. Au făcut foarte mult, aproape totul, dar acest lucru nu a fost suficient pentru atingerea scopului, și nici gândirea pozitivă nu i-a ajutat. Prin urmare, trebuie să ne dăm seama imediat că toți sunt într-o oarecare măsură limitați. În plus, trebuie să te poţi oprit în momentul potrivit pentru a nu pierde timpul și energia, care este mai bine să fie cheltuită pentru o afacere utilă, pentru a stabili visul vieții, decât să faci tot ceea ce este altoit de un sentiment de infinit.

MAI MULTE RISCURI

Cine nu riscă, așa cum spun ei, nu bea şampanie. Dar chiar și în acest caz, ar trebui să fii conștient de ceea ce ai de gând să faci. Oamenii cu gândire pozitivă nu au o astfel de întrebare – ei doar fac. Și, se pare, nu poți decât să îţi exprimi din nou respectul pentru ei, dar, de fapt, riscul lor inconștient pare mult mai prost decât deliberat. De ce se întâmplă acest lucru? Prea dependenți de tehnica gândirii pozitive, oamenii îşi dezvoltă un entuziasm, totuși, excesiă, nesănătos, care nu este deloc bună. Din cauza lui, o persoană nu ia în considerare dificultățile care pot apărea pe calea spre obiectivul propus. Imaginea perfectă pe care și-o crea în capul său zi și noapte este pe cale să se adeverească. De aceea, el merge mai departe, iar când se lovește de probleme, aplică următorul principiu: să le rezolve în momentul în care ele sunt foarte aproape. Este lăudabil, dar nu funcționează întotdeauna. Prin urmare, este mai bine să evaluăm întotdeauna riscul unei sau al altei idei. Aceasta este ceea ce te poate ajuta să îţi îmbunătățeşti viața, și nu alergi orb pe teren accidentat. Cel puțin energia ta va fi economisită pentru altceva.

MOTIVAŢIE SLĂBITĂ

Multe practici de gândire pozitivă recomandă întotdeauna același lucru – vizualizarea. Adică, ceea ce ai dori să ai în viața ta, trebuie să îţi imaginezi doar în cap cu toate detaliile ca şi cum ai deja acest lucru. Cererea ta trebuie să fie susținută și de cuvinte, pronunțând gânduri despre visul tău ca și când s-ar fi împlinit deja. Și dacă într-adevăr această tehnică ajută pe cineva, bine, este foarte bine. Dar, deseori, nu funcționează cu ușurință. Gândește-te singur, pentru că dacă îţi imaginezi că obiectivul tău a fost deja realizat, atunci de ce să faci ceva pentru el? Din acest motiv, motivația ta nu doar slăbește, ea poate dispărea cu totul. Dar, dacă renunțăm la gândirea pozitivă și să lăsăm negativul să ne inunde mintea, atunci dimpotrivă, aceasta va contribui la întărirea aspirației ta. Desigur, dacă nu eşti complet disperat și nu te gândeşti tot timpul că nimic nu vei reuşi. De asemenea, gândurile negative îţi vor permite să fii mai atent și mai concentrat, ceea ce va îmbunătăți rezultatul muncii tale.

DEPRECIERE

Cu optimismul excesiv și credinţa în cele mai bune este posibil să ai o reevaluare a valorilor. Acest lucru se întâmplă cu fiecare dintre noi, dar aici vorbim despre altceva. Tot ce ai în prezent, care este cu adevărat valoros, nu contează pentru zine, deoarece tot ceea ce poţi avea este în viitorul tău luminos. Desigur, în tehnica gândirii pozitive există o practică precum recunoștința zilnică pentru tot. Acest lucru nu este rău, doar că după ce a dezvoltat acest obicei,  începi să îl faci ca şi cum ai fi setat pe automat.

De aceea, permite-ţi să laşi un pic de negativitate în gândirea ta si vei începe să gândeşti diferit. De exemplu, îţi poţi aminti codul samurailor japonezi, care în fiecare zi au trebuit să se gândească în mod constant la moartea lor, ceea de ce nu va scăpa unul dintre ei. În primul rând, i-a ajutat să accepte acest inevitabil neplăcut, trăindu-şi viaţa cu onoare și demnitate. În al doilea rând, acest lucru permite să apreciezi mai mult și viața și tot ceea ce ai acum, dar nu în viitorul îndepărtat.

Prin urmare, nu uita că optimismul și credința în cele mai bune sunt minunate. Dar nu trebuie să te limitezi doar la emoții pozitive: nu poţi ajunge departe fără negativ. Cel mai bine este atunci când când aceste două lucruri se echilibrează. Trebuie să existe un echilibru în tot. Însă să fii mereu un idiot zâmbitor nu este cea mai bună soluţie pentru o viaţă fericită.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.