Cum ne ruinăm viața și nici măcar nu observăm

person-731425_1280

Uneori ne pare că viața nu merge așa cum ne-am dori. Și ne-am dori să scăpăm de așa senzații, dar care este problema nu știm. Îți voi prezenta un articol care te-ar ajuta să înțelegi cum să ieși din această capcană.

— Viața nu este o linie dreaptă. Nu este o adunătură de grafice și orare. Este normal ca la o anumită vârstă nu ai reușit să-ți iei diploma de licență, să te căsătorești, să îți găsește un loc de muncă stabil, să ai o familie, să-și faci o avere și altele. Ar fi bine să înțelegi că dacă nu te-ai căsătorit până la 25 de ani, că nu au devenit vice-președintele companiei până la 30 de ani sau pur și simplu nu ești fericit, nimeni nu te va judeca pentru asta.

Poți să faci un pas în urmă. Poți să găsești ceea ce te va inspira. Ai voie să ceri timp. Din păcate, mulți uită asta.

Chiar de pe băncile școlii încercăm să ne facem un plan al vieții și cu el intrăm și la facultate. Acolo ne alegem profesia după care vom activa. S-ar putea ca planul să nu ne placă pentru că am investit prea mult timp. În fiecare dimineață mergem la muncă, pentru că suntem obligați să ne susținem alegerea pe care am făcut-o odată. Și facem pasul următor, și apoi următor, și următorul, gândindu-ne că astfel bifăm în lista cu ceea ce trebuie să facem în viață. Într-o bună  dimineață ne trezim într-o adâncă depresie. O depresie puternică. Simțim că ceva mare pune presiune pe noi, dar nu știm ce anume și de ce. Așa ne distrugem viața.

Ne distrugem viața alegând greșit persoana cu care să ne petrecem tot restul vieții.  De unde graba asta pentru a fi în relații cu cineva? De ce suntem atât de vrăjiți de ideea de a fi cu cineva și nu de a deveni cineva? Crede-mă, iubirea care se naște din comoditate, iubirea care se naște din necesitatea de a dormi cu cineva alături, care ne deservește necesitățile pentru atenție, dar nu pentru pasiune – o asemenea iubire nu ne va face să ne trezim la 6 dimineața și să îmbrățișăm persoana care doarme alături. Încearcă să întâlnești iubirea fundamentală – relația care te va face să devii mai bun sau mai bună. „Nu vreau să fiu singur/ă!” – aud asta de multe ori. Fii singur/ă. Mănâncă singur, dormi singur. Peste o anumită perioadă vei descoperi multe despre tine. Vei crește, vei găsi ceea ce te va inspira, vei reuși să fii stăpân pe valorile și dorințele tale. Și atunci, vei întâlni persoana care va face ca fiecare celulă din corpul tău să danseze, vei avea încredere în ea. Pentru că vei avea încredere în tine. Așteptă. Te rog să o aștepți, să lupți pentru ea, pentru ceea ce va fi cel mai frumos din viața ta, pentru care inima ta va bate mai puternic.

Ne distrugem viața, lăsând trecutul să ne conducă. În viață se întâmplă foarte multe – așa este ea „programată”. Dezamăgiri, zile gri când ai impresia că nimeni nu are nevoie de tine. Momente și cuvinte care îți rămân tipărite în amintiri pentru totdeauna. Dar noi nu trebuie să le permitem să ne influențeze – acestea au fost doar zile și doar cuvinte. Dacă vei permite fiecărui, absolut fiecărui eveniment negativ să te influențeze, atunci vei vedea lumea doar negativ. Pierzi posibilitatea grozavă, pentru că nu ai obținut ce ți-ai dorit acum cinci ani, pentru că credeai că e prostesc. Îți vei pierde dragostea crezând că fostul iubit te-a părăsit pentru că nu erai destul de bună, iar acum nu mai crezi în bărbați sau femei. E un cerc vicios. Dacă nu vei lăsa în trecut ceea ce a fost spus, făcut și simțit, vei continua să privești viața prin prisma unei înțelegeri greșite.

Ne distrugem viața, comparându-ne cu altcineva. Numărul de urmăritori din Instagram nu îți va mări sau micșora valoarea. Numărul zerourilor de pe cardul bancar nu va influența sentimentele, inteligența și fericirea ta. Persoana care are de două ori mai multe decât tine, nu simt o binecuvântare dublă. Am devenit captivii unei supravegheri continue asupra fotografiilor care le plac prietenilor noștri sau dacă până la sfârșitul acestei zile nu vom muri. Într-un sens mai general, asta ne distruge viața. Iar asta ne face să ne dorim să fim importanți și dese ori începem să facem presiune asupra celor din jur pentru a obține asta.

Ne distrugem viața, lipsindu-ne de sentimente. Ne este frică că vorbim prea mult, să simțim prea multe pentru ca oamenii să nu afle cât de mult ei contează pentru noi. Interesul nu este sinonimul „nebuniei”. Da, declarându-ți sentimentele pentru ceva, devii vulnerabil. Dar în asta nu este nimic rău. Din contra, este un miracol prin faptul că îți deschizi sufletul către cei de care îți pasă. Las-o pe fată să știe că ea este muza ta. Declară-i mamei dragostea în prezența prietenilor tău. Deschide-te. Nu fi stană de piatră. Fii curajos.

Ne distrugem viața, pentru că o răbdăm. Când accepți ceea ce este mai puțin, îți distrugi posibilitățile pe care le ai în interiorul tău, iar în acest caz, trădați rămân doi – tu și potențialul tău. Posibil acum viitorul Michelangelo stă în fața computerului și tapează documente, pentru că este nevoit să achite facturile lunar. Nu permite să ți se întâmple una ca asta! Nu îți distruge viața așa! Viața și munca, viața și dragostea – sunt legate între ele. Noi trebuie să ne orientăm spre o muncă care nu ne va istovi și către o dragoste care nu va fi una obișnuită.  Atunci vom cunoaște binecuvântarea vieții.
via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.