Cum oamenii toxici îți „mănâncă creierul”, îți „strică sângele” și viața

Oamenii toxici chiar „mănâncă creierul” și „strică sângele”.

Atunci când comunică cu o persoană toxică, organismul experimentează aceeași reacție ca și în cazul unui pericol iminent. Acest lucru a fost confirmat de cercetările oamenilor de știință de la Universitatea din Jena din Germania.

Comunici cu o „victimă eternă” dureroasă sau cu o persoană nepoliticoasă și crudă, iar creierul reacționează de parcă un tiranosaur sau un tigru cu dinți de sabie se apropie de tine. Sau un val uriaș care vine spre tine sau un zid de foc …

Poate creierul să sufere și să se coaguleze sângele atunci când ești într-un contact toxic

Și nu poți fugi ignorând semnalele creierului. Și nu poți lupta. Creierul rupe alarma, iar tu ești legat de obligații sociale și nu poți face nimic.

Aceeași reacție determină comunicarea cu o persoană anormală, inadecvată, cu un comportament imprevizibil. „Mai întâi, ca o fiară, va țipa, apoi va plânge ca un copil” – așa se comportă o personalitate inadecvată. Nu știi la ce să te aștepți de la un tiranosaur care se îndreaptă spre tine pe labele sale cu gheare …

În acest moment, activitatea neuronilor din hipocampus este perturbată.

Această parte a creierului este responsabilă pentru capacitatea de a motiva, pentru formarea emoțiilor și a memoriei.  Aici, în această parte a creierului, totul se prăbușește și se rupe. Și după o astfel de comunicare, pierdem temporar capacitatea de a raționa sensibil, emoțiile scapă de sub control, ne pierdem memoria și gândim prost.

Este clar că nu poți conduce în această stare. Hipocampusul este în primul rând responsabil pentru memoria spațială. Și ne putem certa cu cei dragi. Și putem face multe greșeli teribile…

Deci, după câteva săptămâni, neuronii sunt foarte afectați. Și dacă o astfel de comunicare durează mai mult de o lună, poate începe un program de distrugere completă a celulelor creierului. Caracterul toxic al unei persoane literalmente „mănâncă creierul”, nu este o metaforă. Așa e.

Stresul se transformă în suferință și începe programul de distrugere a organismului; peste aproximativ o lună.

Există, de asemenea, schimbări majore în sânge. Sângele se deteriorează după o astfel de comunicare. Dacă comunicarea este lungă, este posibil ca recuperarea să nu aibă loc. Boala va începe.

Prin urmare, creierul este cu adevărat mâncat și chinuit. Iar sângele este restrâns și stricat.

Singura cale de ieșire este să oprim un astfel de contact. Pentru că îți riști sănătatea și bunăstarea, nu doar deteriorarea dispoziției.

Când se întreabă: „cum să trăiești cu o astfel de persoană?”,- poți oferi câteva sfaturi. Dar trebuie să ne amintim un lucru simplu – neuronii sunt încă deteriorați dacă comunicarea este de lungă durată.

Nu e filozofie sau psihologie, e fiziologie cerebrală. Dar cred că poți atenua loviturile. Dar consecințele sunt inevitabile dacă un astfel de contact trebuie să fie suportat mai mult de o lună …

 

Autor Anna Kiryanova

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.