Cum să afli în 10 minute dacă o persoană are intenții ascunse

Acordă atenție prezenței acestor semne, iar de îndată ce le observi trebuie să spui: „Destul!”

Uneori se pare că onestitatea și transparența sunt calități de mult uitate. Și în astfel de zile, când simți că un suflet fără scrupule încearcă să te manipuleze pentru a-și satisface necesitățile egoiste, îți poți pierde încrederea în umanitate.

Dar de unde să știi sigur că o persoană are intenții ascunse, cum ar fi dorința de a te determina să faci ceva?  Și care este cel mai rapid mod de a o identifica?

Te sfătuim să acorzi atenție prezenței următoarelor semne, iar de îndată ce le observi trebuie să spui: „Destul!”

1. Conversația se întoarce repede spre ei.

Nu vorbim despre cei care sunt numiți în mod obișnuit narcisiști. Nu, vorbim despre oameni care trag pătura peste ei înșiși din când în când, folosind trucuri iscusite sau făcând-o ca și cum ar fi la un comutator. Astfel de personalități au propria lor misiune, iar nerăbdarea lor se scurge literalmente peste tot.

2. Se tot întorc mereu la același subiect.

Obsesia pentru un singur lucru este un semn sigur al intențiilor ascunse. Din nou, totul se reduce la omul care își îndeplinește misiunea sa, astfel încât este extrem de neprofitabil în cazul în care conversația își schimbă direcția în partea „greșită” .

De obicei, când bănuiesc că cineva încearcă să mă manipuleze, mut conversația pe un alt subiect și apoi văd dacă interlocutorul va reveni la subiectul anterior. Apoi mă întreb: „A fost această întoarcere accidentală sau intenționată?”

3. Este imposibil să faci contact vizual cu ei, iar limbajul corpului lor este nefiresc.

Oamenii care au planuri ascunse, este mai dificil să se uite în ochii interlocutorului. Ei pot clipi mai des, iar limbajul corpului lor este dur și nefiresc.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au arătat că cei care evită contactul vizual sunt mai predispuși la nesinceritate în comunicare decât cei care te privesc drept în ochi. Pun pariu că experiența ta personală confirmă și acest lucru – în timpul unei conversații deschise și oneste, contactul vizual ușor este stabilit între oameni, iar corpul lor se relaxează.

Să nu ai încredere într-o persoană cu ochi vicleni. Cercetătorii de la Universitatea din New York au încercat să determine de ce oamenii își mișcă ochii atunci când comunică și gândesc. Conform cercetărilor lor,” ochii șmecheri ” indică minciuni sau încercări de a înșela pe cineva, dar nu neapărat. Acest lucru poate indica, de asemenea, că creierul se îndreaptă spre memorie pe termen lung.

4. Ei au o reacție excesivă la anumite sugestii.

Persoanele cu intenții ascunse își asumă o mulțime de riscuri și, prin urmare, sunt vizibil nervoși. Deci, este posibil să observi cum se înfurie sau arată emoționalitate excesivă în tot ceea ce îi împiedică să obțină ceea ce doresc. Utilizarea categorică a emoțiilor este concepută pentru a întrerupe o conversație care îi îndepărtează de scopul lor.

Dacă reacția persoanei nu se potrivește cu emoționalitatea comentariului tău, fii vigilent.

5. Ei trec mental prin diferite tactici pentru a atinge un singur scop.

Interlocutorul tău-manipulator se poate transforma dintr-o persoană foarte emoțională într-o persoană indiferentă. Adesea, el aderă mai întâi la un punct de vedere pe care nu-l accepți și apoi trece la altul.

Dacă tot simți că persoana încearcă să te păcălească sau să te forțeze să faci ceva, sunt mari șanse să aibă motive ulterioare.

6. Natura manipulatorului este simțită de la distanță.

Acesta poate părea evident pentru tine, dar oamenii manipulatori tind să aibă intenții ascunse mai mult decât oricine altcineva. Odată s-a întâmplat să lucrez cu o femeie care făcea mereu ceva ca răspuns la un serviciu. Nu era nici un gram de onestitate în ea, așa că atunci când am aflat că are motive ascunse, nu m-a surprins deloc.

Fii atent atunci când ai de-a face cu cineva care este deja suspectat de nesinceritate.

7. După ce ai comunicat cu ei, rămâi cu un sentiment neplăcut.

Prin neplăcut, mă refer la exact opusul sentimentului cald pe care o persoană îl are după ce a comunicat cu un interlocutor cinstit și deschis. Nu uita că personalitățile cu intenții ascunse au ceva de ascuns.

Suntem destul de buni în a surprinde evaziunea în răspunsuri. Contactul cu astfel de persoane provoacă sentimente neplăcute. Ai încredere în vocea ta interioară și comportă-te corespunzător.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.