Cum să atingi productivitatea extremă

1. Calculați productivitatea după rezultate, dar nu după orele de muncă

Evaluăm cât de productivă a fost ziua după numărul orelor lucrate. Însă această abordare este depășită. În schimb, trebuie să analizăm rezultatele muncii noastre.

„Ceasul nu este cel mai bun indicator al muncii efectuate”, spune Posen. – Ai petrecut vreodată trei săptămâni muncind la un articol care s-a dovedit a fi prost? Și trei zile pentru un articol care s-a dovedit foarte bun? În ce caz a-i petrecut timpul mai productiv?”

2. Stabilește obiectivele după importanță

Cu siguranță ai obiective pentru o săptămână și altele pentru un an. Sortează-le în funcție de importanță. De obicei, noi neglijăm acest lucru.

Gândește-te dacă obiectivele tale reflectă ceea ce îți place și ce poți face? Care este motivul fiecărei acțiuni și al fiecărui obiectiv? Cât de bine corespund nevoilor companiei tale?

3. Nu îți face griji din cauza sarcinilor neînsemnate

Întotdeauna vor exista sarcini mici însă care necesită mai mult timp și efort, cum ar fi sortarea scrisorilor. Majoritatea oamenilor își verifică poșta electronică la fiecare cinci minute. Însă acest lucru te împiedică să te concentrezi asupra muncii. Verifică poșta la fiecare câteva ore și analizează doar subiectul și expeditorul.

Posen recomandă, de asemenea, citirea scrisorii o singură dată. Deschide-o și decide dacă trebuie să răspunzi. Dacă da, răspunde imediat. În general, 80% din scrisori nu necesită un răspuns.

Dacă ești obligat să faci niște treburi plictisitoare, nu procrastina. Împarte-le în câteva sarcini simple și începe cu cea mai ușoară. După ce vei terminat, vei simți o creștere a energiei și vei rezolva rapid următoarele sarcini.

4. Lucrând asupra unui proiect importat, începe de la sfârșit

Cel mai adesea petrecem o săptămână întreagă pentru colectarea informațiilor și comunicând cu oamenii. Apoi încercăm să combinăm toate astea și să facem niște concluzii. Posen consideră această abordare este ineficientă. Dacă aștepți o lungă perioadă de timp, vei obține o mulțime de date suplimentare, iar în rezultat vei fi confuz.

Nu aștepta sfârșitul proiectului pentru a crea unele concluzii. Petrece o zi sau două pentru studierea materialelor și formularea concluziilor preliminare. În procesul de lucru, efectuează rectificări și apoi elaborează concluzia finală.

5. Rezervă-ți timp pentru gândire

Nu munci asupra sarcinilor în fiecare oră din ziua ta. Asigură-te că ți-ai lăsat timp pentru reflecție. Ia-ți pauze să te gândești și să îți reamintești obiectivele pe care le ai. Concentrează-te, astfel încât ziua să nu treacă doar în ședințe nesfârșite sau în chestiuni mici.

6. Fii previzibil

Fiind președinte, Barack Obama își lua în călătorie mai multe costume albastre. Deci nu trebuia să se gândească de fiecare dată ce să poarte. Urmează-i exemplul și fii previzibili.

Elimină din rutina ta problemele de genul ce să porți sau ce să mănânci la micul dejun. Nu pierde timp pentru decizii inutile, mai ales dimineața.

7. Nu sta până târziu la muncă

Mulți rămân peste program la locul de muncă, pentru a nu apărea niște leneși. Chiar dacă au făcut foarte multe pentru această zi. Dar niciodată nu știi ce fac alți colegi. Poate au jucat jocuri video toată ziua.

Desigur, există cazuri de urgență când trebuie să stai, dar nu o face în fiecare zi. Răspunde tuturor mesajelor înainte de a părăsi locul de muncă, astfel încât să nu te mai gândești la ele în timpul cinei. Relaxează-te acasă și petrece mai multe ore cu familia. Deconectează toate dispozitivele electronice. Nu răspunde la telefon și nu citi e-mailul de lucru.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.