Cum să educi un copil de succes (VIDEO)

Părinţii au o sarcină grea. Ei trebuie să menţină un echilibru între grijă şi educaţie. Cinci speakeri TED şi-au împărtăşit exprienţa de educare a propriilor copii.

1. Permite-i copilului să-și controleze acţiunile

Copii care singuri îşi stabilesc scopuri, crează planuri şi îşi evaluează propriul succes, își dezvoltă creierul și învață să-și controleze acțiunile.

Oferă-i copilului tăi posibilitatea de a obține succes și de a învăța din propriile greșeli. Nouă ne este frică că odraslele noastre vor face greșeli financiare. Însă mai bine să-și învețe lecția acum, pierzându-și banii de buzunar, decât să-și piardă salariul sau averea.

2. Nu încerca să crești copii fericiți

Fiind obsedați de idea de a crește copii fericiți, probabil că facem o greșeală. Mai bine să îi creștem morali și să sperăm că ei își vor găsi fericire în acțiuni bune și în iubirea noastră pentru ei. Din această abordare, atât copiii cât și părinții vor avea mai multe beneficii.

3. Arată-i copilului tău că îl apreciezi ca pe o personalitate

Copilăria trebuie să îi învețe pe copii să iubească. Însă ei nu vor putea să iubească pe altcineva, dacă nu se vor iubi pe ei însuși. Însă, se vor putea iubi doar dacă părinții își vor demonstra iubirea față de ei.

Atunci când copilul vine de la școală sau când tu vii de la muncă, nu lua în mână smartphone-ul sau laptopul. Arată-i că ești bucuros să-l vezi. Întreabă-l cum îi merg lucrurile, ce a făcut interesant în această zi. Copilul trebuie să știe că îl prețuiești pentru ceea ce este, dar nu pentru succesele și realizările sale.

4. Învață-ți copilul să te ajute la treburile casei

Mulți părinți își lipsesc copii de responsabilitățile și sarcinile prin casă, apoi acești copii se transformă în angajați care doar așteaptă să li se dea sarcini. Ei nu simt când trebuie să-și răsucească mânecile și să ajute la o muncă comună. Acest fel de angajați nu se gândesc cum să-și ajute colegii și nu pot să prezică ce sarcini ar putea să le dea angajatorii.

5. Nu uita că detaliile sunt importante

Activitățile simple îndeplinite cu părinții pot influența pozitiv copii. Vorbește și ascultă-ți copilul, acționează cu căldură, învață cu el cifre și litere, mergeți la plimbare.

Este foarte important să-i citești în fiecare zi copilului tău. Potrivit cercetătorilor, acest lucru va influența pozitiv inteligența copilului tău.

Sursa 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.