Cum să eşuezi cu „succes” la interviul jobului visurilor tale - #dozadesucces

Cum să eşuezi cu „succes” la interviul jobului visurilor tale

Interviul este întotdeauna un eveniment stresant pentru orice solicitant. Tensiunea crește semnificativ dacă o persoană a căutat mult timp și dintr-o dată apare un job vacant care este cu adevărat interesant și potrivit pentru ea în multe feluri. Nervii sunt la limită, deoarece procesul de cunoaștere a potențialului angajator sau a reprezentantului său are o serie de trăsături și nuanțe care trebuie luate în considerare pentru un rezultat pozitiv. Astăzi discutăm în detaliu motivele care vă pot împiedica să treceți prin această etapă.

1. Întârziere

Un obicei dezgustător care poate strica instantaneu prima impresie despre tine. Ignorând ora stabilită, arăți oamenilor că nu-ți prețuiești deloc timpul și nu consideri că întâlnirea voastră este importantă, iar antreprenorul sau doar o persoană de afaceri, ca nimeni altcineva, știe valoarea timpului și nu te va ierta niciodată. Dacă dintr-un motiv oarecare ați întârziat undeva (indiferent dacă este un blocaj de trafic sau ai alunecat și ai căzut lângă intrare), faceţi din asta o regulă ca în astfel de cazuri să sunaţi, să vă cereţi scuze şi să avertizaţi persoana respectivă despre întârzierea posibilă. Simplul fapt al întârzierii nu va schimba acest lucru, însă atitudinea față de dvs. va fi diferită.

2. Aspectul fizic neglijent

Dacă purtați haine murdare și şifonate la o întâlnire importantă, demonstrați tuturor că nu vă respectați pe voi și, prin urmare, nici pe alții. Acest lucru este valabil mai ales în cazul încălțămintei: nu aveți nicio idee cât de dezgustător arată pantofii murdari, purtați, necurățați, indiferent de vârful lor. Justificări în stilul „m-au călcat pe picioare la metrou” păstrați-le pentru altcineva – la evenimente importante trebuie să arătați decent. De asemenea, merită să vă familiarizați cu dress-code-ul organizației: undeva este clasic, undeva – o cămașă în carouri și blugi. Este extrem de important ca hainele să fie adecvate și în stare bună. Probabil este evident, dar vă mai spunem că nu ar trebui să economisiți pe coafură – pentru un bărbat, acesta este un element cheie al imaginii. Dacă purtați barbă, fiți amabili, aveți grijă de ea, altfel poate juca cu voi o glumă proastă.

3. Criticați foștii angajatori

Acest lucru este cel puțin urât. Chiar dacă colectivul de la jobul anterior erau niște bastarzi, iar șeful era chiar stăpânul iadului, aveți mai multă demnitate – nu îi criticați. Puteți spune întotdeauna o frază standard despre găsirea unor noi perspective sau a dezacordurilor profesionale cu managementul, despre diferențele dintre sferele de interes. Orice răspuns competent în afaceri ar fi mai binevenit decât înjosirea foștilor colegi.

4. Schimbarea frecventă a locului de muncă

Nimănui nu le plac „sprinterii”. Este mult mai profitabil ca un angajator să încheie un contract de muncă pe termen lung. Atâta timp cât un angajat se simte confortabil într-un loc nou, până când are loc o stagiere (dacă este cazul), până când începe să aducă rezultate tangibile, organizația suportă pierderile necesare sub formă de timp, finanțe, nervi și alte lucruri care nu întotdeauna se răsplătesc. Este, de asemenea, un indicator al frivolității angajatului, care, cel mai probabil, nici nu știe ce își dorește, așa că el sare din loc în loc. Adăugați imediat că situațiile sunt diferite: de exemplu, o persoană este încă foarte tânără, încercându-se în diferite domenii. Dar, în acest caz, este necesar să vorbim sincer cu angajatorul și să îi explicăm situația.

5. Incapacitatea de a satisface necesitățile companiei

Adevărul este că persoana care își caută un job nu știe ce informații despre el sunt interesante pentru administrație, așa că începe o poveste din copilărie despre diferitele sale realizări, succese, hobby-uri, note în diplomă etc. Trebuie să înțelegeți că persoana care vă va intervieva este în primul rând interesată de faptul dacă sunteți în măsură să rezolvați sarcinile anunțate în fișa postului sau nu, precum și gradul de adecvare și fiabilitatea dvs. ca persoană. Prin urmare, trebuie să convingeți angajatorul că meritați această poziție din astfel de motive. Atât. Adăugați câteva detalii despre dvs. dacă vi se cere. Dar nu mai mult.

6. Neînțelegerea specificului muncii și responsabilităților

Unde v-ați dus? De ce? Nu este clar. Dacă nu cunoașteți nici domeniul de activitate al acestei companii, nici specificul muncii, nu îndepliniți cerințele, desigur, veți fi refuzat – acest lucru este evident. Înainte de a merge la un interviu, nu fiți leneși – citiți despre companie, succesul său în activitățile profesionale, caracteristicile sale, cultura corporativă și misiunea. Cu cât știți mai mult, cu atât este mai probabil să obțineți jobul dorit.

7. Prea mare „tupeu”

Credeți că, dacă demonstrați unui angajator că sunteți mai deștept decât el, mai competent în multe domenii, vă va accepta la muncă? Nu, și din nou nu. Nu vrem să ne comportăm ca un șoarece cenușiu, dar nu fiți impudenți. Chiar dacă vă dați seama că sunteți într-adevăr mai deștept decât un potențial șef și puteți să faceți mult mai mult pentru companie decât a fost spus inițial, nu exagerați – spuneți calm ce ați putea face și cum. Angajatorul este, în primul rând, partenerul dvs. în acest proiect – comunicați astfel cu el ca și cu un partener. În mod separat, subliniem că la interviu este inacceptabil să întrerupeți, să vă comportați prea liber, să răspundeți la apelurile telefonice.

8. Informație ascunsă sau minciuni

Serios? Chiar vreți să ascundeți ceva? În zilele noastre, când fiecare persoană din rețelele de socializare are un dosar detaliat? Acum merită să aflați detalii despre cineva sau ceva nu vă costă mult, însă fiți gata ca angajatorul dvs. să fie pregătit pentru întâlnirea dvs. Dacă la începutul cooperării sunteți prins  cu o minciună, considerați că ați primit un card roșu în această organizație. În plus, de ce viclenie? Dacă există momente dificile și ambigue din activitățile anterioare, arătați curaj, spuneți-le direct – un angajator competent va aprecia cu siguranță acest lucru.

9. Dezinteres

Dacă rezultatul interviului nu este important pentru dvs., toată lumea o va simți. Dar și invers: dacă vă veți lupta cu toată puterea voastră și veți încerca să mulțumiți, nimeni nu vă va plăcea. Învățați să fiți flexibili: adresați întrebări, sincer fiți interesați de companie și să lucrați.

10. Lipsa carismei

Un punct destul de ambiguu, dar care merită să fie în această listă. Comportamentul oamenilor la interviu este destul de standard: fie rigiditate extremă cu o față foarte gravă sau excitare febrilă, puțin relevantă într-un mediu de afaceri. Ați urmărit comedia franceză „1 + 1” din 2011? În poveste, la începutul filmului, un aristocrat legat de scaunul cu rotile este în căutarea unui asistent și organizează un interviu plin de viață pentru solicitanții de locuri de muncă. Desigur, nu susținem că pentru succes este necesar să vă comportați ca al doilea personaj principal, Driss, dar totuși să acordați atenție energiei și atitudinii sale. Filmul este un film, dar dacă puteți să ieșiți în evidență în fața angajatorului dvs., șansele de succes vor crește semnificativ.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.