Cum să faci creierul să gândească pozitiv - #dozadesucces

Cum să faci creierul să gândească pozitiv

Poate fi destul de dificil să scapi de gândurile rele. Aceasta necesită concentrare și pregătire. Dar există câteva modalități care te vor ajuta să  gândești pozitiv.

Creierul nu ne lasă să uităm amintirile rele și experiențele neplăcute. Astfel, el încearcă să ne protejeze de repetarea greșelilor din trecut. Cu toate acestea, gândurile negative nu îți permit să observi binele, să te bucuri în fiecare zi și să trăiești o viață fericită.

Pentru a învăța să gândești pozitiv, încearcă următoarele modalități.

Nu lăsa gândurile negative să te controleze

În caz contrar, vei fi copleșit de îndoieli, neîncredere și nesiguranță. Deci, este puțin probabil să obții ceva.

Eliberează-te de negativitate. Nu o lăsa să îți descurajeze potențialul și să te tragă în jos. Controlează-ți mintea. Dacă observi că ai o stare deprimată și mintea este plină doar de gânduri negative, îndreaptă-ți atenția la ceva bun. Gândește-te la ceea ce te face fericit.

Începe să gândești și să trăiești conștient. Dacă simți un val de furie sau disperare, inspiră și expiră de câteva ori. Concentrează-te nu pe emoții, ci pe aerul care îți umple plămânii.

Redirecționează gândurile în direcția pozitivă

Este mai bine decât să derulezi în minte și să analizezi fiecare provocare. Învață să cauți puncte pozitive în orice și să te concentrezi asupra lor.

Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de o foaie și un stilou. Notează zilnic trei evenimente bune care s-au întâmplat cu tine într-o zi. Apoi, gândește-te care a fost cauza acestora. Nu pierde din vedere chiar și lucrurile mici, pentru că nu există victorii mici. Această listă te va motiva și îți va oferi încredere în sine.

Îndepărtează-te de gândurile negative

Află care este latura opusă a gândurilor negative. Dacă te-ai întoarce la 180 de grade, unde ai fi? Vizualizează rezultatul pozitiv al evenimentului. Apoi, gândește-te cum ai putea realiza acest lucru.

Găsește cauza gândurilor rele. Ce anume îți provoacă durere? Ce îți provoacă astfel de emoții? Înlocuiește aceste surse cu ceea ce îți va aduce bucurie.

Oferă, pentru a obține mai mult în schimb

Când suntem amabili cu ceilalți, noi înșine devenim mai fericiți. Oferă cuiva un mic cadou sau un compliment, cumpără o cană de cafea sau ajută un necunoscut. Oamenii îți vor fi recunoscători și  aceasta te va umple de energie.

Bucură-te de moment

Pentru a reprograma definitiv gândurile, trebuie să umpli cu pozitiv fiecare zi. Trăiește aici și acum. Nu mâine. Și nici măcar în viitoarea vacanță.

Practica meditației conștiente te poate ajuta în acest sens. Aceasta îți permite să te concentrezi asupra a ceea ce simte corpul în acest moment și să îți observi gândurile și emoțiile ca și cum ar fi din exterior. Ulterior, vei învăța să simți când negativul încearcă să prevaleze asupra ta.

Încearcă să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Pentru ce sunt recunoscător acum?
  • Ce pot face acum pentru a deveni mai fericit și mai distractiv?
  • Cum pot să-mi demonstrez dragostea și recunoștința în acest moment?
  • Cum pot face o altă persoană fericită chiar acum?

Imediat ce înveți să-ți controlezi gândurile, creierul se va obișnui cu aceasta, atunci gândirea pozitivă va deveni ceva normal pentru tine.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.