Cum să faci economii: Sfaturi care te vor ajuta să-ți păstrezi banii în portmoneu - #dozadesucces

Cum să faci economii: Sfaturi care te vor ajuta să-ți păstrezi banii în portmoneu

image

Nu contează cât câștigi. Important este să știi să-ți păstrezi banii.  Mulți spun: „Nu știu să economisesc!”. Iar asta este greșit. Să economisească și să adune bani, poate fiecare. Important este să îți dorești asta și să ai în arsenal câteva strategii eficiente. Ce fel de strategii? Vei afla în articolul de mai jos.

Controlează-ți emoțiile

Stare psihologică a individului are o influență enormă asupra banilor. Emoțiile necontrolate de foarte multe ori duc la cheltuieli iraționale. De exemplu, mulți consideră că banii sunt un antidepresant universal. M-am săturat de tot, mă duc să-mi cumpăr încă un lucru de care nu am nevoie. Potrivit psihologilor, un asemenea comportament este o încercare de  a demonstra celor care te-au rănit că ești mai presus decât ei. La ce duce asta? Exact – la pierderi de bani în vânt.

Prin urmare, una dintre strategii care te va ajuta să faci economii, este să menții un control asupra factorilor emoționali care îți consumă banii.

Renunță la ceea de ce nu ai nevoie

Analizează-ți lista pentru cumpărături în fiecare zi. Tot ce este scris în ea este necesar pentru tine? Nu este vorba să renunți la carne sau să cumperi un nou fier de călcat.

Economiile trebuie să fie raționale. Aici este vorba despre lucrurile care chiar nu ai nevoie de ele, dar fiind victimă a publicității, zi de zi cheltui bani pentru ele. De exemplu, poți să ai grijă de părul tău fără balsamul-minune?

De fapt, lucrurile pentru care nu trebuie să arunci banii în vânt sunt multe. Elimină-le din lista ta și vei rămâne uimit câți bani vei avea în portmoneu.

Diferența între preț si valoare

Worre Buffet este un antreprenor faimos în lume, unul dintre cei mai mari investitori și unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Averea lui este estimată la 66 miliarde de dolari.

Cu toate acestea Buffet economisește foarte mult.

Odată demult, Ben Gram mi-a spus că prețul este ceea ce plătești tu, însă valoare este ceea ce primești. Nu contează dacă este vorba de ciorapi sau acțiuni la bursă, îmi place să cumpăr atunci când prețul este minim.

Însă economia este efectivă atunci când înțelegi diferența dintre preț și valoare. Să economisești înseamnă să cumperi un lucru de valoare la un preț cât se poate de mic.

Economisirea în familie

De ce cele mai multe familii nu pot strânge bani? S-ar părea că răspunsul este simplu. Facturile lunare, transportul, mâncarea, obiectele de uz casnic – și nu sunt singurele cheltuieli într-o famiie. Iar pe lângă asta mai sunt distracțiile și diferite cheltuieli neplanificate. Însă adevăratul motiv nu este că nu au ce economisi, problema este că soții nu pot să economisească.

Economia în familie începe de la planificarea bugetului comun. Trebuie să știi câți bani cheltui și pentru ce. Următoarea etapă este atitudinea față de lucrurile din casă. Dacă soțul știe să repare un robinet, de ce să chemi un specialist? Doar nu-i plătești bănuți. Sunt o mulțime de strategii de economisire a banilor în familie. Important este să le pui în aplicare!

Shopping inteligent

Atunci când faci cumpărături ai putea să faci cele mai mari economii, dacă vei cumpăra cu raționament. De exemplu, nu trebuie să fugi după branduri. În primul rând, un nume răsunător și un preț exagerat nu garantează calitate. În al doilea rând, produsele cel mai puțin reclamate nu sunt de o calitate mai joasă.

Mai mult decât atât, trebuie să ai grijă ce fel de cheltuieli faci, dacă achiți cu cardul bancar. Cu cifrele nemateriale e mai ușor să te desparți decât cu banii reali – lucru demonstrat de psihologi.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.