Cum să faci față situațiilor neplăcute de la birou

startup-photos

Hai să privim adevărul în ochi: conflictele cu colegii sunt cele mai dificile și greu de manevrat și mai adus și o mulțime de probleme după ele. Asta din motiv că nu noi ne alegem colegii, ca în cazul prietenilor.

Ești gata să devii o autoritate?

Analizează cele cinci situații pe care ți le propunem mai jos și soluțiile pentru ele.

Situația №1: unul dintre colegii tăi întrece limitele permisibile

Colega ta discută la telefon, la difuzor, toate subiectele posibile: de la întâlnirile cu clienții până la cina luată cu soțul. Uneori se uită insistent în monitorul tău pe la spatele tău și insistent se bagă în discuțiile pe care le porți cu alți colegi.

Să-ți controlezi emoțiile în acest caz  – este strategia adoptată de o autoritate. Dacă vei rămâne calm, colegul/colega ta va înțelege că aceasta este o situație la limită și ar trebui să se oprească. În caz contrar, nu vei mai continua această relație. De aceea, înainte de a începe discuția cu ea/el, trage aer adânc în piept și promite-ți că vei renunța la comentariile acre.

Continuă în felul următor: «Este vreo metodă plăcută pentru tine în care să-ți spun că mă deranjezi în timpul muncii și îmi pierd concentrarea? Nu vreau ca cineva dintre noi să se simtă incomod dacă o astfel de situație se va mai repeta».

Prin urmare, vei obține posibilitatea pentru a rezolva această problemă în viitor.

Situația №2: șeful își atribuie succesul muncii tale

Ai idei minunate și ele sunt pe placul șefului tău, însă suspectezi că el le înaintează clienților ca fiind ale lui proprii.

Să recunoști ego altuia – este strategia unei autorități. Așa că începe discuția, fără să îți arăți nemulțumirea. Ai putea să începi așa: «Mie îmi place să muncesc cu dvs. Și sper că acest lucru este reciproc și că munca mea este importantă pentru echipă».

S-ar putea ca șeful tău să nu fie atât de încântat, iar tu în acest moment ai putea să spui următoarele: «Și sunt foarte mândru că dvs ați prezentat câteva dintre ideile mele consiliului de administrare».

Acum când ai spus ce aveai de spus și ai trecut direct la atac poți adăuga: Uneori mă întreb, primesc tot merit pentru munca depusă? Ce credeți despre asta?»

Iar acum șeful tău va fi obligat să explice care este de fapt situația și astfel tu vei avea posibilitatea să discuți despre tot ceea ce te neliniștește.

Situația №3: vei să ți se mărească salariul

Ai auzit că bugetul companiei s-a majorat, însa asta nu a influențat în nici un fel salariul tău și îți dorești să discuți despre acest lucru cu șeful tău.

Să creezi un mediu bun pentru discuție – strategia unei autorități. Trebuie să poți să relaxezi atmosfera și să direcționezi negocierile în direcția pe care tu ți-o dorești.

Atunci când înțelegi că va avea loc un dialog cu șeful tău, trebuie să creezi o bancă puternică. Începe discuția despre problemele pe care le-ar avea compania, iar întrebările tale nu vor fi ieșite din context.

De exemplu: «Eu știu că compania trece prin vremuri nu prea frumoase, însă aș dori să discut despre posibilitățile de a-mi ridica salariul». După aceasta, arată-i șefului o listă cu toate reușitele tale din ultimii ani.

Situația №5: trebuie să îl înveți pe un novice

Asistentul tău încearcă să se eschiveze de la sarcinile pe care i le-ai dat să le îndeplinească.

Discută cu el inteligent — strategia unei autorități. De la început dă-i de înțeles asistentului tău că: «Eu știu că tu ai potențial și vrei să obții multe în această companie.».

Faptul că tu vezi și îi recunoști entuziasmul, îl va face să se simtă în siguranță. Continuă în așa mod: «Acum într-adevăr avem nevoie ca tu să te concentrezi pe sarcinile care ți-au fost date. În așa mod vei obține experiența necesară atât pentru companie, cât și pentru cariera ta».

SURSA

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.