Cum să faci față unui eșec

Pentru oamenii care sunt slabi și nepregătiți, eșecul este o tragedie și o scuză pentru a renunța la eforturile lor, pentru a renunța la scopul lor.  Și pentru personalitățile puternice, eșecurile sunt costisitoare,  însă în același timp sunt lecții valoroase, plata pentru cunoașterea adevărului și pentru identificarea drumului corect. Oamenii cu suflet puternic nu pot opriți de eșecuri, ci mai degrabă provocați să găsească noi soluții. Eșecul le trezește mai multă energie pentru luptă și atingerea scopului.

Eșecurile diferă de obstacole, pe care trebuie, de asemenea, să le depășești.

Ce este un EȘEC și de câte tipuri poate fi?

Eșecurile – cele din prezent sau trecut, într-o oarecare măsură rămân întotdeauna în viața noastră. Când o persoană intră într-un mediu nou pentru ea sau începe o nouă afacere – eșecurile sunt inevitabile din cauza lipsei de cunoștințe și experiență, a erorilor în calcule și implementare. Eșecurile pot să înlăture încrederea și să stingă dorința de a atinge un obiectiv. Iar tu nu trebuie să permiți acest lucru!

Eșecul actual este cel care apare în prezent: planuri eșuate, suprapunerile, lipsa de experiență, ratare, refuz, etc. Alte greșeli care au legătură cu eșecul – acuzarea și înjosirea propriei persoane („sunt atât de rău, rău …”), negativism și agresiune asupra altor persoane (conflictul nu rezolvă problema), refuzul de a atinge scopul (nu găsești o ieșire din situație.

Eșecul din trecut înseamnă dezamăgirea în sine (lipsa de încredere în sine – „nu pot, nu pot …”). Principalele greșeli:  răzbunarea pentru alții (este rău când o persoană s-a justificat pe sine, dar i-a învinuit pe alții), lipsa de analiză și concluzii (repetarea greșelilor).

Cum să faci față unui eșec

Atitudinea dorită:  orice eșec trebuie să devină un pas către atingerea obiectivului, deoarece fiecare eșec este o experiență unică. Când Edison a fost întrebat – „Cum nu poți fi supărat din cauza eșecurilor tale?”, El a răspuns: „Nu am eșuat încă, din contra, am devenit mai aproape de obiectivul meu pe 2.000 de pași”.

Trebuie să presupunem că eșecul în viață este inevitabil (mai ales într-o nouă sferă) și este necesar să-l epuizăm prin încercări și să eliminăm toate greșelile pe care le-am comis. Fă concluzii și încercă  să nu repeți niciodată o greșeală.

Cum să treci peste eşecurile actuale? Întotdeauna mândru și cu onoare: să rămâi calm și să nu permiţi gândurilor negative să te domine, să renunţi la un anumit timp (să recunoști un eșec temporar și să nu le aduni), să recunoșți puterea și corectitudinea celorlalți (respect reciproc).

În cazul eșecurilor actuale, nu contează în ce domeniu – este necesar să poți trece rapid și să te redirecționezi conștiient de la experiențe și frustrări la găsirea de noi soluții pentru a face următorul pas spre obiectivul tău.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.