Cum să găsești o idee profitabilă pentru afacerea ta - #dozadesucces

Cum să găsești o idee profitabilă pentru afacerea ta

O idee bună de afaceri este ceva atât de valoros, dar și rar. Dacă ești norocos, va veni spontan, de obicei, la un moment dat, atunci când te aștepți mai puțin. În caz contrar, va trebui să organizezi un asalt cerebral intens. Dar chiar dacă reușești să vii cu o idee grozavă, cea mai grea lucrare nu se termină acolo. Înaintea ta este o etapă analitică responsabilă, care va ajuta la determinarea relevanței ideii tale pentru piață și cel mai profitabil mod de a o implementa.

Cu toate acestea, este posibil să se faciliteze căutarea unei idei, dacă mergem din contrariul și începem mai întâi cu analiza. Pentru a face acest lucru, îți oferim câteva întrebări, răspunsuri care te vor ajuta să alegi direcția corectă atunci când începi propria afacere.

Ce problemă trebuie rezolvată?

O condiție bună pentru crearea unei idei de afaceri este dorința de a rezolva orice problemă. Această problemă se reflectă în nevoia de piață nerealizată cu care tu sau mediul înconjurător se confruntă. Rezolvarea acestei probleme are o mare șansă de a se transforma într-o afacere profitabilă.

La ce te pricepi?

În cazul în care obiectivele tale corelează cu abilitățile tale, aceasta va fi cea mai bună oportunitate pentru succes. Bazând afacerea pe ceea ce știi să faci cel mai bine, vei reuși nu numai să produci un produs de calitate, ci și să te bucuri de proces.

La ce ești bun în opinia altora?

Alți oameni vor fi consumatori ai serviciului tău potențial, așa că ar trebui să asculți ce spune mediul despre abilitățile tale. Având o opinie terță parte, vei putea evita supraevaluarea propriilor capacități. Pe de altă parte, este posibil să ai un talent pe care nu-l observi, dar alții îl văd. Uită-te la el printr-un filtru de beneficii comerciale și poate vei obține o idee de afaceri excelentă.

Ideea ta este într-adevăr bună?

Când vii cu o idee, sau mai degrabă câteva, lasă să fie evaluată și de alte persoane. Pentru a face acest lucru, organizează un grup de focalizare. În acest fel, vei putea obține o idee despre modul în care ideea ta de afaceri se potrivește cu cerințele audienței și care dintre părțile sale ar trebui să primească cea mai mare atenție.

Poți face un produs pe care îl poți vinde?

După cum sa menționat mai sus, cel mai bun ajutor pentru propria afacere sunt abilitățile și talentele. Dacă faci meserii de artizanat, indiferent dacă creezi articole de îmbrăcăminte, bijuterii, suveniruri etc., verifică diferite site-uri de comerț electronic. Acest lucru nu numai că îți va permite să compari calitatea produselor cu cele oferite pe piață, dar și să evaluezi popularitatea acestora pentru publicul online.

Surse de inspirație pentru idei de afaceri noi

Uneori, crearea unei idei de afaceri necesită o sursă externă care stimulează procesul de gândire. Mai jos sunt unele dintre cele mai evidente astfel de surse.

Telefonul

Telefonul poate fi deosebit de indispensabil dacă intenționezi să creezi o aplicație, dar nu ai o idee pentru aceasta. Pentru a face acest lucru, poți explora conținutul Google Play sau App Store și categoriile lor individuale pentru a înțelege ce lipsește pe piața aplicațiilor online sau cum pot fi îmbunătățite cele existente.

Motoarele de căutare

Internetul, ca instrument de distribuție a afacerii tale potențiale, este indispensabil și în ceea ce privește cercetarea pieței. Cu siguranță ai încercat de mai multe ori să găsești un anumit serviciu cu motoarele de căutare, dar nu ai reușit. Acest lucru poate fi un indiciu și, uneori, o indicație directă a ceea ce lipsește pe piață și ce poate fi luat ca bază a afacerii tale.

Rețele sociale

Rețelele sociale sunt un indicator al sentimentelor publice, unde oamenii dau deseori feedback rapid asupra a ceea ce se întâmplă.  Acest lucru se poate spune despre anumite bunuri și servicii care apar pe piață astăzi. Comentariile utilizatorilor din rețele sociale sunt capabile să ofere o imagine a solicitărilor consumatorilor, care, la rândul lor, vor contribui la dezvoltarea unei idei potențial profitabile pentru afacerea ta.

În general, ar trebui să fii mai atent la ceea cu ce interacționezi zilnic pentru a identifica necesitățile actuale ale societății. Pe lângă Internet, biroul, mall-ul sau parcul stradal pot fi o sursă de inspirație pentru a veni cu o soluție cu adevărat nouă.

 

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.