Cum să identifici un manipulator. Principala trăsătură caracteristică

mannequins-811144_1920

Principala trăsătură caracteristică a unui manipulator este faptul că niciodată nu are regrete. Da, își poate cere scuze, însă în sufletul lui el nu se va simți vinovat niciodată. Iar scuzele le spune ca și cum ar arunca niște oase unui câine: fără nici un pic de responsabilitate.

Nu că ele nu ar fi scuze, însă problema constă în faptul că persoana respectivă nu are conștiința pătată. Beneficii, satisfacție, frică, complexe – cu aceste „ațe” o persoană poate manipula pe altcineva.

Să te îndoiești este ceva normal, e o reacție sănătoasă a individului la schimbările care au loc în jurul său. Chiar și o autoapreciere corectă nu este ferită de îndoieli. S-ar putea, iubindu-te prea mult, să nu fii sigur că ai dreptate, iar acest lucru este normal. Contează ca simțul vinovăției și al neîncrederii să nu te domine de fiecare dată și să fie fundamentate pe fapte reale, dar nu pe idei fanteziste.

Să crezi că „părerea mea este singura corectă” ai putea doar în cazul în care ești capabil să te asculți. , în cazul când ai o legătură cu Universul. Manipulatorii nu au această legătură. Din această cauză sunt lipsiți de foarte multe calități – bunătate, compătimire, dragoste.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.