Cum să iei decizii corecte, bazându-te doar pe intuiție

woman-1031111_1920

Să iei decizii în lipsa mai multor informații – este o calitate care te va ajuta atât în viață cât și în business. Uneori te-ar putea ajuta consultanții, specialiștii sau chiar prietenii. Și fiecare va avea propria părere. Însă doar tu știi care este soluția perfectă pentru viața și afacerea ta.

Dezvoltă-ți intuiția!

Esența metodei bazate pe intuiție – este să alegi între „da” și „nu”.

De exemplu, ai putea să alegi cu ajutorul senzațiilor. Imaginează-ți că „da” este o băutură care îți place foarte mult. „Nu” este, exact, ceea ce nu îți place. Doar amintindu-ți de asta apare un sentiment de disconfort.

De exemplu, „da” – este lapte. Luăm în mână un pahar cu lapte: simțim căldura, aroma și atunci când îl bem ne simțim fericiți. Da – este un sentiment al bucuriei, securității, încrederii și confortului.

Dacă „nu” este oțet, atunci când vom deschide sticla, capul nostru, automat, se va întoarce în altă direcție. Nu – este sentimentul neplăcerii, iritației, dezgustului și al disconfortului.

Acum să facem o asociere între Da și Nu, amintindu-ne de oamenii pe care îi iubim și pe cei care nu îi avem la inimă. Atunci când îți amintești de cei pe care îi iubești, bea imaginar laptele, iar în cazul celorlalți – miroase oțet. Pentru a îmbunătăți această senzație, trebuie să practicăm mai des acest exercițiu, amintindu-ne de alte evenimente din viața noastră.

Mai departe, în următoarele 7 zile, ia decizii în fiecare zi, bazându-te pe aceste senzații.

Același lucru ai putea să-l faci și cu ajutorul altor instrumente:

  • Muzica. Piesa sau melodia care îți place sau o detești.
  • Fruct. Dulce – da. Acru – nu.
  • Culoarea. Alb – da. Negru – nu.

Important este să te obișnuiești cu această metodă de a alege între DA și NU. Iar atunci când trebuie să iei vreo decizie, străduiește-te să te afli într-un echilibru emoțional. Atunci când îți vei pune întrebarea, răspunsul va veni de la sine. Ai încredere în tine!

AUTOR: Iulya Gaiko

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.