Cum să îți administrezi eficient banii - #dozadesucces

Cum să îți administrezi eficient banii

house-money-capitalism-fortune-12619

Ești capabil să îți administrezi banii? Sau ei te administrează pe tine? În ziua când primim salariu alergăm nebuni într-un magazin și cumpărăm tot ce ne apare în cale, însă ajungem ulterior să mâncăm pesmeți pentru că în portmoneu bate vântul.

În ziua de astăzi ești obligat și îți face plăcere să înveți să conduci un automobil. Este prestigios să conduci oameni și chiar o companie. Să-ți administrezi furia tot este foarte popular. Dar iată să înveți cum să îți administrezi banii, mai rar. Dacă nu ești capabil să conduci o companie – te vor demite din funcție, incapacitatea de a conduce o mașină îți poate lua viața, și nu doar a ta. Însă, dacă nu știi cum să îți administrezi banii eficient – e problema ta. Pentru mulți oameni, expresia „administrarea banilor” se asociază cu milioane și milionari. Când de fapt, lucrurile stau exact invers, la fel ca și cum ai avea subalterni: înveți să conduci o echipă de trei oameni, după care numărul nu mai contează.

Oamenilor le este frică de hoți și iau anumite măsuri, multora dintre ei le este frică să dea bani cu împrumut. Și foarte puțini sunt cei care au grijă cu adevărat de banii lor. Problema nu este în faptul cum planifici să cheltuiești acești bani.

Tu trebuie să înțelegi:

  • UNDE vrei să ajungi, să înțelegi care este strategia ta financiară și care sunt prioritățile tale.
  • CUM să faci ca să îți fie comod să îți administrezi eficient banii.
  • CE trebuie să faci pentru a nu eșua în tot acest proces – analiză.

Analiza are un rol extrem de important. În majoritatea familiilor, bugetul este analizat de două ori pe an – atunci când este întocmit și atunci când adaugă bani sau iau.

Prin urmare, toate trebuie să urmărești toate procesele financiare care au loc: ce ai cumpărat, cât ai cheltuit; să faci anumite corectări (să vezi dacă îți poți permite un anumit obiect sau nu). Pentru început ar fi bine să faci acest lucru odată pe săptămână, ca ulterior să faci acest lucru de 1-2 ori pe lună.

Sarcina este, ca înainte de fiecare cumpărătură, să știi câți bani ai.  Nu îți fie teamă,  de la început această analiză pare foarte ciudată și incomodă. Ulterior însă, vei scăpa de întrebarea: cumpăr asta sau nu? Sarcina principală este ca, înainte de fiecare cheltuială sa știi câți bani ai(și nu doar în portmoneu).

Trebuie să urmărești fiecare cumpărătură pe care o faci pentru a:

  • vedea dacă urmărești cu atenție strategia aleasă și dacă trebuie cumva să schimbi ceva.
  • face schimbări, dacă lucrurile nu merg așa cum îți dorești.

În așa fel, dacă îți vei controla strategia financiară, vei ajunge într-un moment dat când, fără să te gândești prea mult, vei răspunde la întrebarea: „Dar ce voi face eu peste 5 – 10 ani?”.

Deci, pentru a deveni propriul consultant financiar, trebuie:

  • să stabilești prioritățile și strategia financiară;
  • să alegi un sistem, care să îți fie convenabil;
  • să programezi fiecare cheltuială;
  • Să analizezi toate procesele financiare pe care le realizezi;
  • să faci corectări în strategie în funcție de situația în care te afli.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.