Modul în care lucrează creierul nostru influențează diferite aspecte ale vieții noastre. Potrivit unor cercetări, efectuale de neuro-biologul Michael Merzenich,  noi suntem capabili să schimbăm radical principiile de funcționare a creierului nostru și să-l „programăm” pentru obținerea succesului.

Creierul poate să filtreze informația pe care o memorăm. Prin urmare, fiecare persoană trebuie să se concentreze asupra lucrurilor mai importante pentru atingerea scopurilor în viață. Mai mult decât atât, a fost demonstrat că în rezultatul muncii intelectuale, în creier se formează noi neuroni.

Fă aerobică mintală

Aerobica mintală poate fi făcută de oricine, indiferent de vârstă și stil de viață. Asta poate fi rezolvarea integramelor, șahul sau alte activități care te fac să gândești.

Potrivit cercetărilor, oamenii de succes își rezervă 15-30 de minute în fiecare zi pentru aerobică mintală.

Caută idei noi

Încarcă-ți creierul cu idei noi în fiecare zi. Fă lucrurile care ți se par interesante. Dacă ești atras de un anumit tip de sport, găsește timp pentru a-l practica și pentru a-l transforma într-un hobby. Așa vei trece peste limitările fizice și îți vei întări cugetul.

Studierea continuă înseamnă creșterea personală. Îți vei învăța creierul să se concentreze, datorită acestui fapt, el va lucra efectiv atunci când ai multe sarcini de îndeplinit.

Potrivit antreprenorului Jack Welch, secretul succesului constă într-o continuă dezvoltare. Din acest motiv nu te opri la ceea ce știi și ai. Caută modalități să descoperi lucruri noi și să îți îmbunătățești cunoștințele vechi.

Imaginează-ți omul care vrei să devii

Încearcă să vizualizezi ce fel de om vei fi atunci când vei atinge o anumită vârstă. Așa vei căpăta energia necesară pentru a-ți transforma viziunea în realitate. Mai mult decât atât, vei putea descoperi de ce ai nevoi pentru a ajunge o asemenea persoană.

Imaginează-ți succesul și vei reuși să găsești forțe pentru a îndeplini scopul propus atunci când crezi că nu mai poți. Vizualizarea pregătește creierul pentru posibilitățile care le vei avea în drumul tău spre succes.

Concentrează-te asupra planurilor de lungă durată

Mulți oameni nu pot obține succesul deoarece nu pot să-și stabilească un plan de lungă durată. Dacă nu aștepți nimic de la viață, atunci ea devine zadarnică – indiferent  de cât de bine faci un lucru sau altul.

Există oameni care sunt impuși, de timp și circumstanțe, să-și schimbe planurile. Până la urmă, aceste lucruri neașteptate nu sunt decât o piedică în drumul spre succes. Antrenează-ți creierul în așa fel încât el să fie întotdeauna pregătit pentru ceva neașteptat.

 

Sursa