Ce amenințări stau în calea unei idei care este aproape de realizare

Redactarea

Ideile nu sunt întotdeauna respinse direct. Ele sunt îmbunătățite prin nesfârșitele corecții mici. Pentru o idee, aceasta înseamnă o moarte lentă și dureroasă. Astfel de modificări distrug treptat tot ceea ce este unică în ea. De obicei asta se întâmplă atunci când managerii nu vor să-și asume riscuri.

În timpul discursului său la TED, Elon Mask a descris dificultățile în procesul de creare a tehnologiilor inovatoare: „Oamenii fac greșeli, crezând că tehnologiile se îmbunătățesc singure. Nu este așa. Îmbunătățirile apar numai dacă mulți oameni lucrează din greu pentru asta. Cred că însuși tehnologiile sunt degradante”.

Ideile se degradează și dacă nu sunt protejate. Auzind fraza: „Să facem o mică corecție aici”, dă alarma.

Complicare

Mai mult nu înseamnă mai bine. Apple are un design minimal simplu, iar Microsoft își împiedică produsele cu caracteristici inutile. Prin urmare, produsul lor este prea complicat.

„Când începeți să rezolvați o problemă, deciziile cele mai dificile vor veni primele în mintea voastră. Cei mai mulți oameni se opresc aici. Dar dacă vă gândiți mai departe, dacă analizați problema, dacă eliminați strat după strat, ca și cum ai curăți ceapa, vei ajunge la cea mai elegantă și mai simplă soluție” – Steve Jobs.

Combini mai multe idei într-una singură

Dacă două sau trei idei sunt adunate împreună, vei obține un monstru ca cel al lui  Frankenstein. Dacă încerci să-i mulțumești pe toți, nu vei obține nimic.

Cum să îți protejezi ideile

1. Nu lua decizii împreună cu echipa

Gândește-te, ce reguli și restricții îți îneacă ideile, cum are loc aprobarea unei idei noi. Prea multe opinii nu întotdeauna înseamnă mai bune. După cum a spus Steve Jobs: „E greu să creezi ceva, concentrându-te pe focus grupuri. Adesea, oamenii nu știu ce vor până când le arăți asta”.

2. Nu simplifica ideile

Ideile grozave trebuie protejate cu mare atenție, pentru că simți dorința să le simplifici. Nu face asta. Gândește-te la modul de a introduce o idee nouă, fără simplificări, și de a atrage sprijinul angajaților.

3. Ținte minte: bine – este dușmanul celui mai bun

Fiecare idee cu adevărat inovatoare necesită o dedicație incredibilă. Atunci când încerci să eviți riscurile, ideile originale își pierd valoarea.

Gândește-te și dă-i o șansă ideii tale îndrăznețe. Nu te mulțumi cu „bine”. Întotdeauna tinde să fii cel mai bun.

4. Nu repeta

Ceea ce odată ce a stârnit interes, în cele din urmă devine obișnuit. De exemplu, concursul  din 1993 al companiei Crayola, pentru alegerea unui nume pentru o nouă culoare, a atras două milioane de participanți. Formatul concursului nu s-a schimbat și, treptat, numărul cererilor a fost redus la 25.000. Acum, nimănui nu îi pasă deloc de el.

Stabilește care dintre metodele pe care le utilizezi sunt deja învechite și ce ai putea să faci.

5. Fă greșeli

Aceasta este o parte integrantă a inovării. Învață din greșeli și devin-o mai bun.  După cum spune Steve Jobs: „Uneori, atunci când faci inovații, faci greșeli. Este mai bine să le recunoști repede și să treci la îmbunătățirea altor inovații. ”

Elon Mask a vorbit într-un mod similar: „Există o părere ciudată că nu există loc de eroare la NASA. Nu e așa. Dacă nu există greșeli, atunci activitatea ta nu este suficient de inovatoare. ”

Cu cât ideea tot mai revoluționară este, cu atât mai mare este probabilitatea ca aceasta să moară pe calea realizării.

Dacă cedezi fricii și îți sacrifici principiile, nu vei crea nimic original.

Sursa