Cum să memorezi mai ușor informația din cărți și articole

apple-256263_1280

Cu siguranță, cititul – e cea mai neobișnuită activitate din lume. Privim paginile cărții cu cuvinte și utilizăm fantezia pentru a le transforma în realitate, fie doar în capul nostru. Pentru mine citirea este mai mult o satisfacție, decât căutarea noii informații. Dacă m-ați întreba câte procente aș acorda fiecărei dintre aceste două, vă spun sincer: 70% pentru interes, iar restul 30% pentru necesitate.

Cărțile – sunt cele mai bune surse pentru unul dintre cel mai important component al vieții noastre – experiența. Citind o carte, putem obține experiența altora și să învățăm din greșelile lor, fără a le face singuri. Noi practic luăm exemplu din viața altuia care a făcut greșeli și a reușit să treacă peste bariere.

Prin urmare, cărțile pot fi atât relaxante, cât și benefice pentru petrecerea timpului. Dar chiar și atunci când citesc cărți non-fiction, întâmpin probleme la memorarea informației. Am încercat să cercetez această probleme și am găsit câteva soluții pentru a rezolva această problemă.

Scrie citate

Este o activitate neplăcută în timpul citirii cărților tipărite, dar când vei începe să scrii, vei fi uimit cât de multă informație importantă ai căpătat datorită acestora. Dacă citești cărți electronice, de exemplu, Bookmate, să scrii citate devine mai ușor, deoarece în această aplicație poți crea citate, doar luând un fragment din carte și să apeși butonul „Citat”.

Când mi-am propus să citesc 52 de cărți în 52 de săptămâni, am copiat citatele în Evernote, creând pentru fiecare o secțiune aparte. O așa modalitate are dreptul la viață. Este o modalitate mai dificilă și lungă, dar cu certitudine citatele tale vor fi salvate.

Recitește citatele

După ce ai citit o carte, deschide carnetul și recitește citatele pe care le-ai scris. Acestea îți vor împrospăta memoria și îți vei aminti și ceea ce nu ai notat. Trebuie doar să deschizi carnetul cu citate odată la câteva săptămâni sau depinde de situația. De exemplu, dacă nu reușești să-ți organizezi timpul, deschide cartea despre time-manager și recitește notițele cele mai importante.

Nu este necesar să scrii o compunere despre citatele care ți-au plăcut. Poți să le memorezi și prin alte modalități. De exemplu, să faci notițe și să le pui pe frigider sau să le printezi pe tricouri. Dar mai bine nu trebuie.

via

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.