Cum să te îmbogățești: 10 reguli de la un om de afaceri de succes - #dozadesucces

Cum să te îmbogățești: 10 reguli de la un om de afaceri de succes

Antreprenorul Evan Asano își împărtășește experiența personală despre cum să intri în cercul oamenilor de succes și să devii o persoană sigură din punct de vedere financiar. Desigur, nu există nicio garanție că vei deveni bogat imediat, dar dacă urmezi aceste sfaturi, șansele tale cresc semnificativ.

Un miliardar italian a fost întrebat odată ce ar face dacă ar trebui să-și reînceapă o afacere de la zero. El a răspuns că ar accepta orice slujbă pe care ar putea să o obțină, din moment ce ar putea economisi 500 de dolari pentru un costum bun pe care să îl poarte în lume.

Scopul acestui calcul este să întâlnești pe cineva care să-ți ofere un loc de muncă bun sau să te ajute într-un alt mod.

Am aproape 40 de ani. Înainte de a-mi începe propria afacere, mi-am construit de cinci ori o carieră ca angajat. Și doar o singură dată am obținut un loc de muncă prin intermediul unei agenții de ocupare a forței de muncă.

Dar legăturile nu apar din senin. Este imposibil să te descurci fără simple abilități de comunicare. Și când spun dobândirea unor abilități simple, mă refer la câteva ore de lectură a cărții lui Dale Carnegie „Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii”. Citește și încearcă sfaturile în acțiune. Vei fi uimit de cât de eficientă este această carte. Tot ceea ce vei face este să ai o conversație cu câteva persoane, iar acestea vor dori să te ajute, chiar dacă nu le vei cere nimic.

L-am întrebat odată pe fostul meu șef, cel mai tare manager de vânzări pe care îl cunoscusem vreodată, ce a făcut pentru a se dezvolta pe plan profesional. Acesta a răspuns că a părăsit facultatea fără experiență sau diplomă și s-a angajat ca șofer al unei limuzine.

Când intra în contact cu clienții, punea întrebarea: „Cu ce vă ocupați? Observi că nu a întrebat: „Unde lucrezi? Există o diferență subtilă. Dacă întrebi despre o companie, mulți oameni ți-o vor descrie în câteva cuvinte. Dacă întrebi despre ocupație, este posibil să primești o istorie lungă.

La începutul carierei mele, am fost implicat în cercetarea medicală și mi-am dat seama că nu aveam niciun viitor în această profesie. Am vrut să fac bani buni din afaceri reale.

Așa că, timp de aproape nouă luni, am scris neobosit scrisori de intenție, am căutat companii potrivite și am încercat să obțin un loc de muncă la acestea. Eu am făcut totul greșit.

Într-o seară, colegul meu de cameră mi-a sugerat să mergem la o petrecere. Am spus imediat da, deși nu cunoșteam nicio persoană de acolo.

Toată lumea consuma câte ceva, iar eu m-am dus în bucătărie să iau o bere. Mai era un tip în cameră. M-am prezentat și apoi am început să vorbim. L-am întrebat cu ce se ocupă și a reieșit că lucra în domeniul biotehnologiei. I-am spus că sunt în căutarea unui loc de muncă, după care am auzit că firma lui face acum angajări.

După această întâlnire, mi-am trimis CV-ul la managerul de angajare și am avut un interviu câteva săptămâni mai târziu. După cum probabil ați ghicit, funcția a fost păstrată pentru mine.

Există un milion de moduri de a te îmbogăți. Există și mai mulți oameni care sunt deja bogați: fraieri, despoți, manipulatori, șmecheri și pur și simplu ticăloși. Atunci când lucrezi în diferite domenii, ai impresia că toți oamenii de succes fac parte dintre ei. De fapt, ceea ce au în comun acești oameni este altceva: impresia puternică pe care o lasă în urmă. Iar această impresie nu are nimic de-a face cu statutul înalt al unei persoane.

Așadar, să revenim la întrebarea noastră.

Cum să te îmbogățești rapid

1. Învață în permanență

Citește cărți, inclusiv despre succes, abilități sociale și tot ceea ce are legătură cu prosperitatea și bogăția. Acordă o atenție deosebită poveștilor personale ale oamenilor de succes.

În autobiografia sa, Mark Cuban spune că vrea să cumpere și să citească toate cărțile despre afaceri care i se par utile. Drew Houston de la Dropbox explică cum își petrece fiecare weekend citind cărți despre comerț, vânzări și marketing pe tot parcursul zilei.

2. Învață să înțelegi oamenii

Este o abilitate care poate fi învățată. Nimeni nu se naște un mare comerciant. Desigur, unii au o abilitate înnăscută, de exemplu, așa cum se întâmplă adesea în cazul sportivilor. Dar cel mai bun lucru este să studiezi, să citești, să studiezi și să exersezi din nou. Neîncetat.

Un număr enorm de oameni cu talent înnăscut nu au ajuns la înălțime doar pentru că la început le-a fost prea ușor. Pe de altă parte, oamenii care au muncit fără oprire într-o dimineață s-au trezit ca specialiști în marketing sau manageri calificați. Visul lor a devenit realitate.

3. Muncește din greu

Vorbind în calitate de angajator: angajații se disting printr-o etică bună de muncă. Lasă deoparte așteptările și orgoliul și concentrează-te pe munca asiduă. Vei vedea cum lucruri bune încep să se întâmple imediat.

4. Asumă-ți riscul

Dar fără prostii sau aventuri. Riscurile inteligente, calculate, în care aveți o șansă bună de reușită sunt ideale. Norocul nu va fi întotdeauna de partea ta, dar vei învăța multe pentru tine însuți și vei aduna o mulțime de reacții respectuoase de la ceilalți pe parcurs.

5. Obține un loc de muncă într-o industrie cu creștere rapidă

Concentrează-te pe bani și oportunități rapide. Pe scurt, prinde acel val care te va duce spre înălțime. O industrie de perspectivă sau o companie în plină expansiune reprezintă acel val.

6. Lucrează pentru cea mai bună sau cea mai recunoscută companie

Acest lucru îți va oferi instantaneu o creștere profesională. Dacă începi ca stagiar în organizația potrivită, capacitățile tale se vor îndrepta în direcția cea bună.

7. Fii un expert

Alege un domeniu din sfera ta de interes și studiază-l în detaliu. Împarte-ți cunoștințele pe un blog sau pe site-uri specializate cu alți profesioniști. Îți vei da seama rapid că calificările tale deschid multe uși.

8. Creează mai multe surse de venit

Începe să scrii, oferă ore de meditații, repară lucruri, adică găsește o sursă de venit suplimentar. Acest lucru îți va trezi pofta de profit și îți vei intensifica pregătirea. Vei descoperi că, lucrând în paralel, poți începe propria ta afacere.

9. Fii prea ocupat pentru a cheltui bani

Ai impresia că banii se duc pe apa sâmbetei? Nu reușești să pui deoparte? Pune-ți toată energia în muncă, formare, comunicare, venituri suplimentare. Apoi, vei începe să cheltuiești mai puțin decât înainte.

10. Începe propria afacere

Numește un miliardar care nu a lansat un start-up. Bine, sunt câțiva, dar au ajuns să conducă companiile la care s-au alăturat (Sheryl Sandberg, Steve Ballmer, Eric Schmidt).

Lansarea unei companii poate părea un obiectiv complet de neatins și de nepătruns, dar înaintarea va duce totuși la singurul rezultat logic: propria afacere.

Companiile de succes nu încep cu 50 de angajați și venituri de 10 milioane de dolari. Încep puțin, cu firimituri. Acestea încep în cămine și garaje. Fondatorii cerșesc, împrumută și fură pentru a-și obține propria lor avere.

Compania Walmart a apărut în toată țara pornind de la un singur magazin din Newport. Ai auzit vreodată de acest oraș? Nici eu.

Michael Dell a început să vândă calculatoare din camera sa de cămin. Richard Branson a distribuit muzică prin corespondență. Nu te uita la cei mai de succes oameni și companii din prezent – te vei descuraja. Apreciază modul în care au luat naștere – atunci va deveni clar că nimic nu este imposibil.

 

Sursa

 

 

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.