Cum să te împaci cu persoana iubită, după o ceartă - #dozadesucces

Cum să te împaci cu persoana iubită, după o ceartă

pexels-photo-102734

Viața e prea scurtă pentru ca să o pierzi prin certuri și supărări banale. Dacă ești gata să faci primul pas spre împăcare, îți propunem câteva reguli simple:

1. Calmează-te și încearcă să înțelegi care este problema

Certuri și supărări apar în toate cuplurile. În cele mai multe cazuri, ele apar din incapacitatea persoanelor de a vorbi deschis despre problemele care s-au adunat zile, luni și chiar ani de-a rândul. Din această cauză, o simplă atenționare a persoanei iubite poate fi scânteia unui scandal fără sfârșit. Și tu înțelegi că de fapt, adevăratul motiv al scandalului nu este acesta.

Rezervă-ți puțin timp pentru a-ți analiza relația. S-ar putea să constați cu uimire că încerci să ignori toate aceste probleme, trecând peste o ceartă la alta. Ești sigur că toate acestea merită efortul tău?

Sau din contra, observi că partenerul tău îți spune direct sau îți arată prin fapte că sunt anumite aspecte în relația voastră care nu îl mulțumesc. S-ar putea să vrea mai mult atenția ta, mai multă alinare sau să discutați mai mult timp . Asemenea probleme sunt ușor de soluționat, însă s-ar putea să nu îți dai niciodată seama de ele, dacă nu vei da întrebările corecte.

2. Pregătește-te pentru discuție

Gândește-te la ce vrei să îi spui partenerului tău. Alcătuiește formulele clare, nu vulgare și nu agresive, care te vor ajuta să explici ceea ce îți dorești.

Din păcate, discuțiile logice nu funcționează întotdeauna. Se întâmplă uneori că relația pur și simplu a ajuns la final.

Într-o discuție cu o femeie este întotdeauna un moment bolnăvicios. Tu prezinți fapte, argumente. Faci apel la logică și conștiință. Și apoi brusc înțelegi că pe ea o irită însăși glasul tău.
Marin Popescu, profesor

În acest caz te poate ajuta doar timpul. Însă oricum trebuie să încerci să porți o discuție.

3. Cere iertare

Ce poate fi mai ușor. Mai ales în cazul când într-adevăr ești vinovat și într-adevăr regreți acest lucru. Dacă crezi că nu ai nici o vină, dar vrei să vă împăcați, spune că ești gata să discuți. Dă de înțeles că ești pregătit pentru împăcare și nu te simți atât de obijduit.

Desigur, aceasta este o situație ideală: în viață însă nu este totul atât de simplu și nu poți înțelege de la început cine este vinovat și cine are dreptate. De regulă, vinovați sunt ambii. Însă pentru soluționarea unui conflict este recomandat ca măcar una dintre părți să cedeze. Este prostesc să crezi că asta este o slăbiciune. Din contra: pentru a face primul pas ai nevoie de putere.

Alege cuvintele corecte. Și nu contează cum le vei transmite: vorbind direct, la telefon sau prin sms.

Acuzațiile, utilizate în calitate de argumente pentru obide – nu sunt cea mai bună metodă. Din această cauză o mică neînțelegere se poate transforma într-o adevărată ceartă.

În serialul «How I Met Your Mother » personajele Lily și Marshall în timpul certurile au un mic șiretlic: atunci când simt că cearta lor crește, iau o pauză. Pauză – este timpul pentru a te liniști, a mânca sau pur și simplu pentru a te odihni. De sigur, este un serial de comedie, însă soluția este una extrem de bună: în așa fel ei nu adună supărările și împreună rezolvă problemele pe care le au.

4. Învață să asculți

După o ceartă nu trebuie să te calmezi singur pe tine și să îți faci griji doar pentru sentimentele tale. Vorbește cu partenerul tău, dă-i posibilitatea să se expună. Chiar dacă nu ești de acord cu ceea ce spune, nu trebuie să îl convingi. Dă-i de înțeles că ai auzit ceea ce voia să-ți spună și că nu îți sunt indiferente sentimentele lui.

5. Fă-i o surpriză

Oricât de banal ar suna, însă în orice relație, chiar și în cele mai lungi, întotdeauna este loc de mai mult romantism. Un mic cadou, o cină sau un simplu buchet de flori – sunt semnele prin care dai de înțeles că vrei să vă împăcați. Nu îți fie frică să ai inițiativă și originalitate, fă ca totul să fie cât mai original.

Și încă ceva: de ce credeți că doar bărbații trebuie să facă cadouri după o ceartă. NU este corect! Partenerul tău va fi încântat dacă va primi o mică surpriză din partea ta.

Valoarea cadoului nu contează. Din contra: un cadou scump ar putea da de înțeles că vrei „să cumperi” iertarea.

6. Dă-i timp partenerului tău pentru analiză

Dacă iubita sau iubitul tău nu vrea să vorbească cu tine, nu vrea să te vadă, nu răspunde la telefon, nu trebuie să faci în fel și chip ca să obții asta. Dă-i timp o perioadă pentru a se gândi și pentru a-și reveni. Insistența nu te va ajuta nicicum ca să readuci armonia în relația voastră.

7. Îmbrățișați-vă

Desigur, nu trebuie să îți îmbrățișezi iubitul/iubita peste câteva secunde după ceartă. Însă, atunci când amândoi v-ați calmat, încearcă pur și simplu să te apropii și să îți îmbrățișezi partenerul. Contactul tactil este foarte important. Uneori el ajută să rezolvi problemele pe care nu le poți rezolva cu ajutorul cuvintelor.

8. Fă-l să râdă

Să alungați tensiunea dintre voi și să priviți situația dintr-un alt unghi vă va ajuta umorul. Este bine venită și o glumă sau o grimasă sau o amintire plăcută. Fă-ți partenerul să zâmbească, și, cel mai probabil, dorința de ceartă va dispărea de la sine.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.