Alege un tip de odihnă contrar muncii tale

Utilizează acele resurse pe care nu le folosești în fiecare zi. Dacă la muncă ești singur în birou, mergi într-o vacanță cu o gașcă mare sau la o petrecere cu dansuri. Jobul gălăgios cu mulți oameni poate fi înlocuit cu citirea unei cărți în liniște.

Permite-ți să „frânezi”

Cu siguranță îți dorești să ajungi la toate petrecerile care au loc în weekend, să mergi pe toate pârtiile de schi sau pe plaje. Însă nu e neapărat să faci acest lucru. Nu e neapărat să te distrezi până la epuizare. Permite-ți să lenevești.

Evită subiectele de discuție care te deranjează

Învinge tentația de a vorbi despre politică, despre discriminarea altor persoane din societate – tot ceea ce duce la discuții în contradictoriu și trezește emoții negative. Vorbește cu cineva despre ceva plăcut pentru a scăpa de stres.

Fă mai multă mișcare

Nu trebuie să-ți petreci toată vacanța stând în pat și privind seriale. Activitatea fizică stimulează secreția endorfină – hormonul fericirii. Din acest motiv, o simplă plimbare poate să te facă să te simți mai fericit și mai energic.

Controlează consumul de alcool

De regulă, alcoolul mărește nivelul de stres. Iar în al doilea rând, durerea de cap este ultimul lucru pe care ți-l dorești.

Nu mânca prea mult

Excesul de mâncare aduce cu sine slăbiciuni și somnolență, deoarece organismul nostru cheltuie prea multă energie pentru prelucrarea mâncării.

Dormi destul

Dacă nu ești ciocârlie, atunci fii realist și nu programa nimic de dimineață. Să dormi destul este necesar pentru munca creierului, iar dacă în timpul săptămânii nu ai posibilitatea să dormi destul, permite-ți acest lucru în weekend sau în vacanță.

 

 

 

Sursa