Într-o echipă în care siguranța psihologică este asigurată, participanților nu le este frică să riște. Ei știu că nimeni nu îi va jigni și nimeni nu îi va pedepsi pentru greșeli, întrebări sau idei noi.

Altfel spus, într-o echipă trebuie să existe încredere. Însă să creezi această încredere nu este deloc ușor: fiecare vine cu propriile viziune și stil de muncă. Iată câteva strategii care te vor ajuta să creezi relații bazate pe încredere în echipa ta.

Ascultă-i pe ceilalți

Pentru a obține încredere, trebuie să respecți gândurile și sentimentele celorlalți. De aceea, trebuie să îți asculți colegii. Pune întrebări și gândește răspunsuri. Încearcă să nu judeci. Așa vei afla care sunt punctele slabe și cele puternice ale colegilor. Și totodată vei arăta că pentru tine contează părerea lor.

Arată compasiune

Încearcă să-ți înțelegi colegii și părerile lor, punându-te în locul lor. Dese ori, când ei își împărtășesc o problemă, noi gândim că este o banalitate, că ne-am confruntat și noi cu asta. Nu călca în picioare sentimentele colegilor. Amintește-ți de momentele în care singur ai trecut prin acest stres și nu ai îndeplinit sarcina. Arată compasiune.

Fii sincer

Toți oamenii sunt atrași de oameni sinceri. De cei cărora nu le este frică să fie ei însuși. Însă asta nu înseamnă că trebuie permanent să îți împărtășești gândurile și grijile. Pur și simplu spune ceea ce gândești și nu renunța la principiile tale.

Fii un exemplu

Cuvintele trebuie să fie confirmate de fapte! Poți să vorbești ore în șir despre încredere și sinceritate, însă asta nu va avea nicio valoare dacă țipi la colegii tăi și nu le respecți părerile.

Ajută pe alții

Amintește-ți de șeful tău preferat. Pentru tine este mai importat modul în care te-a ajutat să rezolvi o anumită problemă, decât unde a învățat și ce a obținut în viață. El a găsit timp în agenda lui încărcată pentru a te asculta, ți-a dat un sfat și a lucrat alături de tine asupra problemei. Așa și apare încrederea – ajutând pe alții.

Susține-ți echipa, chiar dacă nu ești de acord cu unele idei

Uneori trebuie să accepți ideile echipei, chiar dacă nu ești de acord cu ele. Acest sfat a fost dat de șeful Amazon, Jeff Bezos. Înainte de toate exprimă-ți poziția, pentru ca ea să fie analizată. Însă dacă ai decis să accepți idea echipei, nu încerca mai apoi să distrugi proiectul. Oferă-le șansa să experimenteze și să crească.

Fii deschis

Nu este nimic mai distructiv decât atunci când managerul echipei ține ceva în secret și nu-și informează subalternii. Asigură-te că intențiile și metodele tale sunt cunoscute tuturor colegilor. Asigură accesul la toată informația necesară pentru îndeplinirea tuturor sarcinilor.

Laudă sincer

Atunci când prețuiești munca subalternilor tăi, ei văd asta și își doresc să facă mai mult. Însă această laudă trebuie să fie sinceră. Spune ceea ce cu adevărat contează pentru tine și de ce.

Fiecare merită să fie apreciat. Încearcă să descoperi talentul în subalternii tăi și laudă-i. Așa îi vei ajuta să devină profesioniști.

Sursa