Cum se va schimba viața ta când vei deveni bogat

Fiecare dintre noi, uneori, vrea să se simtă rudă apropiată a lui Rockefeller. Să trăiască o viață bogată și, prin urmare, probabil o viață fericită. Cum ar fi dacă într-o dimineață, te-ai trezi și ai afla brusc că ai devenit posesorul unei averi impresionante datorită căreia vei putea să trăiești confortabil restul vieții tale? Acum nu trebuie să mergi la birou în fiecare zi, să numeri banii rămași până la următorul salariu sau cât trebuie să mai plătești chiria. Tu ești regele lumii, poți face tot ce ai visat vreodată. Să vedem cum se va schimba viața ta dacă într-o zi te trezești bogat.

Vei demisiona

Cu foarte mulți bani, nu numai că vei înnebuni, ci și vei trăi un sentiment de siguranță și protecție. Deci, tu ești proprietarul tuturor banilor din lume. O zi obișnuită de lucru, o jumătate din care o petreci pe scaunul din birou, frecându-ți mâinile și privind în tavan, iar colegii din jurul tău se întreabă ce ți s-a întâmplat. Șeful trece pe lângă tine și te privește lung. Există o mulțime de opțiuni cum ai acționa. Desigur, poți să acționezi ca protagonistul filmului „Wanted”, să spargi cu tastatura dinții câtorva colegi pe care îi detești, să distrugi jumătate din birou în același timp, să-l înjuri pe șef așa cum ai visat dintotdeauna. Dar ținem să îți amintim că acest spectacol se va termina cu un dosar penal. Prin urmare, ai putea să procedezi mai frumos: arunci cu dispreț pe masa șefului hârtia cu cererea de demisie și să pleci în tăcere. Calculele și alte chestii de contabilitate, nu te vor interesa. La urma urmei, pleci să te bucuri de viață.

Organizezi o petrecere uriașă

Desigur, cu această ocazie, îți vei aduna toți prietenii, chiar și pe cei pe care nu i-ai văzut de foarte mult timp – e un motiv bun să vă reîntâlniți.  vă adunați toți prietenii, chiar și cei cu care nu ați mai petrecut mult timp – o scuză bună să vă revedeți. Iar poliția care va veni după plângerile vecinilor nu îți va scrie proces verbal ci se va alătura. Focuri de armă, râuri de alcool, muzică, dans, înot într-o piscină plină de șampanie și tot așa – cu cele mai bune tradiții ale filmelor americane despre tinerii bogați.

Vei lua cina în cel mai scump restaurant din oraș

În orice oraș există cel puțin un restaurant în care oamenii obișnuiți nu-și pot permite să ia cina. Dar tu acum nu ești ca ei. Prin urmare, poți să mergi acolo cel puțin odată pe săptămână. Dacă ai și o prietena, atunci, bineînțeles, vei merge acolo cu ea, făcând-o să rămână mută de uimire și satisfacție. Desigur, aceasta nu va fi o cină pe iahtul tău în apele Oceanului Atlantic, unde în jurul vostru vor cânta artiștii invitați special pentru aceste momente, călărind delfini. Lumânări, muzică, cele mai exclusiviste feluri de mâncare, cei mai buni chelneri, complimentele bucătarului-șef – toate acestea sunt doar pentru tine. Bineînțeles, atâta timp cât vei putea plăti pentru asta.

Devii prea bun la inimă

Și acest lucru este de înțeles, pentru că acum poți să nu îți mai numeri banii. Vei lăsa bacșiș generos chelnerilor, vei plăti în magazine fără să iei restul. Da, gesturile tale generoase au devenit foarte diferite. Și fraza „păstrează restul” sună complet diferit acum rostit de buzele tale. La urma urmei, nu numeri banii și nu încerci să practici acest obicei prost. Dar, totuși, despre responsabilitatea financiară nu trebuie să uiți. Îmi amintesc povestea când un domn bogat nu a lăsat bacșiș chelnerului, iar acela a încercat să afle de ce deoarece fiul bărbatului a plătit întotdeauna nota de plată cu generozitate. Bogatul i-a răspuns: „El își poate permite acest lucru pentru că este fiul unui milionar. Iar eu sunt fiul unui simplu fermier”. Bani sunt bani, dar nu uita cine ai fost toată viața.

Începi să cumperi acțiuni comerciale

Continuăm subiectul educației financiare. Dacă ești o persoană inteligentă, trebuie să înțelegi că poate veni un timp în care banii se pot epuiza în mod neașteptat așa cum au venit. Se întâmplă orice în această viață. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să îți asiguri un venit pasiv, care să îți aducă o sumă decentă în fiecare an, ceea ce îți va permite să continui să trăiești pe scară largă. Prin urmare, ca un om rezonabil, vei încerca să cumperi cel puțin un pachet mic de acțiuni în diferite companii mari. În același timp, vei obține noi cunoștințe utile printre oameni de afaceri și oligarhi. A avea mulți bani este, desigur, bine. Dar merită să ai cel puțin doi prieteni buni care, la fel, nu sunt săraci. Totuși trebuie să fii pregătit că dacă îți pierzi brusc capitalul, atunci acești oameni vor dispărea din viața ta. Știm, este realitatea aspră.

Faci acte de caritate

Deci, odată ce ți-ai asigurat un venit bunișor – e timpul să te gândești la oameni, pentru că ai un suflet mare. Prin urmare, este posibil ca să cheltui o parte din banii care ți-au căzut din cer pentru acte de caritate. Poate că așa ai decis să îți cureți karma, pentru orice caz.  Poate că așa ai decis să îți consolidezi poziția într-un statut nou pentru tine. Poate ai alte motive pentru care trimiți bani unei fundații caritabile. Sau chiar crează propria fundație caritabilă. În orice caz, oamenii vor aprecia gestul tău, iar nevoiașul va fi recunoscător. Ai destui bani – îți poți permite asemenea gesturi.

Vei călători mai des

Viața ta este stabilă, fluxul de venit este stabilit, cu prietenii te-ai distrat destul, iar acum a venit timpul să te gândești și la alte distracții. Și așa vei începe să descoperi lumea. Cu atât mai mult această dorință arde în tine, dacă nu ai călătorit niciodată mai departe decât orașul vecin sau coasta Mării Negre. Pentru început, poți să vizitezi Parisul. Deci du-te!

Te vei muta în altă țară

Și, în același timp, vei lua cu tine întreaga ta familie dacă va fi de acord. Este ceva trivial, dar vei cumpăra un apartament în Paris, undeva pe Champs Elysees, pentru părinți o casă frumoasă, cu o grădină mare undeva în Provence sau Gascony. Desigur, nu neapărat Franța va deveni locul final de reședință. Poate că nu ești un fan al marilor orașe și, probabil, te vei muta într-un sat de la poalele Alpilor, unde este aer curat, zone pentru schi, ceasuri Rolex și ciocolată elvețiană. Poate că vei renunța la tot și vei merge în Nepal. Sau vei schimba locul tău de reședință atât de des, încât va fi imposibil să ținem pasul cu tine. Dar sigur știm un lucru: este puțin probabil să rămâi în țară. Mai degrabă, vei urma exemplul emigranților iluștri și îți vei iubi patria din afară. Deși, desigur, nimeni nu neagă faptul că străinătatea te va supăra și nu vei găsi raiul pe pământ.

Vei începe să cumperi tot ce îți cade în față

Banii mari, desigur, pot provoca o schimbare de fază. Și ce schimbare vei suferi tu, putem doar ghici. Dar când vei  cumpăra un apartament sau o casă (poate nu doar una), vei începe să o renovezi, cel mai probabil vei duce totul acolo. Vei cumpăra diverse colecții de alcool scump, echipându-ți barul personal. Dacă ești un fan al artei, atunci vei fi adesea văzut la licitații, de unde vei găsi un tablou rar semnat de Monet, Picasso sau Malevich – în funcție de care dintre ei este mai aproape de tine. Și din orice magazin, este puțin probabil să ieși cu mâna goală. Și nu este vorba chiar de faptul că cumperi ceea ce ai nevoie. Capul tău este intoxicat de faptul că îți poți permite în cele din urmă să faci cumpărături fără să te gândești la bani. Prin urmare, lucrurile care par a fi necesare în casa ta vor fi adăugate în fiecare zi. Și atunci, când te vei plictisi de asta, îți vei cumpăra o altă casă sau apartament în care să le poți transporta. La urma urmei, garajul obișnuit – este prea mic.

Vei folosi banii ca prim-ajutor

Sub influența cinematografică, a scenelor în care oamenii bogați sau care devin brusc bogați folosesc banii nu pentru destinația pentru care au fost creați. Desigur, nu poți rămâne în urma eroilor de pe ecran. Mai mult decât atât, vrei să încerci să faci tot ce ai văzut în filme. De aceea, de câteva ori, fără restrângere, și în același timp, pentru a îți dovedi starea solidă, poți să-ți ștergi nasul cu o bancnotă de 100 de dolari. Sau, stând lângă șemineu, să îți aprinzi un trabuc adus din Cuba. Prin urmare, nimeni nu îți interzice să trăiești frumos.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.