Cum te ajută scrierile expresive să învingi stresul

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan au descoperit ca exprimarea în scris a sentimentelor lor ajută la combaterea stresului şi la realizarea unei sarcini dificile.

Studiul a implicat studenții care au declarat un sentiment constant de anxietate. Ei au îndeplinit un test pe calculator, stabilindu-și acuratețea răspunsurilor și timpul de reacție. Înainte de aceasta, aproximativ jumătate din grupul de subiecți, timp de opt minute, și-a scris gândurile și emoțiile cu privire la sarcina viitoare. Iar cealaltă jumătate a descris evenimentele din ziua trecută.

S-a dovedit că subiecții din primul grup, adică acei participanți care au folosit metoda scrisului expresiv, le-a fost mai ușor să facă față testului.

Electroencefalograma, realizată în timpul misiunii studenților, a arătat că aceştia au folosit mai puține resurse pentru creier.

Potrivit oamenilor de știință, studenții în cauză care și-au scris entuziasmul pe hârtie au reușit să scape de această povară și au lucrat mai productiv. Și cei care nu au făcut asta, au cheltuit mai multe resurse ale creierului pentru a-și îndeplini sarcina.

Persoanele, care sunt în mod constant îngrijorate, se află în modul multitasking, deoarece îndeplinesc sarcina și, în același timp, încearcă să-și controleze și să-și restrângă entuziasmul. Aruncând din gândurile negative, scriindu-le pe hârtie, îţi eliberezi resursele cognitive. Acest lucru îţi va permite să lucrezi mai eficient și să finalizezi sarcina.

Se crede că scrierea expresivă ajută la depășirea traumelor psihologice din trecut. Studiul demonstrează că această tehnică este utilă și în pregătirea unei sarcini complexe.

Știind că o situație stresantă stă înainte, o persoană „se epuizează” din cauza grijilor sale. Acestea fac mintea să muncească din greu. Scriindu-ți sentimentele și emoțiile, îţi eliberezi mintea înainte de o sarcină grea. Datorită acestui lucru, este mai ușor pentru tine să faci față atât stresului, cât și sarcinii în sine.

sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.