Cuvintele pe care le spui despre alţii – spun totul despre tine - #dozadesucces

Cuvintele pe care le spui despre alţii – spun totul despre tine

Odată, la amurg, un bătrân stătea pe pragul casei sale şi se bucura de răcoarea serii. Alături de casa lui era drumul care ducea în sat.

Pe drum mergea un bărbat, care, văzându-l pe bătrân, s-a gândit: „Acest om este lenos, el nu lucrează şi toată ziua stă pe pragul casei sale”.

Puţin mai târziu, pe acelaşi drum a apărut un alt bărbat, care s-a gândit: „Acest bărbat este un Don Juan. Stă aici şi urmăreşte fetele care trec şi, probabil, încearcă să le cucerească”.

Într-un final, un pădurar, care mergea spre sat, s-a gândit: „Acest om este un om harnic. A muncit toată ziua şi probabil acum savurează odihna bine meritată”.

… Într-adevăr, nu putem şti prea multe despre acest bătrân care stă pe pragul casei sale. De cealaltă parte, putem spune foarte multe despre cei trei bărbaţi care se îndreptau spre sat: primul era un lenos, al doilea un afemeiat, iar al treilea – un om muncit.

Cuvintele pe care le spui despre alţii – spun totul despre tine.

Proiecţia – este mecanismul de apărare pe care în utilizăm, atribuind unor obiecte exterioare propriile noastre înclinaţii sau trăsături de caracter.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.