Dacă ești nemulțumit de viața ta, schimbă-te pe tine, nu pe alții - #dozadesucces

Dacă ești nemulțumit de viața ta, schimbă-te pe tine, nu pe alții

„Dacă nu ești mulțumit de locul pe care îl ocupi, schimbă-l. Tu nu ești un copac!”

De regulă, suntem de acord cu ceea ce credem că este corect, acceptabil și sigur.  Noi suntem literalmente obsedați să rămânem acolo unde ne aflăm, ne este teamă să facem cel mai mic pas înainte și să ne aflăm în medii necunoscute, fără oamenii, lucrurile și locurile cu care suntem obișnuiți.

Gândul de a înainta este înspăimântător pentru că ne simțim ca și cum am fi incapabili să mergem mai departe cu viața noastră, lăsând ceva în urmă. Ajungem să ne sacrificăm viețile și propria fericire doar pentru a rămâne acolo unde suntem.

Dacă ești nefericit, schimbă-te. Căci dacă ai fi fost destinat să fii într-un singur loc, ai fi avut rădăcini în loc de picioare.

Dacă nu ești mulțumit de slujba ta, pleacă.

Dacă simți că nu te mai dezvolți, că nu mai înveți, că productivitatea ta este în scădere și că tu însuți numeri orele până la sfârșitul zilei de lucru, atunci este timpul să pleci. Dacă te gândești în mod constant că actualul tău loc de muncă te epuizează mental, fizic și emoțional, schimbă-l. Dacă te ții de un loc de muncă doar pentru că îți permite să plătești facturile, pentru că acolo poți fi „promovat” și te poți numi „de succes” și „mai fericit”, atunci asta e greșit.

Fericirea ta nu depinde de succesul tău. Dimpotrivă. Și dacă simți că există noi oportunități, noi locuri și noi lucruri de explorat care îți îmbogățesc sufletul și contribuie la dezvoltarea ta personală, atunci mergi înainte!  Dacă aceasta merită să-ți ocupe gândurile, atunci merită să încerci.

Niciodată nu e prea târziu să încerci. Oricare ar fi rezultatul, este întotdeauna o experiență. Nu uita că fiecare experiență ne învață lecții valoroase pe care, în alte circumstanțe, nu am fi putut să le învățăm.

Dacă ești afectat de oamenii din jurul tău, îndepărtează-te de ei.

Dacă simți că nu mai au o influență pozitivă asupra ta și că nu te mai dezvolți în preajma lor, pleacă. Acestea fiind spuse, plecarea ta nu înseamnă neapărat că trebuie să arzi toate legăturile sau să uiți de ei pentru totdeauna. Doar că, în sfârșit, ai început să mergi înainte. Timpul pe care l-ați petrecut împreună a fost impresionant. Te-au învățat multe lecții și stimulente, dar acum că nu mai au nimic de oferit și tot ce fac este să te prindă în mediocritate, probabil că este timpul să le spui „mulțumesc” și „pe curând”.

Ți-ai dat seama, în sfârșit, că trebuie să-ți trăiești viața fără ei.

Dacă nu ești mulțumit de relația ta, rupe-o.

Partenerul tău nu este unica persoană de pe planetă. O relație romantică este mai mult decât săruturi, întâlniri, îmbrățișări și scrisori pline de lacrimi. La fel ca orice alte conexiuni vitale, acestea trebuie să se maturizeze împreună cu tine.

O relație romantică ar trebui să te încurajeze să înflorești și să îți dezvolți fiecare aspect al personalității tale. Să te înveselească în fiecare dimineață, în loc să te tragă în jos cu greutatea îndoielii și a dezamăgirii sale. Dacă partenerul tău se transformă într-o sursă constantă de dureri de cap și toxicitate, spune-i adio. Nu trebuie să porți această povară.

Partenerul tău de viață ar trebui să fie persoana care te încurajează să fii mai bun, te motivează și dezvăluie lumii întreaga ta măreție. Ține minte asta. Cine știe, poate că în viitorul apropiat vei întâlni pe cineva care îți va face sufletul și mai bogat.

Dacă nu-ți place orașul tău, schimbă-l.

Nu te atașa de zonele tale de confort și de securitate. Un mediu familiar este bine, dar dacă devine prea familiar, atunci apare o problemă. Un pic de risc și de incertitudine pot face diferența. Dacă rămâi în orașul tău doar pentru că te simți în siguranță, pentru că locuiești acolo de prea mult timp pentru a-l numi în mod liber „acasă” sau pur și simplu pentru că este ” confortabil”, atunci ar trebui să îți revizuiești cu siguranță decizia.

Confortul poate fi mult mai înspăimântător decât riscul. Ai încetat să urmărești lucruri frumoase atunci când ai început să te simți confortabil. Să nu uiți că te așteaptă lucruri mărețe în afara zonei tale de confort. Așa că fă-ți bagajele, părăsește-ți orașul și alege-ți unul nou. Înainte într-o călătorie spre nicăieri.

Ia-o de la capăt. Găsește un loc care îți va face plăcere să îl vizitezi și în care ai vrea să rămâi. A sosit momentul. Iar acasă este întotdeauna locul în care se află fericirea ta.

Dacă nu-ți place drumul vieții tale, schimbă-ți drumul cu prima ocazie.

Oricare ar fi partea din călătoria vieții pe care o parcurgi în prezent – studii la universitate, alegerea unui loc de muncă sau a unei afaceri – dacă ceva nu ți se potrivește, ia o pauză și revizuiește direcția corectă. Dacă nu-ți place starea actuală a lucrurilor, mergi pe altă cale. Crede-mă, dacă nu vrei să pierzi ani, efort și bani pe ceva ce nu ți-a plăcut niciodată. Acest lucru te va învăța doar să accepți lucrurile.

În cele din urmă, lipsa de entuziasm va duce la epuizare. Așa că, indiferent dacă îți vei obține sau nu diploma anul viitor, ar fi bine să te hotărăști acum dacă ai nevoie de ea, înainte de a te trezi legat de un scaun de birou cu o grămadă de muncă pe care o urăști, pe care nu numai că nu o înțelegi, dar care nu contribuie în niciun fel la satisfacția vieții tale.

Dacă îți pierzi ani de zile din timpul tău prețios făcând o muncă care nu-ți place, pleacă. Dacă nu te vezi în această poziție în viitor, atunci ce rost are să rămâi în ea?  Nu există un moment potrivit sau potrivit pentru a pleca. Ar trebui să pleci când ai chef. Când ești nefericit. Acum.

Alege o nouă cale pentru tine, pentru diversitate și dezvoltare. Oriunde te-ai afla acum, întoarce-te dacă te simți nefericit. Dreapta, stânga – orice direcție este bună, atâta timp cât te face fericit și nu te face să te pierzi.

Dacă nu ești mulțumit de felul în care îți vezi viața, schimbă-ți perspectiva.

Privește viața dintr-un unghi diferit și schimbă-ți atitudinea față de ea. Cunoaște viața de la zero. Îngrijorarea și analiza constantă a ceea ce se întâmplă nu va schimba nimic. Așa cum se spune în mod frecvent, nu te lăsa influențat de lucruri pe care nu le poți influența. Singurul lucru pe care îl poți face cu adevărat este să-ți schimbi perspectiva și să vezi viața în toată splendoarea ei. Încetează să o mai evaluezi în funcție de probleme sau dificultăți. Viața este frumoasă.

Dacă ești nemulțumit de situația ta actuală, mergi mai departe. În loc să te temi și să analizezi fiecare decizie pe care trebuie să o iei, ai încredere în instinctul tău. Uneori, riscul și incertitudinea conduc la rezultate uimitoare. Și nu trebuie să cântărești tot timpul argumentele pro și contra, pentru că, uneori, singurul lucru care contează cu adevărat și care face diferența este fericirea ta, pasiunea ta pentru viață și setea de a-ți face inima fericită.

Nu este nevoie să știi care va fi următoarea ta mișcare. Uneori este nevoie doar de un prim pas, adică de o simplă mișcare.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.


Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.