Dacă vrei să ți se întâmple ceva bun, trebuie să nu faci aceste lucruri

Lasă universul să decidă totul pentru tine.

Viața conform principiilor w-wei înseamnă încredere deplină în univers. De ce spunem „acțiune prin non-acțiune“? De ce trebuie să se întâmple totul de la sine? Cum e asta de la sine? Răspunsul este: ”Dao” crează tot întunericul lucrurilor. La urma urmei, tot ceea ce te înconjoară nu este făcut de tine. În cel mai bun caz, noi putem da naștere unor asemenea persoane, care într-adevăr vor arăta ca noi în unele cazuri. Dar sincer vorbind și ne-am născut pe cont propriu. Până la urmă, nu prin efortul voinței apare o persoană pe lume! După cum se spune, chiar dacă plantezi nouă femei însărcinate, toate împreună nu vor putea da naștere unui copil într-o lună. Fătul trebuie să se maturizeze în pântecele mamei și numai atunci când este gata – ajunge la lumina zilei. Același lucru se întâmplă și cu alte lucruri: totul se dezvoltă, crește și este structurat în conformitate cu legile sale interne. La nivel material, se aplică legile fizicii și chimiei, iar la nivel volitiv, se aplică legi meta-cognitive. Astăzi voi vorbi despre una dintre cele mai importante lucruri. Aceasta este: fericirea vine din exterior, iar nefericiți ne facem noi înșine. 

La această lege este anexată următoarea modificare: nu este necesar să se presupună că orice persoană aspiră să fie fericită. Deloc. Inițial, încercăm să supraviețuim. Să ne adaptăm. Iar valorile dezvoltării și realizării de sine vin mai târziu și nu la toți.

Aici, desigur, mentalitatea națională joacă un rol special. Cercetătorii de la World Values Survey împart valorile în două grupuri: valori de supraviețuire și valori de auto-exprimare. Deci, populația noastră este foarte aproape de polul valorilor de supraviețuire (opus auto-exprimării). Oare oamenii care sunt preocupați de o supraviețuire constantă, pot fi fericiți? Nu, cu siguranță nu.

Prin urmare, dacă dorești să ți se întâmple ceva bun – mai întâi, nu trebuie să faci următoarele:

– să fii într-o stare de așteptare (ajutor, mântuire, orice);

– să fii agitat, nervos, îngrijorat, neliniștit;

– să aștepți garanții, compensații, mulțumiri;

– să ascunzi nemulțumirile;

– să manipulezi;

– să creezi un sentiment de vinovăția cuiva;

– să controlezi orice și pe oricine;

– să-ți fie frică.

De unde obținem aceste dependențe? Este totul de la teama de viață, de la un sentiment de singurătate, de la neîncredere în sine și în bunătatea Universului. Iar Universul oglindește pe fiecare în conformitate cu principiul: dacă nu ai suficientă credință, atunci nici Geneza nu te crede.

Pentru a găsi fericirea, trebuie să încetezi să o mai cauți.

Dragostea este un verb, nu un substantiv. Dragostea trebuie trăită și împărtășită, nu așteptată și căutată. După cum spunea E.- M. Remarque bărbaților: „Dacă ai nevoie de o femeie, du-te și adu-o.”

Tu sau te auto-realizezi, sau supraviețuiești. Un vis este o busolă internă, iar realizarea de sine este o practică de a face visele să devină realitate. Nu trebuie să visezi în loc de auto-realizare reală: este ca și cum ai visa la înmormântarea ta luxoasă. Eu cred că este mai bine să economisesc bani pentru planurile mele, pentru realizarea visurilor decât pentru înmormântare. Deși milioane de compatrioți de ai mei nu vor fi de acord cu mine.

Lasă universul să te facă fericit. Căci numai o persoană care își dă seama de sine, de destinul său, de sensul apariției sale în această lume poate fi cu adevărat fericită.

Și apropo – nu vei mai avea o astfel de încercare. Doar aici și doar acum.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.