Dale Carnegie: Manifestul ”Anume astăzi voi fi fericit!”

1. Anume astăzi voi fi fericit! Aceasta înseamnă că, urmându-l pe Avram Lincoln, voi spune: „Oamenii sunt atât de fericiți cât se hotărăsc să fie.” Fericirea vine din interior, stimulenții externi nu au nici o legătură cu asta.

2. Anume astăzi voi lua în considerare doar lucrurile reale și nu voi cere lumii să se schimbe conform dorințelor mele. Eu voi lua ca atare familia mea, serviciul meu, soarta mea și mă voi strădui să fiu concordant cu ele.

3. Anume astăzi voi avea grijă de organismul meu. Îl voi consolida prin exerciții, grijă față de corp și alimentație corectă. Mă voi opri din împovărărea exceselor sale nocive. Vreau să fac din el o mașină ideală pentru executarea nevoilor mele.

4. Anume astăzi voi încerca să-mi dezvolt inteligența. Voi încerca să învăț ceva valoros. Voi pune creierul la muncă și voi citi ceva care necesită efort mental și concentrare.

5. Anume astăzi voi încerca să mă concentrez pe îmbunătățirea sufletului. Pentru a face acest lucru, am nevoie de trei acțiuni: voi face cuiva o bucurie, dar ca să nu știe nimeni, și voi face două lucruri de care mi-e teamă și pe care tot am evitat să le fac – „doar pentru formarea profesională a voinței”, cum spunea William James(un psiholog și filosof american).

6. Anume astăzi mă voi strădui să fiu plăcut în toate relațiile cu oamenii cu care voi interacționa. Voi avea grijă de aspectul meu, voi încerca să mă îmbrac mai bine, să vorbesc mai moale și voi fi mai politicos în comportamentul cu alții, voi fi generos pentru laudă, mă voi abține de la critici și de a mustra și desigur de orice instrucțiuni pentru calea cea dreaptă.

7. Anume astăzi mă voi strădui să-mi trăiesc clipa, protejându-mă de năvală tuturor problemelor care vin asupra mea. În cele douăsprezece ore aș putea face lucruri concrete, cele mai importante pentru ziua de azi, pe care le-aș fi lăsat pe mai târziu și după aș fi avut regrete pentru toată viața.

8. Anume astăzi îmi voi face programul zilei. Voi scrie resursele de care am nevoie pentru a face un lucru la ora dorită. Posibil să nu pot urmări cu strictețe acest program, dar cel puțin idea lui mă va salva de la două lucruri rele- grabă și indecizie.

9. Anume astăzi voi acorda o jumătate de oră pentru odihnă și relaxare. E bine în cazul în care această jumătate de oră este liniștită, uneori, mă voi gândi la Dumnezeu – acest lucru îmi va da vieții un sentiment de perspectivă.

10. Anume astăzi mă voi opri să mă tem. Cel mai puțin nu o să mă tem să fiu fericit, o să elimin frica de a mă bucura de toate lucrurile minunate din această lume; frică să iubesc și să cred în faptul că pe mine de asemenea, mă iubesc. Voi gândi și voi acționa ca un om fericit – și mă voi simți fericit.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.