De ce ai nevoie de motivație exterioară pentru a reuși

Sunt sigură că știi cum e starea când ai o mulțime de idei grandioase, însă nu ai putere pentru a le realiza. Motivele sunt la fel de multe: de la incapacitatea de a planifica până la lipsa de încredere în sine.

Un client mi-a spus odată: „Pentru a acționa, am nevoie de motivație și ea trebuie să fie în interiorul meu”. Eu cred că e o idee falsă. De ce „trebuie”? De ce nu poate fi altfel?

Uneori este important să fii deschis și curajos pentru dialogul din interiorul tău. Capacitatea de a observa când o persoană se poate motiva pe sine pentru a obține succes și când nu poate face acest lucru – este o necesitate.

„Voi fi sincer: am încetat să-mi evaluez clar părțile slabe și puternice… avem nevoie de o părere străină” – este declarația șocantă a lui Keith Ferrazzi.

Spunând că nu ai nevoie de ajutorul altcuiva este ca și cum ai spune că știi totul și nu mai ai ce să înveți. Dacă nu te numeri printre aceste persoane, atunci uneori ai nevoie de susținere din partea altor oameni. Suportul din partea a diferiți oameni este un instrument care te ajută să realizezi planurile.

Ce îți pot oferi oamenii ce te susțin?

1. Sentimentul de comunitate

Nu vom putea evita instinctele naturale – de a aparține unui grup. Dacă o persoană nu face parte (formal sau informal) dintr-un grup, atunci sentimentul de singurătate poate fi destul de puternic. Acest grup de oameni îți oferă un suport pentru dezvoltarea propriei personalități.

2. Suport

Asemenea grupuri au scopul lor – susținerea membrilor. Exemplele acestor grupuri pot fi diferite, de la echipe profesionale până la grupuri de suport psihoterapeut. Ele sunt orientate să ofere ajutor pentru dezvoltare, devenire și îmbunătățirea calității vieții și obținerea noilor relații cu cei din jur.

3. Motivație de acționa

Oamenii care sunt membrii ai unor asemenea grupuri, de regulă, se susțin reciproc pentru a-și realiza visele. Fiecare dintre ei se confruntă cu propriile piedici înainte de a acționa. În acest mod, acest grup devine motivația ta pentru a merge mai departe și de a te dezvolta.

Lumea noastră este plină de posibilități pentru comunicare, relații și suport reciproc. Ai curajul să profiți de aceste avantaje și nu-ți fie frică de starea ta. Recunoașterea unei probleme și suportul din partea unor oameni aflați în aceeași situație ca și tine este primul pas spre succes.

Sunt foarte populare cluburile de interese și comunitățile profesionale. De asemenea, o soluție sunt și grupurile psihoterapeutice.

Acceptă suportul altor persoane. Pentru că dacă ceea ce ai făcut până acum nu ți-a adus rezultatul dorit, înseamnă că a venit timpul să cauți alte soluții.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Primește noile articole pe mail prin intermediul FeedBurner de la Google

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.