De ce angajații cei mai buni pleacă din compania ta - #dozadesucces

De ce angajații cei mai buni pleacă din compania ta

pexels-photo-70292

Este uimitor faptul că mulți șefi se plâng de faptul că cei mai buni angajați pleacă. Dacă acest lucru se întâmplă, ei trebuie să dea semnalul de alarmă, deoarece într-o companie nu este nimic mai grav decât să plece angajații.
Putem să enumerăm o groază de motive, însă adevărul e unul: oamenii nu pleacă pentru că nu sunt mulțumiți de munca pe care o îndeplinesc. Oamenii pleacă pentru că nu le plac superiorii.

Situația ar fi alta dacă problema ar fi privită dintr-un alt unghi.

Trebuie în primul rând de înțeles care acțiuni ale șefilor irită cel mai mult angajații.

1. Presiuni în timpul muncii

Presiunile peste măsură sunt principalele motive pentru stările emoționale negative. Dacă lucrezi cu specialiști în domeniu, dorința de a scoate tot ce este mai bun din ei este mare. Însă o asemenea atitudine din partea șefilor, îi face pe angajați să creadă că sunt „pedepsiți” pentru calitatea muncii lor. Mai mult decât atât, presiunea scade calitatea muncii.

Dacă vrei să oferi mai multă muncă unor angajați activi și talentați, trebuie să le ridici și statutul. Dacă nu faci asta, ei se vor plictisi, iar în scurt timp vor pleca. Pentru munca în plus, angajații trebuie compensați fie cu premii bănești, fie cu promovarea în funcție. Nu trebuie să crezi că oamenii talentați vor munci mai mult decât ceilalți. Cel mai probabil ei vor găsi un alt loc de muncă unde meritele le vor fi apreciate.

2. Lipsa de recunoaștere și apreciere a muncii calitative

La prima privire s-ar părea că asemenea laude nu înseamnă nimic pentru cel mai bun angajat care are o motivație interioară puternică. Este o impresie amăgitoare, asta deoarece lauda este pe placul tuturor, inclusiv celor care se dedică trup și suflet muncii. Angajatorii trebuie să discute mai des cu angajații și să le explice prin ce modalități ar putea să-i motiveze și să le mulțumească pentru succesele lor.

3. Lipsa unei griji omenești

Mai mult de jumătate dintre angajați renunță la locul de muncă deoarece nu au reușit să creeze o legătură de încredere cu șefii. Angajatorii deștepți sunt capabili să creeze o balanță între profesionalism și omenie. Ei celebrează succese angajaților, îi ajută pe cei care trec prin situații nefericite și îi fac să lucreze la limita capacităților dacă asta trebuie. Cei care le sunt străine asemenea situații, continuă să se plângă pe cei care decid să plece. Slabe sunt șansele ca oamenii să rămână în compania ta dacă nu simt acea stabilitate emoțională și grijă pentru binele lor din partea ta.

4. Neîndeplinirea sarcinilor

Făcând promisiuni angajaților, poți să-i bucuri sau să-i dezamăgești, provocând astfel dorința de a pleca. Îndeplinind promisiunea, îți reconfirmi încrederea și astfel crește respectul față de tine, lucru care este foarte important. Renunțând la promisiuni, din șef, te transformi într-un laș, care batjocorește sentimentele celor din jur. Dacă șefii nu își îndeplinesc promisiunile, mai devreme sau mai târziu, angajații le vor urma exemplul.

5. Angajarea și promovarea unor specialiști nepotriviți

Angajații buni vor să vadă alături de ei colegi pe măsură. Dacă angajatorul nu se preocupă de alegerea unor cadre bune, asta le taie din motivație celor deja angajați. Promovarea unor specialiști nepotriviți aduce rezultate slabe. Persoana care muncește intensiv, însă a rămas fără promovare, se va simți ofensat și va căuta o altă modalitate de a-și dezvolta talentul.

6. Piedici în procesul de dezvoltare profesională

Oamenii talentați sunt concentrați întotdeauna în ceea ce fac. Ei au speranțe și vise spre care se îndreaptă. Această dorință de a reuși îi determină să muncească mai mult și să primească satisfacție de la munca pe care o îndeplinesc. Însă sunt unii șefi care taie pur și simplu aripile angajaților lor. Ei cred că oamenii conduși de fericire vor munci mai prost. Aceste temeri nu sunt îndreptățire. Cercetările arată că euforia pe care o simte o persoană în timp ce muncește pentru a-și realiza visele, mărește productivitatea de 5 ori.

7. Lipsa unei instruiri

Răspunzând la întrebările despre neatenția pentru angajați, unii șefi își caută apărarea, justificându-se prin cuvintele precum „încredere”, „lucru individual” și „sarcini profesionale”. GREȘIT!! Liderii trebuie să conducă, indiferent de cât de talentați sunt angajații. Ei trebuie permanent să asculte și să-și expună părerea.

Procesul de administrare este fără limite. Dacă în compania ta lucrează un om talentat, ești obligat să-i cauți un anume domeniu de dezvoltare. Cei mai buni specialiști întotdeauna spera la o legătură profesională reciprocă, iar tu ești, ca șef, ești obligat să i-o asiguri. Dacă asta nu se va întâmpla, angajatul se va plictisi repede.

8. Acțiuni contra muncii creative

Angajații talentați întotdeauna vor dori să îmbunătățească ceea de ce se ating. Dacă nu le vei permite să facă acest lucru, de frica schimbărilor, ei vor începe să-și urască munca.

9. Lipsa unor sarcini grele și interesante

Cei mai buni angajatori le dau lucrătorilor sarcini care, la prima privire, par imposibile de realizat. Ei renunța la proiectele obișnuite și îi forțează pe oameni să iasă din zona de confort, iar mai apoi depun toate forțele necesare pentru ai ajuta să obțină succes. Dacă oamenii talentați și capabili îndeplinesc sarcini plictisitoare, ei vor începe să-și caute alt post de muncă pentru a-și testa capacitățile.

Dacă vrei să ai un personal profesionist, trebuie să-ți analizezi relația pe care o ai cu angajații tăi. Ține minte că talentul oferă o sumedenie de posibilități. Acționează în așa mod ca ei să te aleagă pe tine.

AUTOR: Travis Bradberry

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Doza de Succes pe Instagram și Telegram.

Mulțumim!

Editorii noștri au primit o notificare.